Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Τον εγχείριζαν στο κεφάλι και αυτός... έπαιζε σαξόφωνο!

Την καταπληκτική στιγμή στην οποία οι γιατροί έδωσαν στον 27χρονο Κάρλος Αγκιλέρα ένα σαξόφωνο για να παίξει κατά τη διάρκεια 12ωρης εγχείρησης στο κρανίο κατέγραψε η κάμερα του χειρουργείου.
 
Ο 27χρονος υποβλήθηκε στην επέμβαση αυτή γιατί διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο. Οι γιατροί ωστόσο ήταν πεπεισμένοι από την πρώτη στιγμή ότι όχι μόνο θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αλλά και ότι η διαδικασία δεν θα επηρεάσει την ικανότητα του Αγκιλέρα να παίζει μουσική.
 
Στο χειρουργείο συμμετείχαν 16 γιατροί διαφορετικών ειδικοτήτων οι οποίοι, όπως εξηγεί ο επικεφαλής χειρούργος Γκιγιέρμο Ιμπάνεζ, έπρεπε να είναι σε θέση να μπορούν να λαμβάνουν απαντήσεις από τον ασθενή κατά τη διάρκεια της επέμβασης.
 
«Αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος να κάνουμε την επέμβαση χωρίς να βλάψουμε το τμήμα του εγκεφάλου του που εμπλέκεται στη μουσική "γλώσσα"» εξήγησε ο Ιμπάνεζ.
 
Αρχικά οι χειρούργοι ζήτησαν από τον 27χρονο να μετρήσει από το 1 στο 10 ενώ ηλεκτρόδια «ενεργοποιούσαν» τον εγκέφαλό του. Το επόμενο βήμα ήταν να διαβάσει έτοιμα κείμενα από ένα χαρτί και στο τελικό στάδιο του ζήτησαν να παίξει μουσική με το σαξόφωνό του.
 
Η επέμβαση ολοκληρώθηκε χωρίς επιπλοκές και πλέον ο Αγκιλέρα αναρρώνει στο σπίτι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου