Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΝΕΡΟ: ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΖΩΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για θετικών δηλώσεωνΩς Ανθρώπινο πνεύμα σε αυτή τη σφαίρα, μερικές φορές βρίσκουμε τους εαυτούς μας να αισθανόμαστε σαν να είμαστε σε ένα "τρενάκι του λούνα παρκ" συναισθημάτων. Αυτά τα συναισθήματα αφορούν τις σχέσεις (αγάπη), καθώς και άλλα συναισθήματα που σχετίζονται με πιο βασικά πράγματα, όπως το να βρει κάποιος τον εαυτό του στον κόσμο, που ανήκετε, και να επιτύχετε αυτό που θέλετε στη ζωή.

Όλα αυτά έρχονται με το δικό τους πακέτο συναισθημάτων που είναι μοναδικό για εσάς και την εμπειρία σας σε αυτή τη σφαίρα.

Όπως το νερό δεν έχει όρια για το πού ρέει, το ίδιο ισχύει και για την συναισθηματική μας εμπειρία. Ωστόσο, το να πολεμάμε τη ροή των "αρνητικών" συναισθημάτων θα έχει μόνο ως αποτέλεσμα να πνιγούμε στα ίδια μας τα συναισθήματα, όπως ακριβώς συμβαίνει και αν παλέψουμε ενάντια στο ρεύμα ή την ενέργεια του νερού στο σέρφιν ή σε ποτάμι. Αν απλά αφήσουμε αυτό το θέλω για «έλεγχο» να φύγει, τότε μπορούμε να κυλήσουμε με την εμπειρία του συναισθήματος, ό, τι αυτό μπορεί να είναι. Απώλεια, θυμός, αγανάκτηση, φθόνος.

Μπορώ να σχετίσω αυτή την εμπειρία με το σέρφιν. Έχοντας περάσει μερικά αρκετά μεγάλα κύματα στη ζωή μου, έπρεπε να μάθω να μην πανικοβάλλομαι, ενώ η δύναμη του ωκεανού πετάει το αδύνατο σώμα μου από εδώ και από εκεί. Σε αυτή την εμπειρία έχω τελικά καταλάβει ότι η χαλαρώνοντας ολόκληρο το σώμα μου εκείνη την στιγμή διευκολύνει την εμπειρία του να πετιέμαι ολόγυρα. Και όχι μόνο το σώμα μου, αλλά επίσης και χαλαρώνοντας το μυαλό μου - το οποίο είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας, σε ορισμένες περιπτώσεις, καθώς ο πανικός μπορεί να αυξήσει την αρνητική συναισθηματική αντίδραση μας σε μια κατάσταση.

Έτσι, για μένα, έχω σαν εμπειρία την αληθινή αίσθηση του νερού, καθώς και τη δύναμη και την ενέργεια που περιέχεται στο νερό. Γνωρίζω από πραγματική εμπειρία στο surf ότι, αν παλέψεις, συνήθως το μόνο που καταφέρνεις είναι να κάνεις τα πράγματα χειρότερα για τον εαυτό σου. Αλλά χαλαρώνοντας και επιτρέποντας στο νερό να κάνει ό, τι πρέπει να κάνει, και επιτρέποντας στην ενέργεια να κυλήσει γύρω σας - μέσα από εσάς - όχι μόνο επιτρέπετε στον εαυτό σας να «βιώσει» το γεγονός, αλλά το κάνετε με έναν τρόπο που είναι ηρεμιστικός, σχεδόν γαλήνιος.

Αντικαταστήστε τώρα τις λέξεις «νερό» με «συναισθήματα» και έχετε την ίδια έννοια. Την ίδια διαδικασία σκέψης.

Όταν βρείτε τον εαυτό σας να αισθάνεται αυτά τα συναισθήματα που κανένας από εμάς δεν απολαμβάνει, επιτρέψτε τους να εισέλθουν, νιώστε την ακατέργαστη ενέργεια πίσω από αυτά τα συναισθήματα, νιώστε πώς επηρεάζουν την «κατάσταση» του είναι σας. Παρατηρήστε ποιες αλλαγές συμπεριφοράς συμβαίνουν μέσα σας. Αυτό έχει σχέση με το να έχετε επίγνωση, αυτό έχει να κάνει με το να είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας. Αυτό έχει να κάνει με το να είστε ειλικρινής με εκείνους τους οποίους τα συναισθήματά σας αφορούν. Και όταν είστε ειλικρινής και ρέετε με την ενέργεια, το Σύμπαν ακούει.

Αφήστε τα συναισθήματα να ρέουν μέσα από εσάς σε σημείο που να είναι σχεδόν οπτικά. Δείτε τα συναισθήματα αυτά για αυτό που είναι ... Συναισθήματα .... Ενέργεια. Πρόκειται για μια εμπειρία, μοναδικά προσαρμοσμένα σε ΕΣΑΣ, ΑΠΟ ΕΣΑΣ ... και μόνο εσάς.

Ανεξάρτητα από τις συνθήκες, κανένα άλλο πρόσωπο δεν μπορεί να κατηγορηθεί για τα συναισθήματά σας. Είναι εκεί επειδή έπρεπε να πάρετε αυτό το μάθημα. Είχατε μια εμπειρία που εκδηλώθηκε λόγω της επιθυμίας σας να μάθετε. Είναι τόσο απλό.

Έτσι, όταν είστε αντιμέτωποι με τη συναισθηματική σας θύελλα, βοηθά να βρείτε κάτι που να έχει σχέση με τα ακατέργαστα συναισθήματα. Αυτό επιτρέπει το νου να ξεκινήσει τη «λογική» διαδικασία, ενώ ελαχιστοποιεί τον τρόπο που τα ακατέργαστα αυτά συναισθήματα επηρεάζουν τη φυσική κατάσταση της ύπαρξης σας.

Το είναι μας είναι διαφόρων ειδών και έτσι είναι και η συναισθηματική μας εμπειρία. Όταν το μυαλό σας έχει επίγνωση και μπορείτε να διαχειριστείτε όλα τα συναισθήματα ως «σώμα νερού», μπορείτε να προσδιορίσετε αν κάθε συναίσθημα και η ένταση του θεωρείται ως ρεύμα, ρυάκι, κανάλι, ποτάμι ή άγριο ορμητικό ποτάμι.

Για παράδειγμα, όταν κάποιος που αγαπάμε μας πληγώσει, βιώνουμε το συναίσθημα ενός ποταμού ή άγριου γρήγορου ποταμού με ίσως ένα καταρράκτη ύψους χιλιάδων ποδιών, έτσι δεν είναι; Αν μπορούμε λοιπόν να εκπαιδεύσουμε το μυαλό μας να βλέπει την απογοήτευση στην αγάπη σαν ένα ποτάμι, μπορούμε να αναγνωρίσουμε τη ροή ... και να κάνουμε προσωπικές προσαρμογές για να χαλαρώσετε αντί να παλεύουμε με το ρεύμα του ποταμού.

Επιτρέψτε στη δύναμη του ακατέργαστου συναισθήματος να ρεύσει χωρίς καμία αντίσταση, και θα βρείτε τον αντίκτυπο λιγότερο επιζήμιο. Αντί να βιώσετε απλά τον πόνο, κερδίζετε το δώρο της κατανόησης. Της κατανόησης ότι τα ταξίδια μας παίρνουν πολλές μορφές, και ότι κάθε διαδρομή είναι γεμάτη με μαθήματα.

«Πηγαίνετε απλά με τη ροή» ... γιατί αυτό είναι αυτό που εμείς ως ανθρώπινα όντα πρέπει να κάνουμε για να βιώσουμε πλήρως τη δική μας προσωπική συναισθηματική θύελλα.
Να είστε σαν το νερό και επιτρέψτε τη ροή της ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου