Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ

Νέοι Ορίζοντες στην Αντίληψη
Ομηρικές Συναντήσεις με τον Πλούτωνα στην καρδιά του DNA, στο κέντρο ενός Ηλιακού Κύκλου Κβαντικές Ανατροπές της Σκέψης και της Συνείδησης

Μετά από ένα επικό ταξίδι εννέα ετών το σκάφος New Horizons βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προσέγγισής του στο σύστημα του Πλούτωνα, για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας
Ο παγωμένος Πλούτωνας είναι ο μόνος ανεξερεύνητος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος. Αποτελείται από πέτρωμα και πάγο και είναι τρεις φορές μικρότερος από τη Σελήνη. Η μέση θερμοκρασία στην επιφάνειά του εκτιμάται ότι είναι −230 βαθμοί Κελσίου. Ο Πλούτωνας εντοπίστηκε τη δεκαετία του 1930 και αποτέλεσε τον ένατο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος. Τη δεκαετία του 1970 ανακαλύφθηκε ο Χάροντας και τα τελευταία χρόνια εντοπίστηκαν άλλοι δύο μικροί δορυφόροι του Πλούτωνα, η Νύχτα και η Υδρα.

Η αποστολή
Το New Horizons θα περάσει πολύ κοντά από τον Πλούτωνα αλλά δεν θα τεθεί σε τροχιά γύρω από αυτόν. Θα συνεχίσει το ταξίδι του στη Ζώνη Κάιπερ που εκτείνεται μετά τον Πλούτωνα στην οποία βρίσκονται αμέτρητα μικρά και μεγάλα παγωμένα διαστημικά σώματα.

Η αποστολή , που είναι από η πιο μεγάλη και δαπανηρή της ΝΑΣΑ στοχεύει στην χαρτογράφηση του Πλούτωνα και στην διαπίστωση κατά πόσον κρύβει στο εσωτερικό του παγωμένους ωκεανούς.
Η αποστολή εγκρίθηκε το 2001 και ο βολιστήρας εκτοξεύτηκε 19 Ιανουαρίου το 2006 με τον πύραυλο ΑΤΛΑΣ V, κατευθείαν σε ταχύτητα Ηλιακής διαφυγής, (16,6 χλμ το δευτερόλεπτο), κάνοντας το NEW HORIZONS, κάτοχο του ρεκόρ του ταχύτερου αντικειμένου από την Γη.

Πλησίασε τον ΔΙΑ, κάνοντας την προσέγγιση 28 Φεβρουαρίου 2007, για να πάρει ώθηση (αύξησε έτσι την ταχύτητα του και κατόπιν έπεσε σε χειμερία νάρκη. Στις 8 Ιουνίου 2008 πέρασε την τροχιά του ΚΡΟΝΟΥ και 18 Μαρτίου 2011 την τροχιά του ΟΥΡΑΝΟΥ.
ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΤΑ ΔΥΟ ΝΕΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΩΝΑ, Ο ΚΕΡΒΕΡΟΣ ΤΟ 2011 ΚΑΙ Η ΣΤΥΞ ΤΟ 2012.

Το διαστημόπλοιο «New Horizons» θα φθάσει στον πλανήτη νάνο σε 12 εβδομάδες και άρχισε ήδη, στις 5 Απριλίου, την 2η φάση της προσέγγισης.

Όλους τους είχαμε επισκεφτεί στην δεκαετία του `80, εκτός τον Πλούτωνα και αυτή η αποστολή μας πάει πίσω σε εκείνες τις πρώτες πρωτοπόρες εποχές της εξερεύνησης του ηλιακού μας συστήματος» δήλωσε ο κ. Δανός.

Στις 14 Ιουλίου το διαστημόπλοιο θα περάσει από τον Πλούτωνα στην κοντινότερη απόσταση και θα φωτογραφίσει και μελετήσει τον νάνο-πλανήτη και τους φυσικούς δορυφόρους του.
Το New Horizons είναι το ταχύτερο διαστημικό σκάφος που εκτοξεύθηκε ποτέ. Ταξιδεύει με ταχύτητα που διανύει 1.6 εκατομμύρια χιλιόμετρα την ημέρα.

Κύρια πηγή ενέργειάς του σκάφους είναι το πλουτώνιο καθώς η ενέργεια που θα μπορούσε να αντλήσει από τον Ήλιο είναι πολύ αδύνατη λόγω της τεράστιας απόστασης που χωρίζει τα δύο ουράνια σώματα.

Το NEW HORIZONS , που το παρομοιάζουν με ένα ΠΙΑΝΟ ,βγήκε από την νάρκη του τον Ιανουάριο 2015 , στο πλαίσιο της τελικής του προσέγγισης του Πλούτωνα και 5 Μαιου θα έχουμε τις πρώτες καθαρές φωτογραφίες.

Μετά τον Ιούλιο η αποστολή του δεν τελειώνει γιατί θα εξερευνήσει την ΖΩΝΗ KUIPER, ενώ το 2047 θα συνεχίσει την μοναχική του πορεία στην ΔΙΑΣΤΡΙΚΗ ΑΒΥΣΣΟ. ΚΑΙ Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΤΕ……

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου