Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Έξυπνο τζιν… δονείται για να σας πάει στον προορισμό σας

Ένα τζιν που σας πάει (σχεδόν) μόνο του στον προορισμό σας. Φανταστείτε το και ενημερωθείτε ότι έχει γίνει ήδη πραγματικότητα. Η γαλλική εταιρεία Spinali Design κυκλοφόρησε πρόσφατα τη συλλογή των “έξυπνων τζιν” της, τα οποία συνδέονται με το smartphone σας, δονούνται και σας προσφέρουν πληροφορίες για το πώς θα φτάσετε στον προορισμό σας.

Συγκεκριμένα, είναι εξοπλισμένα με ειδικούς αισθητήρες σε κάθε πλευρά τους και, με τη βοήθεια της… δόνησης, σας ενημερώνουν ότι πρέπει να στρίβετε δεξιά ή αριστερά. Τα Essential Jeans της εταιρείας έδωσαν το “παρών” και στην έκθεση CES 2017 τις προηγούμενες ημέρες στο Las Vegas, με τους δημιουργούς τους να υποστηρίζουν ότι το προϊόν έχει ως στόχο να εξαλείψει την ανάγκη να ελέγχετε συνεχώς το τηλέφωνό σας όταν βρίσκεστε σε μια άγνωστη γειτονιά και αναζητάτε έναν προορισμό.

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να συνδέσετε το τζιν με το smartphone σας, να ενεργοποιήσετε το GPS και να αφήσετε το παντελόνι να σας οδηγήσει σωστά. Διαθέτει δύο αισθητήρες σε κάθε πλευρά που δονούνται αντίστοιχα, ανάλογα με το πού έχετε να πάτε. Αν μάλιστα κάνετε λάθος, και οι δύο δονούνται ταυτόχρονα.

Το Essential jeans έχουν ενσωματωμένη μη αφαιρούμενη μπαταρία που διαρκεί για τέσσερα χρόνια, αν χρησιμοποιείτε το GPS feature μία φορά την εβδομάδα. Μπορείτε ωστόσο να χρησιμοποιήσετε τη δόνηση και σε άλλες εφαρμογές, όπως π.χ. όταν λαμβάνετε σημαντικά μηνύματα ή emails. Το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό τους όμως είναι και το πιο αμφιλεγόμενο. Ονομάζεται “ping” και σας επιτρέπει να κάνετε το τζιν του άλλου να δονείται για να έχετε την προσοχή του. Ένα εργαλείο… φλερτ, που σε άλλους φαίνεται καλή ιδέα και σε άλλους όχι και τόσο.

Τα Essential jeans βρίσκονται ήδη στην αγορά σε ποικιλία σχεδίων και μπορείτε να μάθετε περισσότερα γι’ αυτά στο ακόλουθο video.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου