Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

ΣΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΘΛΙΨΗΣ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ

Σχετική εικόναΈχετε βρεθεί ποτέ να θρηνείτε μια απώλεια; Χάνοντας για παράδειγμα ένα αγαπημένο πρόσωπο, μια πολύτιμη καριέρα ή έναν αγαπημένο τόπο. Είναι, χωρίς αμφιβολία, ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που μπορεί να αντιμετωπίσουμε. Αλλά υπάρχουν μερικές ενδείξεις-κλειδιά για να βρεθεί το φως μέσα από αυτό. Κάθε φορά που αισθάνεστε κάποια εμπειρία όπως αυτή, υπάρχει πάντα η άλλη πλευρά και μια διέξοδος μέσα από αυτή – η θλίψη σε μια απώλεια και οι απίστευτες δυνατότητες για κάτι νέο που θέλει τώρα να εκδηλωθεί, είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Αυτός είναι ένας απλός τρόπος για να τιμήσουμε την θλίψη και να βγούμε στην άλλη πλευρά…

Η Διέξοδος έχει ανοιχτεί μέσα από το συναίσθημα της κενότητας
Μια αίσθηση της απώλειας συμβαίνει επειδή κάποιο εξωτερικό πρόσωπο ή «αντικείμενο» βοήθησε να εκπληρωθεί κάτι μέσα μας. Η απώλεια είναι η στέρηση αυτού. Ίσως πέθανε, ή μια σχέση τελείωσε; Ο πόνος μπορεί να φαίνεται σχεδόν αφόρητος. Δεν είναι. Αλλά πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να πάτε θαρραλέα κατ’ ευθείαν στο κέντρο του πόνου και μέσα από το μάτι της βελόνας, για να βγείτε λάμποντας από την άλλη πλευρά.

Η διέξοδος στην άλλη πλευρά ανοίγει μέσα από το αίσθημα της κενότητας, το οποίο είναι κρυμμένο μέσα στο πηγάδι της θλίψης. Είναι η κατανοητή αντίσταση σας σε αυτό το συναίσθημα που σας κρατά από το να εντοπίσετε την διέξοδο. Η αντοχή σας κτίζει εσωτερική πολικότητα - είστε απομακρυσμένοι από την εμπειρία και έτσι δεν μπορείτε να επιστρέψετε στο κανονικό σας μέσα σε αυτήν. Ο πόνος σας γίνεται πάρα πολύ μεγάλος για να βρείτε το δρόμο σας μέσα από αυτόν.

Πρέπει να γίνετε ένα με την θλίψη – κλάψτε με την καρδιά σας, και συνεχίστε να σπαράζετε, αλλά ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ, είναι σημαντικό να μην βουλιάξετε μέσα σ’ αυτό και γίνετε θύμα του. Να είστε προσεκτικοί. Νιώστε βαθιά τον πόνο και εκφράστε τον πλήρως, μέχρι να γίνετε ένα με αυτόν. Αυτή είναι η στιγμή να ψάξετε για το κενό, διότι σε αυτό βρίσκεται μια απίστευτη ευκαιρία.

Ρουφώντας την Εμπειρία της Ερήμωσης
Υπάρχει μια δυσκολία στο κενό – μια δυσκολία που πρέπει να προσέξετε. Αυτή είναι η αίσθηση της ερήμωσης, της απελπισίας, ότι δεν υπάρχει τίποτα να το οποίο να ζήσετε. Όταν αγγίξετε την ερήμωση, βρίσκεστε ακριβώς στον πάτο του πηγαδιού. Αυτή είναι ιδιαίτερα η στιγμή για να αναζητήσουμε, και να ενσωματώσουμε το κενό. Αφήστε την κενότητα του Κενού – του Ενός – να ρουφήξει την εμπειρία της ερήμωσης.

Τώρα είστε έτοιμοι να απελευθερώσετε την άπειρη δυναμική Του Ενός. Η ενέργεια που είχε περιέλθει μέσα στην προηγούμενη εκδήλωση τώρα καταρρέει στην παλιά της μορφή. Παρακολουθήστε την να διαλύεται με το μάτι του νου σας. Στην συνέχεια εισπνεύστε τις κατακερματισμένες «ίνες» πάλι μέσα σας. Η ενέργεια σας θα ενισχυθεί. Το μέγεθος της θα ανέλθει στο σημείο της ενέργειας στην θλίψη που απελευθερώσατε…

Αυτό σημαίνει ότι όσο μεγαλύτερη είναι η δύναμη της θλίψης, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να δημιουργηθεί κάτι φανταστικά νέο.

Δημιουργώντας Μια Νέα Αφήγηση
Μια νέα αφήγηση είναι έτοιμη να δημιουργηθεί από αυτό το δυναμικό. Εργαστείτε μέσα σας – σπάστε οποιεσδήποτε ανθεκτικές νευρικές οδούς που σας έδεναν με την παλιά πραγματικότητα. Έχετε τον νου σας τώρα για την δυνατότητα, κρυμμένη μέσα σε οποιοδήποτε συναισθηματικό άγχος – το οποίο, από μόνο του, κρύβει επίσης τη νευρική προσμονή για κάτι υπέροχο που είναι έτοιμο να δημιουργηθεί.

Αναζητήστε τη νέα αυτή εκδήλωση γύρω σας. Αλλά μην περιμένετε να αντικαταστήσει ακριβώς αυτό που είχατε.

Αφήστε τον εαυτό σας να καινοτομήσει. Αφήστε μια εντελώς νέα δημιουργία να κυλήσει μέσα από εσάς και έξω στη ζωή σας. Βαδίστε θετικά προς την κατεύθυνση της ενέργειας που παίρνει μορφή. Δώστε τον εαυτό σας ολοκληρωτικά στη νέα αφήγηση.

Με τον τρόπο αυτό, η θλίψη της απώλειας, οδηγεί στο απροσδόκητα υπέροχο. Ας βεβαιωθούμε ότι αρπάζουμε την ευκαιρία. Κάνει τον πόνο του μαθήματος να αξίζει τον κόπο. Του δίνει αξία και νόημα. Προωθείστε θετικά προς τα εμπρός.

Ώρα Να Χαιρετήσετε Τον Εαυτό Σας Μέσα Στον Δικό Σας Καθρέπτη
Όταν η θλίψη δημιουργείται στην αίσθηση της απώλειας, είναι επειδή έχετε χάσει τον εαυτό σας μέσα στον καθρέφτη της ζωής που εκδηλώσατε. Αλλά αυτό σας λέει και κάτι άλλο: Είστε έτοιμοι να χαιρετήσετε τον εαυτό σας ξανά! Αφήστε λοιπόν την θλίψη να φύγει τώρα, και καλωσορίστε τον εαυτό σας, πίσω στην τρυφερή αγκαλιά σας, έτσι ώστε η αγάπη στο εξωτερικό, μπορεί να ξαναγεννηθεί για άλλη μια φορά…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου