Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Να σ' αγαπάς

Είναι και εκείνες οι στιγμές που σκέφτεσαι, πως από το θεωρητικό κομμάτι να μπεις στο εντελώς πρακτικό και, πραγματικά, να αγαπήσεις τον εαυτό σου, χωρίς απλά να το βλέπεις σαν μια συμβουλή που πρέπει έτσι απλά να ακολουθείς, χωρίς καν να την έχεις ενστερνιστεί και να ''πιάνεις'' την ουσία της.

Ξέρω ότι συνέχεια τριγυρνάει στο μυαλό σου, το ερώτημα, αν όντως αγαπάς τον εαυτό σου και αν όντως κάνεις αυτό που είναι σωστό για την υγιή ψυχοσύνθεσή σου.

Αυτό που έχω να σου πω είναι ότι τα συναισθήματα που έχεις, τα έχεις για κάποιο λόγο, δεν δημιουργήθηκαν έτσι από το πουθενά.

Αυτό που βιώνεις εκείνη τη στιγμή δημιουργείται από τα βάθη της ψυχής σου και δεν είναι πάντα ελεγχόμενο από εσένα. Τις πιο πολλές φορές, δεν μπορείς να βρεις ούτε καν την αιτία για την οποία νιώθεις έτσι! Το θέμα σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι, όταν σε αγαπάς, δείχνεις σεβασμό σε αυτά σου τα συναισθήματα, τα τιμάς και τα εμπιστεύεσαι.

Δεν είναι νορμάλ να βάζεις ''πρέπει''  και ''δεν πρέπει'' σε αυτά, γιατί τότε, πολύ απλά, κάνεις αυτό που θέλουν οι άλλοι!

Δίνεις σημασία στη γνώμη των γύρω σου και του κόσμου και καταπιέζεις την προσωπικότητά σου.

Κατάλαβε ότι με αυτόν τον τρόπο, δεν είσαι εσύ και δεν έχεις εαυτό, αφού δεν είσαι αυτό που ο ίδιος αισθάνεσαι, αλλά αυτός που θέλουν οι άλλοι να είσαι και να αισθάνεσαι!

Ζεις και αναπνέεις για κάτι άλλο από αυτό που θες και ποθείς!

Τι σημαίνει να αγαπάς τον εαυτό σου; Μα φυσικά σημαίνει να γνωρίσεις τα όριά σου και να τα σεβαστείς.

Άκου τα ένστικτά σου και άστα να σε οδηγήσουν αυτά χωρίς περιορισμούς. Αν δεις ότι δεν μπορείς εύκολα να πεις ''όχι'' σε κάτι, το οποίο φυσικά και δεν είναι εύκολο να κάνεις από την πρώτη στιγμή, σημείωσε το, ώστε να ξέρεις ότι εκεί δυσκολεύεσαι. Τότε θα καταλάβεις ποια είναι τα όριά σου και θα μάθεις λίγα ακόμη πράγματα για τα ''θέλω'' σου και τον εαυτό σου. Έτσι θα μάθεις να σε σέβεσαι περισσότερο.

Επίσης, να αγαπάς τον εαυτό σου σημαίνει ότι τον επιβραβεύεις για κάθε τι μεγάλο η μικρό που έχεις κάνει. Μετά από μια δύσκολη μέρα στο σχολείο, στη σχολή, στη δουλειά, σου αξίζει ένα μικρό -ή γιατί όχι- μεγάλο δωράκι! Με αυτόν τον τρόπο, θα σου δείξεις ότι σε εκτιμάς για τη δύσκολη δουλειά που έχεις κάνει. Ακόμη, θα σου δώσεις και κίνητρα, ούτως ώστε να γίνεσαι κάθε φορά όλο και καλύτερος!

Πίστεψε σε εσένα, γιατί έχεις δυνατότητες που ούτε ο ίδιος ξέρεις ότι υπάρχουν μέσα σου.

Άνοιξε τα μάτια σου καλά και δες τα καλά σου στοιχεία, μην βλέπεις μόνο τα αρνητικά και ψυχοπλακώνεσαι. Παρόλα αυτά, ακόμη και αν το κάνεις, προσπάθησε να σκέφτεσαι ότι αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που σου δόθηκαν από τη φύση και με αυτά πρέπει να ζεις και να πορεύεσαι. Αυτό είναι το σώμα σου, αυτός ο χαρακτήρας σου. Αν αλλάξεις κάτι, άλλαξε το μόνο για την υγεία σου και όχι για να είσαι αρεστός στους άλλους. Μόνο τότε θα σε αγαπάς αληθινά!

Δείξε σεβασμό στα θετικά σου χαρακτηριστικά και θα δεις τον αρνητισμό σου να μετατρέπεται σε απόλυτη ευτυχία! Άλλωστε, οι άνθρωποι που είναι κοντά σου και σε αγαπούν, τα έχουν ήδη ξεχωρίσει και για γι' αυτό βρίσκονται δίπλα σου. Εσύ γιατί επιμένεις στα αρνητικά;

Σταμάτα να σε κρίνεις αυστηρά, άσε τις μέρες να κυλήσουν και εμπιστεύσου την προσπάθειά σου, χωρίς να βιάζεσαι.

Αν βλέπεις ότι τελικά δεν είσαι εσύ αυτός που σε ενοχλεί, αλλά οι άνθρωποι που έχεις κοντά σου, με την αρνητική τους σκέψη, τη λογοκρισία, τη δήθεν προσωπικότητά τους και σε εκνευρίζουν, σε καταπιέζουν και σε κρατάνε πίσω, διώξε τους μακριά! Βρες ανθρώπους οι οποίοι θα σε ηρεμούν, θα σε φροντίζουν, δε θα σε εκμεταλλεύονται και θα απολαμβάνουν την προσωπικότητά σου!

Έχω να σου πω ότι όλα αυτά δεν θα αλλάξουν από τη μια μέρα στην άλλη, ούτε αύριο το πρωί θα ξυπνήσεις και θα πεις: ''α, σήμερα με λατρεύω!''. Όλα θα γίνουν σταδιακά μέχρι να συνειδητοποιήσεις ότι εσύ έχεις τον έλεγχο της ζωής σου και των συναισθημάτων σου και κανένας άλλος!

Η αλλαγή αυτή ίσως είναι δύσκολη στα πρώτα στάδια και θα παλέψεις με ''δαίμονες''. Άνθρωποι θα έρχονται μπροστά σου να σε προσβάλλουν, να σε μειώσουν, για να φανούν αυτοί δυνατότεροι και να εξαλείψουν την προσπάθειά σου να αντισταθείς στα θέλω τους. Εσύ παρόλα αυτά, δεν πρέπει να δώσεις καμία σημασία γιατί αυτό που μετράει πραγματικά είναι ότι κάθε φορά θα κάνεις ένα βήμα μπροστά. Υπάρχει η πιθανότητα να λοξοδρομείς και να πισωγυρνάς δυο βήματα, όμως αυτό που μετράει είναι ότι αυτό το ένα βηματάκι που έκανες είναι μπροστά!

Στόχο να έχεις τα θέλω σου, τους στόχους και τους σκοπούς της ζωής σου!

Να θυμάσαι όμως και ένα πραγματάκι: η ελευθερία σου σταματάει εκεί που αρχίζει η ελευθερία των άλλων! Να αγαπάς πρώτα εσένα και ύστερα και τον διπλανό σου!

Να σέβεσαι πρώτα εσένα και την προσωπικότητά σου και ύστερα και τους γύρω σου!

Την ευτυχία την κρατάς στα χέρια σου και είναι επιλογή σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου