Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Κοινές συμπεριφορές κοινές παθήσεις, κόψε τις γέφυρες.

Κοινές συμπεριφορές οδηγούν σε κοινές παθήσεις, αυτό που έχουμε μάθει μέχρι τώρα να το βαφτίζουμε DNA και κληρονομικότητα. Όλα αυτά «ενεργοποιούνται» λοιπόν και αρχίζουν να υπάρχουν όταν έχουμε ίδιες συμπεριφορές με τους ανθρώπους μας ή με κάποιους ανθρώπους.

Όσο πιο πολύ μάχεσαι μία συμπεριφορά τόσο πιο πολύ υπάρχει μέσα σου, έχει γίνει ένα με εσένα που δεν την αναγνωρίζεις. Είναι σαν την κολόνια σου εσύ τη μυρίζεις στην αρχή μετά όλοι οι άλλοι.

Ενώ παράλληλα έχουμε δει πέρα από την κληρονομικότητά μας να υπάρχουν ζευγάρια που έχουν κοινές παθήσεις, μα γιατί έχουν κοινούς δρόμους και κοινές συμπεριφορές αντιμετώπισης.
Ποια ασθένεια λοιπόν έχει κάποιο άτομο της οικογένειάς μου ή από τι έφυγαν οι παππούδες μου ? Αυτό όλο είναι ένας δάσκαλος για να αναγνωρίσω τις συμπεριφορές τους που είχαν αυτοί οι άνθρωποι, όχι προς εμένα, αλλά γενικά προς τη ζωή τους. Αυτή τη συμπεριφορά κάπου την έχω κι εγώ ? Που σε ποιους τομείς ? πώς και ποιο τρόπο αντιμετωπίζω τα δρώμενα ?

Η πρώτη αντίδραση θα είναι «μπα αποκλείεται». Και το αποκλείεται συνήθως λέγεται από μας για συμπεριφορές στις οποίες είχαμε αντίθεση ή της πηγαίναμε «κόντρα» ως μικροί. Κι όμως ο άνθρωπος έχει την ιδιότητα να αντιγράφει αυτό που μάχεται. Και όλο αυτό γίνεται μία διαδρομή συνήθειας και ύστερα γίνεται μία μορφή τόσο οικεία αυτή η συμπεριφορά που δεν την βλέπουμε και δεν την αναγνωρίζουμε. Αυτό το «μπα αποκλείεται» που μπορεί να μας βγει πρώτο πρώτο στην επιφάνεια είναι γιατί δεν θέλουμε να δούμε την αλήθεια.

Αν όντως θέλεις να μάθεις την αλήθεια, δημιούργησε ένα παιχνίδι με τους ανθρώπους σου. Ορίστε μία μέρα όλοι σας να γράψετε αλήθειες ο ένας για τον άλλον. Κάλεσε φίλους σου και δικούς σου ανθρώπους φτιάξε ένα κουτί «αλήθειας» . Ζήτησέ τους να σου γράψουν ανώνυμα σε ένα χαρτί, αυτές τις συμπεριφορές που εσύ θεωρείς «μπα αποκλείεται», που και πότε τις εμφανίζεις. Παρακάλεσε τους και εξήγησέ τους ότι το κάνεις στα πλαίσια έρευνας για να βρεις κοινές συμπεριφορές, για να βρεις τον τρόπο προστασίας ως προς τις παθήσεις.

Ύστερα άνοιξε με καθαρή πρόθεση τα χαρτιά από τον κουμπαρά αυτόν και κατέγραψε τις συμπεριφορές και ξεκίνα να δεις κάθε πότε τις κάνεις και γιατί. Αυτό θα είναι για σένα μία διαδρομή για να μπορέσεις πρώτον να δεις τι βλέπουν οι άλλοι σε σένα.

Δεύτερον θα μπορέσεις να ανακαλύψεις το πραγματικό σου είμαι. Αφού ξέρεις ότι αυτές τις συμπεριφορές τις εχθρευόσουν όταν τις έβλεπες στους άλλους, τώρα τις έχεις κι εσύ. Μπορείς να δώσεις έναν νέο δρόμο αγάπης και αρμονίας σε σένα για να αλλάξεις όλο αυτό το κομμάτι έχθρας και να περπατάς στο μονοπάτι της υγείας. Γιατί κάθε μας συνήθεια όταν δομείται μέσα από άγνοια τότε θα μας φέρει αντιμέτωπους κάποια μέρα με δυσαρμονίες και ασθένειες στο σώμα. Ενώ η γνώση μας οδηγεί στην ελευθερία και την απόλυτη «κατοχή» του είμαι μας. Γιατί ήρθαμε εδώ με ένα είμαι αυθεντικό και τελικά το μετατρέψαμε σε αντίγραφο των άλλων. Η ζωή σου, σου ανήκει και ας επιλέγεις εσύ τι θα σου συμβεί και γιατί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου