Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Απαλλαγείτε από την τάση να ορίζετε τον εαυτό σας



Βλέπω αυτό που κι εσείς θα μπορούσατε να δείτε εδώ και τώρα, αλλά δεν το κάνετε εξαιτίας της λανθασμένης εστίασης της προσοχής σας.

Δεν δίνετε προσοχή στον εαυτό σας. Ο νους σας είναι γεμάτος με πράγματα, ανθρώπους και ιδέες, ποτέ με τον εαυτό σας. Φέρτε τον εαυτό σας μέσα στο πεδίο της παρατήρησής σας. Αποκτήστε επίγνωση της ύπαρξής σας. Δείτε πώς λειτουργείτε. Παρατηρήστε τα κίνητρα και τα αποτελέσματα των ενεργειών σας. Μελετήστε τη φυλακή που κτίσατε γύρω απ' τον εαυτό σας από αβλεψία.

Με το να γνωρίσετε τι δεν είστε, θα καταφέρετε να γνωρίσετε τον εαυτό σας. Ο δρόμος της επιστροφής προς τον εαυτό σας περνά μέσα από την άρνηση και την απόρριψη.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: το πραγματικό δεν είναι φανταστικό, ούτε αποτελεί προϊόν του νου. Ακόμη και η αίσθηση "Εγώ Είμαι" δεν είναι συνεχής, αν και είναι ένας πολύ χρήσιμος δείκτης - δείχνει προς τα πού να ψάξετε, αλλά όχι τι να ψάξετε. Απλώς ρίξτε μια καλή ματιά πάνω του.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι να απαλλαγείτε από την τάση να ορίζετε τον εαυτό σας. Όλοι οι ορισμοί βρίσκουν εφαρμογή στο σώμα µόνο και στις εκδηλώσεις του. Από τη στιγμή που θα φύγει αυτή η εμμονή με το σώμα, θα επανέλθετε στη φυσιολογική σας κατάσταση, αυτόματα, χωρίς προσπάθεια.

Η μόνη διαφορά μεταξύ μας είναι ότι εγώ έχω επίγνωση της φυσικής μου κατάστασης, ενώ εσείς είστε μπερδεμένος. Όπως ακριβώς ο χρυσός που έχει γίνει κόσμημα δεν υπερέχει της χρυσόσκονης, εκτός κι αν ο νους το θέλει αλλιώς. Έτσι κι εμείς ως ύπαρξη είμαστε ένα, διαφέρουμε µόνο στην εμφάνιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου