Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Τα "απλά" που παρανοούμε

Οι μεγαλύτερες παρανοήσεις μας παραμένουν στα απλά, που δεν είναι καθόλου απλά για τον τρόπο που μάθαμε να σκεφτόμαστε.

Κανένα πρόβλημα που εντοπίζουμε «εκεί έξω» δεν ξεκινά εκεί που το βλέπουμε, αλλά μέσα στην δική μας αντίληψη για αυτό.

Ο αποπρογραμματισμός ή η ελευθερία του νου δεν προσφέρεται με κανέναν άλλο τρόπο παρά μόνο από ένα προσωπικό, βιωματικό μονοπάτι, που ο καθένας αποφασίσει να διανύσει για τον εαυτό του.


Πάντα έχουμε και δημιουργούμε τη ζωή που θέλουμε, όμως κάνοντάς το χαοτικά και ασυνείδητα, ψάχνουμε τις αιτίες και τις απαντήσεις έξω από τον εαυτό μας.

Όσο αναβάλλουμε να περπατήσουμε τη δική μας προσωπική, βιωματική πορεία, (φυσικό είναι) τόσο περισσότερο χαοτικά δημιουργούμε και τόσο δεν βρίσκουμε τις απαντήσεις που ζητάμε.

Η αυτοπεποίθηση είναι διαφορετική από την αυτάρκεια, την αυτό-αποδοχή και την αυτοεκτίμηση. Αυτοπεποίθηση έχουν όλοι. Το έχω αναπτύξει στο παρελθόν.

Η ευτυχία δεν είναι κάτι που θα έρθει το μέλλον ούτε είναι κάτι που εξαρτάται από οτιδήποτε ή οποιονδήποτε έξω από σένα. Σημαντικό είναι φυσικά να ορίσει ο καθένας τι εννοεί με τον όρο «ευτυχία».

Αδιέξοδα δεν υπάρχουν εκτός από αυτά που εντοπίζει και σε αυτά παγιδεύεται ο επιφανειακός νους.

Αν βλέπεις δυο εναλλακτικές λύσεις σε κάποιο θέμα, ζυγίζοντας θετικά - αρνητικά, σίγουρα η θέασή σου είναι περιορισμένη.

Η αγάπη είναι σίγουρα μια έννοια που δεν κατανοούμε, ενώ συνεχίζουμε να την ψάχνουμε.

Το μεγαλύτερο μέρος της πραγματικότητας παραμένει αόρατο στην αίσθησή μας, ενώ τα ορατά είναι οι ελάχιστες εκφράσεις της αλήθειας που δεν θέλουμε να δούμε.

Κανένας και τίποτα δεν μας εμποδίζει στο παρόν μας παρά μόνο εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας.

Οι ιδέες δεν μας απειλούν κι έτσι τις ανταλλάσσουμε με αφθονία και απερισκεψία. Η πρόκληση είναι στη δράση, όπου εκδηλώνουμε αυτό που πραγματικά είμαστε.

Ο φόβος δεν μας απειλεί αλλά εκπαιδευτήκαμε να τον αποφεύγουμε και να παραδίδουμε τη δύναμή μας στους υποτιθέμενους σωτήρες μας.

Τα συναισθήματα δεν είναι ούτε καλά ούτε κακά, ούτε αρνητικά ούτε θετικά. Είναι απλά συναισθήματα και μας δείχνουν αόρατες πλευρές του εαυτού μας αν ξέρουμε πώς να τα ακολουθούμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου