Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Συμπάθησα αγνώστους και σιχάθηκα γνωστούς

Κοίτα τώρα πως εξελίσσεται η ζωή σου. Με έναν τέτοιο τρόπο που ποτέ δε θα ξέρεις τι θα μπορούσε να σου συμβεί στην επόμενη γωνία. Όλα αλλάζουν από την μία στιγμή στην άλλη. Πέφτουν οι μάσκες, τις ραγίζουν οι συνθήκες, τις συνθλίβουν τα αποτελέσματα των πράξεων.

Πόσες σκοτεινές πλευρές και εκπλήξεις μπορούν να μας επιφυλάσσουν οι στιγμές...

Και φτάνει η στιγμή που αναθεωρείς και συλλογίζεσαι ποιους έχεις φίλους και συμμάχους. Ξαφνικά αντιλαμβάνεσαι ότι η τράπουλα με τους ανθρώπους της ζωής σου ανακατεύεται. Καταλαβαίνεις πως όσους θεωρούσες ότι ήξερες καλά, ήταν απλά πολύ καλά μεταμφιεσμένοι. Έλαμπε το περιτύλιγμα και σε ξεγελούσαν τα χρώματα.

Στην πρώτη σου δυσκολία απομακρύνονται και δείχνουν τον πραγματικό τους πρόσωπο. Φεύγει εκείνη η λάμψη που είχαν.

Η εικόνα που αντικρίζεις ξέρω ότι σε τρομάζει, γιατί βλέπεις ανθρώπους που εμπιστευόσουν να σου γυρνούν επιδεικτικά την πλάτη, χάνεις τους ανθρώπους-στηρίγματα μόνο που τέτοια ήταν μόνο στην θεωρία και όχι στην πράξη.

Φρόντισε να αποδεχθείς όσο πιο γρήγορα μπορείς αυτήν την θλιβερή αλήθεια και να αναλύσεις σωστά στο μυαλό σου τα καινούργια σου δεδομένα.

Είναι δύσκολο για εσένα να αποδεχθείς ότι πίσω από αυτά τα πλατιά χαμόγελα βρισκόντουσαν ύπουλα συναισθήματα. Έτσι συμβαίνει όμως τις περισσότερες φορές.

Οι άνθρωποι που αγαπάμε μας πληγώνουν περισσότερο από όλους. Και αν κοιτάξεις τώρα προσεκτικά γύρω σου, θα δεις κάτι, τους μέχρι πρότινος αγνώστους να σου απλώνουν χείρα βοηθείας, να σε κατανοούν και σου συμπαραστέκονται με τον δικό τους τρόπο.

Το αστείο της ιστορίας είναι ότι όλοι αυτοί σε δέχονται όπως είσαι με τις επιλογές σου, δέχονται τον εαυτό σου και δεν επιθυμούν να παρέμβουν για να σε αλλάξουν. Είναι όλοι αυτοί που θα σε κρατήσουν ζωντανή και θα σε αγκαλιάσουν χωρίς περιττές κουβέντες την στιγμή που τους χρειάζεσαι. Είναι όλοι αυτοί που σου προσφέρουν απλόχερα κατανόηση και αγάπη χωρίς ανταλλάγματα. Είναι αυτοί με τους οποίους θα περάσεις τις επόμενες θύελλες της ζωής σου μα πλέον θα σε έχουν και θα τους έχεις μάθει και έτσι μαζί.

Ξέρω ναι είναι άσχημη η προδοσία αλλά μετά την μπόρα ακολουθεί η λιακάδα πάντα με χρώματα φωτεινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου