Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Καταλαβαίνοντας τους καθρέφτες

Είσαι ο δημιουργός της δικής σου ζωής και πρέπει να αποδεχτείς την ευθύνη σου για όλες σου τις δημιουργίες. Όλα αυτά που έχεις φτιάξει για τον εαυτό σου είναι για να τον αγαπάς ακόμα κι αν έχεις δημιουργήσει μία δύσκολη κατάσταση. Η δημιουργία σου είναι για τον σκοπό της ανώτερης αντίληψης, θεραπείας, της ενεργητικής εξισορρόπησης και της ψυχικής προόδου. Αν είσαι σε άρνηση της άσχημης κατάστασης που βιώνεις, απορρίπτεις τη δημιουργία σου και επιλέγεις να είσαι αδύναμος..
 
Έχεις την Ελεύθερη Βούληση και έχεις τη δύναμη να αλλάξεις. Για ν' αλλάξεις όμως την πραγματικότητα σου, πρέπει πρώτα να την αποδεχτείς σαν ένα κομμάτι της δημιουργίας σου...
 
Καθένας μας πρέπει να δεχθεί την ευθύνη του και να συνειδητοποιήσει ότι τα προβλήματα στη ζωή μας προέρχονται από τις ασυνείδητες συμπεριφορές μας και τις επιλογές μας λόγω Ελεύθερης Βούλησης. Η ζωή δε δημιουργεί βάσανα, ο άνθρωπος τα δημιουργεί. 
 
Μέσω της προσοχής, αυτό-εξέτασης και συνειδητότητας των πεποιθήσεων μας και συναισθημάτων μας, θα μπορέσουμε να θεραπεύσουμε και ν' απελευθερώσουμε την πλειοψηφία των προβλημάτων μας. Όλα πάντα γυρίζουν πίσω στον Εαυτό. Ευτυχώς, το σύμπαν είναι πάντα στο πλευρό μας παρέχοντας μας έναν καθρέφτη έτσι ώστε να βλέπουμε τον εαυτό μας. 
 
Αν βλέπουμε σε κάποιον άλλο κάτι που δεν μας αρέσει, αυτό υπάρχει μέσα μας. Η εξωτερική μας πραγματικότητα είναι ο καθρέφτης του εσωτερικού μας Είναι. Όλα όσα βλέπουμε στην οικογένεια μας και σ΄ άλλους ανθρώπους είναι μία αντανάκλαση του δικού μας εσωτερικού Είναι. Δε θα μπορούσαμε να αναγνωρίσουμε τις ατέλειες τους αν δεν τις είχαμε και εμείς μέσα μας. Επίσης, όταν θαυμάζουμε κάποιον και βρίσκουμε αρετές μέσα του, αυτές οι αρετές υπάρχουν και μέσα μας.
 
Ο θεϊκός μας Εαυτός φέρνει πάντα ανθρώπους και καταστάσεις στη ζωή μας για να μας δείξει τι χρειάζεται να θεραπεύσουμε. Το σύμπαν είναι ο καθρέφτης μας και μέχρι να θεραπευτούν οι πεποιθήσεις μας και τα θέματα μας θα συνεχίσουμε να πέφτουμε πάνω στον εαυτό μας όπου κι αν πηγαίνουμε. 
 
Ελκύουμε σχέσεις με συγκεκριμένα άτομα, τα οποία μπορούν να μας δείξουν τους τομείς στη ζωή μας που θέλουν θεραπεία, με τις πράξεις τους και τις συμπεριφορές τους. Αυτά τα συμβόλαια γίνονται γιατί και οι 2 άνθρωποι δουλεύουν πάνω στη βασική πεποίθηση, η οποία χρειάζεται να εντοπιστεί, να αναγνωριστεί και να απελευθερωθεί. 
 
Το άλλο πρόσωπο λειτουργεί ως καθρέφτης μας ώστε να δούμε τον εαυτό μας. Ο καθένας αντανακλά πίσω σε μας τη σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας. Είναι εκεί για να ρίξουν φως στις περιοχές του εαυτού μας που χρειάζονται θεραπεία. Η άρνηση και η κατάθλιψη μας κρατάνε στον κύκλο της αναδημιουργίας μέχρι να μάθουμε το μάθημα μας. Δε μπορούμε να είμαστε ένα δυναμικό και φωτισμένο Ον και παράλληλα να νιώθουμε θύματα των περιστάσεων. 
 
Κανένας δεν είναι θύμα. Όλα δημιουργούνται για σένα από σένα σ' ένα τέλειο σχέδιο. Τίποτα δε γίνεται τυχαία στο Σύμπαν, όλα σχεδιάζονται τέλεια για την ανάπτυξη της κάθε ψυχής. Είναι η στιγμή που όλοι μας πρέπει να θυμηθούμε ποιοι είμαστε και να μάθουμε τα μαθήματα μας και να καθαρίσουμε τα ενεργειακά μας σώματα. 
 
Η προσωπική μας δόνηση ανεβαίνει όταν εμείς είμαστε οι κυρίαρχοι της ψυχής μας, το οποίο τελικά μας ευθυγραμμίζει με το θεϊκό μας εαυτό. Όταν αυτό γίνεται δε χρειάζεται να συνεχίσουμε να ελκύουμε αρνητικές καταστάσεις χαμηλής δόνησης ή αρνητικούς ανθρώπους στη ζωή μας.
 
Όταν βρεθείς σε μία αρνητική κατάσταση ρώτα τον εαυτό σου «Τι αντανακλά αυτό το άτομο σε μένα? Ποια είναι η συμπεριφορά, σκέψη ή πεποίθηση που έχει αυτό το άτομο, την οποία πρέπει να θεραπεύσω μέσα στο εσωτερικό μου είναι?»
 
Συνήθως υπάρχουν 3 λόγοι για καθρέφτη :
Κάποιος είναι ο καθρέφτης σου για να σου δείξει πως σκέφτεσαι, αισθάνεσαι, συμπεριφέρεσαι, εκπέμπεις. Είναι η αντανάκλαση του μαθήματος που πρέπει να πάρεις. Συνήθως και οι 2 πλευρές έχουν μία βασική πεποίθηση που πρέπει να θεραπεύσουν. Και οι 2 είναι αντανακλάσεις για τον καθένα. Αυτός είναι ο πιο κοινός καθρέφτης.
 
Έχετε προσφερθεί εθελοντικά, σε ψυχικό επίπεδο, να είστε ο καθρέφτης για κάποιον άλλο. Μέσω των πράξεων τους, σκέψεων, πεποιθήσεων, κλπ., έχετε επιλέξει να περιμένετε μέχρι να δουν και να νιώσουν τον πόνο που επέβαλαν σε σας. Αν γίνουν μάρτυρες του πόνου σας και «αποδεχτούν» την συμπεριφορά τους, λιγοστεύουν οι πιθανότητες να επαναλάβουν αυτό το μάθημα και θα καθαρίσουν τον κάρμα τους. 
 
Μέσω της εμπειρίας και των επιπτώσεων τα μαθήματα παίρνονται εφόσον το άτομο είναι πρόθυμο να αναλάβει την ευθύνη ξεπερνώντας την ανάγκη να επαναλάβει το ίδιο μάθημα στο μέλλον.
 
Αν έχετε κάνει πολλή δουλειά με τον εαυτό σας, το άλλο πρόσωπο αντανακλά την πρόοδο σας. Τα άτομα θα αντανακλούν πίσω σε σας τα μαθήματα που πήρατε πρόσφατα. Ψάχνουν βοήθεια από εσάς έτσι ώστε να φωτίσουν την κατάσταση για να μπορέσουν να προχωρήσουν χωρίς να χρειαστεί να επαναλάβουν το ίδιο μάθημα ξανά και ξανά. 
 
Σ' αυτή την περίπτωση παρέχεις μία νέα προοπτική και είσαι ο Φάρος που θα φωτίσει τους άλλους ώστε να φέρουν την περιοχή του ασυνείδητου μπροστά στο Φως της συνειδητότητας και να το θεραπεύσουν.
 
Να καταλάβετε ότι οι καθρέφτες δεν είναι μόνο για την «ιστορία». Ο καθρέφτης έχει να κάνει με τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις που η ιστορία προκαλεί σε μας. Μην ασχολείστε με ιστορίες όπως «αυτός / αυτή είπε, αυτός / αυτή έκανε». Συγκεντρωθείτε στην αλληλεπίδραση και πως σας έκανε να νιώσετε και πως θέλατε να αντιδράσετε. 
 
Η αντανάκλαση έχει να κάνει με το συναίσθημα που πρέπει να μεταμορφωθεί μέσα σας. Αν δεν υπάρχει συναίσθημα ή ανάγκη για να αντιδράσετε, τότε δεν υπάρχει τίποτα για να μεταμορφώσετε. Ψάξτε για το συναίσθημα.
 
Αν κάποιος σας κακομεταχειρίζεται, ρωτήστε τον εαυτό σας: «Πως εγώ κακομεταχειρίζομαι τη ψυχή μου, ή την ψυχή κάποιου άλλου? Που γίνομαι καταπιεστική?»
Να γίνετε ο δικός σας εσωτερικός μάρτυρας και να ρωτήσετε τον εαυτό σας:
 
Τι προσπαθεί να με μάθει αυτό το άτομο ή αυτή η κατάσταση?
 
Τι είδους συμπεριφορά μου αποκαλύπτουν η οποία είναι ο καθρέφτης της δικής μου συμπεριφοράς μου?
 
Ποιες αρνητικές σκέψεις και πεποιθήσεις κρατάω οι οποίες χρειάζονται απελευθέρωση?
 
Σε ποια πράγματα επιτρέπω να έλκονται προς εμένα? Τώρα τελευταία είμαι αρνητική ή θετική? Που κρατάω τη δόνηση μου?
 
Εξελίσσομαι ή περιστρέφομαι? Σε ποια σημεία επαναλαμβάνω ξανά και ξανά τα ίδια πράγματα? Ποια είναι η πεποίθηση?
 
Ποιο είναι το δώρο (μάθημα) που προσπαθούν να δώσουν?
 
Ποιο είναι το δώρο (μάθημα) που προσπαθώ να δώσω εγώ στους άλλους ?

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου