Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Η ομορφιά ξεκινάει από την ψυχή

Η ομορφιά ξεκινά από τη στιγμή που θα αποφασίσεις να είσαι ο εαυτός σου». Μπορεί η έννοια της ομορφιάς για τους περισσότερους να είναι συνδεδεμένη με την εξωτερική εμφάνιση, όμως το εσωτερικό είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο να ξεχωρίζει.

Η ομορφιά, λοιπόν, ξεκινάει από την ψυχή. Οι χαμογελαστοί άνθρωποι λάμπουν, εκφράζουν με το χαμόγελό τους τον εσωτερικό τους κόσμο και τον χαρακτήρα τους. Κάθε ατέλεια «εξαφανίζεται» μπροστά σε ένα χαρούμενο πρόσωπο που εκπέμπει θετικά συναισθήματα.

Πώς, όμως, ένας άνθρωπος μπορεί να γίνει ευτυχισμένος; Για τον καθένα η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση είναι διαφορετική. Μόνο μέσα από την εσωτερική αναζήτηση θα καταλάβεις τι είναι αυτό που μπορεί να σου χαρίσει την ευτυχία. Μπορεί, όπως λένε, να κρύβεται στα απλά πράγματα, αλλά αυτό ακριβώς είναι που πρέπει να ανακαλύψεις.

Όταν βάλεις σε σειρά τις σκέψεις σου, το τοπίο θα ξεκαθαρίσει μαγικά. Έτσι, θα καταφέρεις να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου και να πάρεις τις αποφάσεις που θέλεις. Προσπάθησε να μην κρύβεις ή αποφεύγεις πράγματα που βαθιά μέσα σου γνωρίζεις ότι επιθυμείς. Απόκτησε τον έλεγχο της ζωής σου, ακούγοντας μόνο τον εαυτό σου και όχι τρίτα άτομα. Η σιγουριά και η αυτοπεποίθηση που πηγάζουν από μέσα σου θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις. Αγκάλιασε τη διαφορετικότητά σου, απαρίθμησε τις ανάγκες σου, οργάνωσε το πρόγραμμά σου και επαναπροσδιόρισε τους στόχους σου. Ιεράρχησε τις επιθυμίες σου και πραγματοποίησε κάθε όνειρό σου, όσο ανέφικτο και αν σου φαίνεται.

Αφού δουλέψεις τη σχέση σου με τον εαυτό σου, προσπάθησε να βελτιώσεις και τις σχέσεις σου με τους ανθρώπους που αγαπάς.

Μπορεί ο δρόμος να μην είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά αξίζει να προσπαθήσεις. Τουλάχιστον αργότερα δεν θα πεις ότι δεν δοκίμασες… Αποδέξου τον εαυτό σου όπως είναι και αγάπησέ τον. Κάνε την αρχή και αμέσως τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν και θα νιώσεις ήρεμα για να προχωρήσεις στον επόμενο στόχο σου.

Άκου τον εαυτό σου και μην αφήνεις τίποτα να σε κρατήσει μακριά από την ευτυχία σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου