Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Το πρώτο ρομπότ έντομο που κάνει άλματα στο νερό!

Το πανεπιστήμιο της Σεούλ και το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, συνεργάστηκαν στο τμήμα της Βιορομποτικής για να καταφέρουν να δημιουργήσουν το πρώτο ρομπότ έντομο, το οποίο θα μπορεί να πηδάει στο νερό. Το επίτευγμά τους ήταν εντυπωσιακό, το ρομπότ όχι μόνο επέπλεε πάνω στο νερό, αλλά έχει και τη δυνατότητα να μπορεί να διασχίζει αποστάσει πάνω σε αυτό με μεγάλα άλματα.
 
Οι επιστήμονες για αρκετό καιρό μελετούσαν τα έντομα( κουνούπια), τα οποία επιπλέουν στο νερό και μπορούν να κάνουν άλματα σε αυτό χωρίς να βυθίζονται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Είναι κάτι αρκετά δύσκολο ως προς τη μελέτη αλλά και τη δημιουργία σύμφωνα με τους επιστήμονες.
 
Το να μπορεί ένα έντομο- ρομπότ να επιπλέει πάνω στην επιφάνεια, είναι το ένα σκέλος. Το να επιτευχθεί το άλματα σε αυτό, πρέπει με συγκεκριμένη ταχύτητα, συγκεκριμένο βάθος εισχώρησης των άκρων στο νερό και φυσικά σε συγκεκριμένο χρόνο συγχρονισμένα να γίνουν όλες οι κινήσεις.
 
Από αυτό το επίτευγμα οι επιστήμονες πλέον θα έχουν τη δυνατότητα, να μελετήσουν καλύτερα την φυσική νοημοσύνη, ώστε στο μέλλον να καταφέρουν να δημιουργήσουν αυτή την ευελιξία σε μεγαλύτερα ρομπότ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου