Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Αν δεν μιλήσεις γι’αυτά που νιώθεις, πώς θες οι άλλοι να ξέρουν;

Εγώ δεν πέφτω χαμηλά δεν εκφράζω αυτό που νιώθω, λέει ένας φίλος στον άλλον. Γιατί να το κάνω άλλωστε; Αφού θα με σέρνει από τη μύτη μετά. Εγώ από την άλλη φοβάμαι, λέει ο άλλος.

Ωραία λοιπόν μην τα εκφράσεις. Μετά όμως τι γίνεται; Η σιωπή είναι και αυτή μια απάντηση και όλη ξέρουμε ότι δεν είναι θετική. Αν η απάντηση στο ερώτημα τι θέλεις από μένα και τι αισθάνεσαι για μένα είναι η σιωπή, τότε ετοιμάσου για αντίστοιχες αντιδράσεις.

Κανείς δεν έχει μαντικές ικανότητες. Μπορεί κάποιοι από εμάς να διαισθάνονται κάποια πράγματα αλλά και πάλι αυτό δεν σημαίνει ότι γνωρίζουμε ακριβώς τι κρύβει ο εγκέφαλός σας. Ποιες είναι οι διαθέσεις σας; Τι Ζητάτε τέλος πάντων!

Η σιωπή είναι μια πόρτα κλειστή. Η σιωπή αφήνει απορίες σε πολλά αναπάντητα ερωτήματα αλλά είναι απόλυτα σίγουρο και ξεκάθαρο το ένα και μόνο μήνυμα: φύγε και σταμάτα να με ενοχλείς! Φύγε δεν θέλω ούτε να σε ακούω, ούτε να σε βλέπω. Φύγε και στο λέω με τη σιωπή μου γιατί δεν έχω τα κότσια να στο πω κατά πρόσωπο και να ακούσω το όποιο επιχείρημά σου.

Γενικά δεν μιλώ σιωπώ γιατί η σιωπή μου προς απάντησή σου. Γενικά δεν στέλνω μήνυμα και δεν παίρνω τηλέφωνο γιατί εκφράζει ενδιαφέρον και εγώ δεν κάνω τέτοια πράγματα θεός φυλάξει! Γενικά δεν….

Ωραία, για ακούστε και την άλλη άποψη τώρα. Ειδικά τα αινίγματα δεν ήταν ποτέ το δυνατό μου σημείο. Ναι έχω μια καλή διαίσθηση όταν κάτι δεν πάει καλά αλλά δεν είμαι η μάγισσα Κλω-κλω για να ξέρω τι έχετε μέσα στο μυαλό σας. Ειδικά σιχαίνομαι να γίνομαι φορτική χειρότερα και από τις αμαρτίες μου.

Και ναι όσο και αν σου φαίνεται περίεργο σαν άνθρωπος έχω και αμαρτίες και ελαττώματα. Ειδικά μπορεί να είμαι οπαδός του μην τα παρατάς ποτέ, αλλά πόσες φορές θα χτυπήσεις μια πόρτα κλειστή περιμένοντας να σου ανοίξει (συνδύασέ το με το προηγούμενο και θα βγάλεις το ακριβές νούμερο!)

Για να τελειώνουμε εγώ ξέρω ότι όποιος θέλει βρίσκει τρόπο και επικοινωνεί. Όποιος θέλει βρίσκει τρόπο και κάνει πράξη αυτά που νιώθει. Όποιος θέλει πραγματικά δεν καταλαβαίνει από φοβάμαι και στερεότυπα. Γιατί πολύ απλά όποιος δεν θέλει να χάσει τον άνθρωπο που έχει δίπλα του βρίσκει τρόπο. Όλοι οι υπόλοιποι βρίσκουν δικαιολογίες.

Αν λοιπόν δεν θέλεις να εκφράσεις τα θέλω σου και τα συναισθήματά σου είτε από εγωισμό είτε δεν ξέρω εγώ από τι άλλο το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή, όχι πολύ μακρινή, εντελώς ξαφνικά θα γυρίσεις να κοιτάξεις δίπλα σου και δεν θα είμαι εκεί….

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου