Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Ιάπωνες ανακάλυψαν το πιρούνι που θα αντικαταστήσει το αλάτι!

Την απάντηση στα προβλήματα υγείας που δημιουργεί η υπερβολική χρήση αλατιού φαίνεται ότι έδωσαν Ιάπωνες επιστήμονες μέσω ενός... πιρουνιού.
 
Συγκεκριμένα οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι δημιούργησαν ένα ηλεκτρικό πιρούνι το οποίο με το πάτημα ενός κουμπιού απελευθερώνει μια ηλεκτρική εκκένωση που διεγείρει τη γλώσσα δίνοντας στον χρήστη την αίσθηση οτι εκείνη τη στιγμή στο στόμα του έχει αλάτι.
 
Εκτός από την αίσθηση του αλμυρού το ηλεκτρικό πηρούνι μπορεί να δημιουργήσει, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, και την αίσθηση του ξινού και του μεταλλικού.
 
Η ομάδα των Ιαπώνων υποστηρίζει, επίσης, ότι χρειάστηκαν μόνο 12 δολάρια για την κατασκευή του πιρουνιού το οποίο βασίστηκε στη λογική ότι η ανθρώπινη γλώσσα νοιώθει το ξινό ή το αλμυρό όταν έρθει σε επαφή με τον ηλεκτρισμό.
 
Το πιρούνι, το οποίο ακόμα δεν είναι αδιάβροχο, δημιουργήθηκε για την ομάδα No Salt Restaurant, η οποία στοχεύει στη δημιουργία γευμάτων χωρίς αλάτι.
 
Έχει έξι ώρες αυτονομία και τρεις διαβαθμίσεις για το αλμυρό ή το πικρό προκειμένου να προσαρμόζεται σε διαφορετικά γούστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου