Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Ο νόμος της Φθοράς

Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι για να απολαύσουν τη ζωή, είναι καλύτερα να εξαπατούν τον εαυτό τους και να επιβάλουν την ιδέα ότι τα πράγματα δεν φθείρονται και η ζωή θα προχωρά στον κήπο της νεότητας, της ευημερίας, της φήμης και της ευτυχίας. Στην πραγματικότητα μια τέτοια στάση περιέχει τους σπόρους όλων των μελλοντικών απογοητεύσεων και δυστυχιών.

Τα παιδιά πρέπει να μάθουν από την ηλικία των τριών ετών ότι τα καινούργια πράγματα θα γίνουν παλιά και θα εξαφανιστούν. Όλες οι μορφές της ζωής θα αποσυντεθούν τελικά και θα εξαφανιστούν. Πρέπει να μάθουν να αποκολλώνται από τις μορφές και τη ζωή σε μια κατάσταση της συνείδησης που δεν διαταράσσεται από τις αλλαγές αυτές. Διδάξτε τους πώς να προσαρμόζονται στην αλλαγή, στη φθορά και στη διαδικασία ανανέωσης, χωρίς να ταυτίζονται. Πρέπει να μάθουν ότι δεν υπάρχει κατάσταση που δεν θα περάσει. Αν μάθουν αυτό το γεγονός, θα αισθανθούν βαθιά χαρά η οποία προέρχεται από τη συνειδητοποίηση ότι είναι, κατά μία έννοια, η Αμετάβλητη Μονάδα.

Αν ο Νόμος της Φθοράς διδαχτεί στα παιδιά, θα προστατευτούν από τα εκατοντάδες των σοκ που θα έχουν κατά τη διάρκεια της ζωής τους και θα αποφύγουν ολέθριες συνέπειες για το μέλλον. Τα περισσότερα ψυχολογικά και σωματικά προβλήματα είναι η επίδραση των σοκ: σοκ που σχετίζονται με την αλλαγή συνθηκών, αλλαγές της υγείας, αλλαγή ηλικίας, θάνατος, χωρισμός, και ούτω καθεξής. Διδάσκοντας το Νόμο της Φθοράς θα οικοδομήσει τον παρατηρητή μέσα τους που είναι πάνω από όλες τις αλλαγές της φθοράς και της αποσύνθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου