Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Πόλεις χωρίς ηλεκτρισμό;

Μοναδικές φωτογραφίες: Πως θα ήταν οι μεγάλες πόλεις χωρίς ηλεκτρισμό;

Αναρωτιέστε τι θα συνέβαινε αν ξαφνικά όλες οι μεγάλες πόλεις έσβηναν τα φώτα τους;

Αν ξαφνικά ένα παγκόσμιο μπλακ άουτ έφερνε συσκότιση σε μεγάλες πρωτεύουσες ανά τον κόσμο τι θ’ αντίκριζαν οι κάτοικοι;

Ο επαγγελματίας φωτογράφος Τιερί Κόεν έχει ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια να εργάζεται πάνω σε ένα πρότζεκτ που έχει ακριβώς αυτό το στόχο. Να αποκαλύψει πώς θα ήταν οι πόλεις χωρίς φώτα το βράδυ, ή απλά πώς θα ήταν ο ουρανός αν μπορούσαν να διακριθούν τα αστέρια.

Η μέθοδός του θεωρείται ακριβής, καθώς, αφού φωτογραφίσει το σημείο της εκάστοτε πόλης που τον ενδιαφέρει, ψάχνει να βρει το σημείο πάνω στη γη που θα του δώσει τον καθαρό ουρανό που χρειάζεται. Μεταφέρεται σε ερήμους, πεδιάδες και γενικά μέρη χωρίς μόλυνση από ηλεκτρικό φως. Αυτό το κατορθώνει λαμβάνοντας υπ’ όψιν του, το γεωγραφικό μήκος και πλάτος του σημείου που φωτογραφίζει αρχικά, καθώς και την ακριβή ώρα και γωνία φωτογράφισης και αναζητά ένα σημείο, π.χ. στην έρημο Σαχάρα που θα έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά, χωρίς φυσικά το τεχνητό φως.

Αυτό έχει τα παρακάτω αποτελέσματα που μπορούν να χαρακτηριστούν ως μαγικά, αποκαλύπτοντας στους σύγχρονους κατοίκους των πόλεων τι χάνουν από το νυχτερινό ουρανό.

Σου προτείνω να πας σε περιοχή, χωρίς την ηλεκτρική κουρτίνα και την ηλεκτρική φωτορύπανση και να απολαύσεις την θέα του γαλαξία μας.

Αλήθεια γιατί νομίζεις πως σε μάντρωσαν στο κλουβί της πόλης;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου