Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Γιατί η ψυχολογία του ανθρώπου αλλάζει τόσο εύκολα;

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιατί η ψυχολογία του ανθρώπου αλλάζει τόσο εύκολα;Η ψυχολογία είναι δύσκολο να χαρακτηριστεί. Μιλώντας για την ψυχολογία του ανθρώπου το πρώτο πράγμα που αντιλαμβανόμαστε είναι σχετικά με την συμπεριφορά του προς το περιβάλλον του. Οι άνθρωποι τις περισσότερες φορές κρύβουν αυτό που πραγματικά είναι. Δείχνοντας έναν άλλον εαυτό. Έναν εαυτό πιο σκληρό.

Με αυτό τον τρόπο έχουν την πεποίθηση ότι η εικόνα τους γίνεται πιο σκληρή προς τα έξω αδιαφορώντας ότι με αυτό τον τρόπο το μόνο που καταφέρνουν είναι να κουράζουν.

Καθημερινές επαφές με ανθρώπους είναι άσχημες, προκλητικές και άκαρπες εξαιτίας της άσχημης συμπεριφορά τους.

Ο άνθρωπος στη κοινωνία που ζει τα μόνα κίνητρα που έχει είναι για να ικανοποιήσει και να πετύχει τους στόχους του.

Η ανάπτυξη φιλικής ή εχθρικής σχέσης εξαρτάται από το πόσο υπάρχει αποδοχή του ατόμου μέσα σε μια ομάδα.

Τα άτομα που δεν αποδέχονται εύκολα τους άλλους που είναι διαφορετικοί έχουν εχθρική συμπεριφορά και ο λόγος είναι γιατί επιδιώκουν να κυριαρχούν ή να είναι αρχηγοί σε μια ομάδα.

Αυτοί που έχουν τέτοια κίνητρα επιθυμούν να ασκούν επιρροή με τις αποφάσεις τους σε άλλους και αγωνίζονται για τη θέση τους με δεσποτική συμπεριφορά.

Η οπτική κάθε ανθρώπου διαμορφώνεται μέσα από τις εμπειρίες του και λαμβάνει τη μορφή κάποιων βασικών πεποιθήσεων που καθορίζουν τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα και δίνει νόημα στις καταστάσεις.

Έτσι, ένας άνθρωπος που πιστεύει σε μεγάλο βαθμό ότι οι άλλοι σκέφτονται με αρνητικό τρόπο ή ότι προσπαθούν να τον εκμεταλλευτούν δυσκολεύεται να εμπιστευτεί τους άλλους ανθρώπους και βιώνει συνεχείς απογοητεύσεις από τις σχέσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου