Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

QUANT F: Το ηλεκτρικό supercar με ισχύ 1090 άλογα!

H nanoFLOWCELL AG είναι μία μικρή εταιρεία με έδρα το Βαντούζ του Λίχτενσταϊν, που επιχειρεί να κατασκευάσει ένα υπεραυτοκίνητο χωρίς εκπομπές ρύπων.

Η πρώτη δημιουργία ήταν το QUANT E, το οποίο έχει εξασφαλίσει άδεια κυκλοφορίας στους δημόσιους δρόμους (διαβάστε σχετικά ΕΔΩ).

Πλέον, ο Nunzio La Vecchia, εφευρέτης και ιδρυτής της εταιρείας, δημιούργησε με τους συνεργάτες του την εξελιγμένη έκδοση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, το QUANT F.

Η παγκόσμια πρεμιέρα θα γίνει στις 3 Μαρτίου στη Γενεύη και η nanoFLOWCELL έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες.

Το 4θέσιο QUANT F φέρει νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με δύο σχέσεις, αλλά και βελτιωμένη απόδοση από τους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που δίνουν κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Η μέγιστη συνδυαστική ισχύς τους μπορεί να φθάσει για ένα σύντομο διάστημα τα 1090 PS!



Η τελική του ταχύτητα ξεπερνά τα 300 km/h και η επιτάχυνση 0-100 εκτιμάται σε χρόνο κάτω των 3 sec, επιτρέποντάς του να… κοιτάξει στα μάτια τις υβριδικές προτάσεις από Ferrari και Porsche.



Στο αυτοκίνητο μήκους 5,25 m. έχει τοποθετηθεί μονοκόκ από ανθρακόνημα, ενώ οι πρώτες κολώνες έγιναν πιο λεπτές για αύξηση των εσωτερικών χώρων.

Από τετρακίνητο, το QUANT F μπορεί να γίνει πισωκίνητο στις υψηλές ταχύτητες, καθώς ο εμπρός άξονας απεμπλέκεται.

Η αυτονομία του QUANT F ανέρχεται σε 800 km, από 600 km του προηγούμενου QUANT E. Το καινοτόμο σύστημα αποθήκευσης και εκμετάλλευσης ενέργειας της nanoFLOWCELL χρησιμοποιεί ιονικά υγρά, ένα με θετικό φορτίο και ένα με αρνητικό. Υπάρχουν δύο δεξαμενές, χωρητικότητας 250 lt. η καθεμία.
 
«Το γεγονός ότι αποθηκεύουμε την ενέργεια σε υγρά μας δίνει σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι στις συμβατικές λύσεις ηλεκτροκίνησης. Τα υγρά δεν είναι ούτε εύφλεκτα ούτε τοξικά», εξηγεί ο La Vecchia.
 
Το εξωτερικό του αυτοκινήτου πληροί ήδη κατά 100% τις προδιαγραφές προκειμένου να ομολογκαριστεί και να φθάσει στη γραμμή παραγωγής.
 
Απομένουν ορισμένα τεχνικά θέματα στο εσωτερικό του, όπως οι αερόσακοι, ενώ πρόκειται να περάσει από δοκιμές πρόσκρουσης σε ΗΠΑ και Γερμανία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου