Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Οι καλές σκέψεις φέρνουν καλύτερα αποτελέσματα

Όλες οι μέρες, αν το καλοσκεφτείς, είναι σχεδόν ίδιες. Θα ξυπνήσεις  το πρωί, θ’ ανοίξεις τα μάτια σου, θα τεντώσεις το κορμάκι σου και με βαριά καρδιά θα εγκαταλείψεις τη ζεστασιά του κρεβατιού σου. Μια ρουτίνα που επαναλαμβάνεται και σε εξουσιάζει. Θα κάνεις το καφεδάκι σου και θα οργανώσεις στο μυαλό σου το πρόγραμμα της ημέρας σου. Έχεις τόσα πράγματα να κάνεις που ζορίζεσαι, νιώθεις το άγχος να σε καταλαμβάνει, να σε πνίγει. Σκέφτεσαι, σκέφτεσαι και την παραμικρή λεπτομέρεια προσπαθώντας να μην ξεχάσεις τίποτα.

Μπορεί εσύ να έχεις κάνει την τέλεια διαχείριση των υποχρεώσεών σου, να μην έχεις αφήσει τίποτα απέξω και η ατζέντα σου να είναι γεμάτη. Έχεις προλάβει να κάνεις ακόμη και όνειρα για το μέλλον, να οργανώσεις το κάθε βήμα σου προς το δρόμο της προσωπικής σου επιτυχίας. Μα υπάρχει κάτι που έχεις αγνοήσει, τη δύναμη του μυαλού σου.

Το μυαλό παίζει περίεργα παιχνίδια, λειτουργεί αδιάκοπα κι ανεξέλεγκτα και τρέχει απ’ τη μια σκέψη στην άλλη.  Αναζητά εικόνες απ’ το παρελθόν, εικόνες που απ’ τη μια στιγμή στην άλλη μπορούν να διαλύσουν τις στιγμές του τώρα και να σε ρίξουν απ’ τα σύννεφα στο έδαφος με τα μούτρα. Η κάθε σκέψη μπορεί να μας αγχώσει και να μας στενοχωρήσει τόσο πολύ, ώστε να κοιτάμε το μέλλον -που με τόση σιγουριά έχουμε πλάσει μέσα μας- με φόβο και αβεβαιότητα.

Η σκέψη είναι εργαλείο, χωρίς εγχειρίδιο οδηγιών. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πλήρως τη λειτουργία του και χωρίς να έχουμε την ικανότητα να το σταματήσουμε. Σαν εκκρεμές που πάλλεται ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον, άλλοτε σε περιοχές χαράς κι αισιοδοξίας κι άλλοτε σε μονοπάτια φόβου και άγχους.  Οι σκέψεις μας είναι ζωντανές, πλέκονται μεταξύ τους και διαμορφώνουν έναν ιστό, τον ιστό της ίδιας μας της ζωής.

Αν το καλοσκεφτείς αυτές είναι που σε οδήγησαν σ’ αυτό που είσαι σήμερα, με τα λάθη σου και τα σωστά σου, με τα θέλω σου που έγιναν πραγματικότητα, αλλά και με όλα αυτά που λόγω αμφιβολιών δεν τόλμησες να αποκτήσεις. Η σκέψη είναι δύναμη, όσο πιο γρήγορα το καταλάβεις τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσεις να το ελέγξεις και να το χρησιμοποιήσεις σαν όπλο για το μέλλον σου.

Μπορείς κι εσύ να εκμεταλλευτείς προς όφελός σου τη δύναμη της σκέψης, να σταματήσεις το εκκρεμές και να το ταλαντώσεις προς τη θετική πλευρά. Ο τρόπος είναι απλός αρκεί να το θελήσεις πραγματικά, να είσαι έτοιμος να παλέψεις με τους δαίμονές σου και να δημιουργήσεις για τον εαυτό σου και για το μέλλον σου μια εικόνα που κανένας και τίποτα δε θα μπορέσει να τσαλακώσει. Ο φόβος και η άρνηση προσπαθούν να σκοτώσουν τα όνειρά σου, φόρα λοιπόν την ασπίδα σου και δείξε με πλήρη αδιαφορία ότι δε σε φοβίζουν πια.

Εστίασε σε πράγματα που σε χαροποιούν και σε εμπνέουν. Σιγά-σιγά με την πάροδο του χρόνου και με την αισιοδοξία που ρέει μέσα σου όλα σου τα πλάνα μπορούν να υλοποιηθούν. Ακόμη κι αν μέσα στην ημέρα σου συμβεί κάτι που θα σε αποσπάσει απ’ τους στόχους σου αντιμετώπισέ το με χαμόγελο. Είναι στο χέρι σου να το κρατήσεις σε ασφαλή απόσταση και να μην το αφήσεις να σε επηρεάσει αρνητικά.

Κάθε εμπόδιο για καλό έλεγαν οι προγονοί μας και δεν είχαν άδικο. Αυτήν την αρχή ακολούθησε και θα καταλάβεις ότι, ακόμη κι αν βρεθείς σε αδιέξοδο, μπορείς να κάνεις αναστροφή και να επιλέξεις έναν απ’ τους υπόλοιπους δρόμους που ανοίγονται μπροστά σου.

Πέρα απ’ τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις της καθημερινότητάς σου πρέπει να μάθεις να σέβεσαι και τον εαυτό σου. Όσο πιο καλές είναι οι σκέψεις σου προς το άτομό σου, τόσο πιο εύκολο θα σου είναι να εκμεταλλευτείς στο έπακρο την κάθε ευκαιρία που σου δίνεται. Πίστεψε λοιπόν στον εαυτό σου, αξίζεις πολλά περισσότερα απ’ αυτά που νομίζεις. Κοίταξε τον εαυτό σου με αυτοπεποίθηση και κλείσε του το μάτι πονηρά, θα δεις ότι θα σου ανταποδώσει το νεύμα και θα γίνετε τα καλύτερα φιλαράκια.

Με τον ίδιο σου τον εαυτό σύμμαχο μπορείς να κατακτήσεις τα πάντα. Ακόμη κι οι γύρω σου θα μπορέσουν να αντιληφθούν την αλλαγή σου και θα σε αντιμετωπίζουν διαφορετικά. Μάθε να λάμπεις, μάθε να εκπέμπεις θετικότητα, μάθε να εμπνέεις και να εμπνέεσαι.

Τα αποτελέσματα θα μιλήσουν από μονά τους, δώσε τους απλώς λίγο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου