Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

H NASA ενδιαφέρεται για τη χρήση αερόπλοιων

Airship ChallengeH NASA δείχνει το ενδιαφέρον της για τη χρήση αερόπλοιων σε ειδικές χρήσεις στην Στρατόσφαιρα, τόσο ως ερευνητικές πλατφόρμες όσο και για εμπορικές χρήσεις.

Η NASA ενδιαφέρεται να κάνει έναν ερευνητικό διαγωνισμό για το σχεδιασμό αερόπλοιων νέας γενιάς, τα οποία θα μπορούν να μείνουν σε συγκεκριμένες θέσεις στη Στρατόσφαιρα, με έπαθλο τη συμφωνία 2-3  εκατομμυρίων δολαρίων, με διάφορες απαιτήσεις.
Σύμφωνα με το Gizmag, η πρώτη απαίτηση θα είναι να μπορεί ένα αερόπλοιο, με φορτίο 20 κιλών, να μπορεί να μείνει σε ύψος 20 χιλιομέτρων. Το αεροσκάφος θα πρέπει να μένει σταθερό σε μία έκταση ακτίνας 5 χιλιομέτρων από τη βάση του και έπειτα θα πρέπει να μπορεί να επιστρέψει το φορτίο του στη Γη.
Το δεύτερο στάδιο των βραβευμένων projects στο πλαίσιο του διαγωνισμού αυτού θα περιλαμβάνει αερόπλοια τα οποία θα μπορούν να εκτελέσουν τις παραπάνω λειτουργίες με φορτίο 200 κιλών και παραμονή στο ύψος των 20 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης, για 200 ώρες. Ο διαγωνισμός της NASA ονομάζεται 20-20-20 Airship Challenge και θα λάβει χώρα εντός του 2015, ενώ θα διαρκέσει αρκετά χρόνια.
Τα αερόπλοια της NASA θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αστρονομικές παρατηρήσεις με την τοποθέτηση ειδικών τηλεσκοπίων, καθώς και για ποικίλες εφαρμογές παρατήρησης, όπως επίσης και για μετεωρολογικές μελέτες κάθε είδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου