Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ωχ, εδώ τι απαντάμε; (V)

Αγάπη ή διχασμός;
Λουκάς, Κεφ. 12, 51-53: 51 Nομίζετε πως ήρθα να φέρω ειρήνη στη γη; Όχι, σας λέω, αλλά μάλλον διχασμό. 52 Γιατί από τώρα κι ύστερα πέντε μέλη μιας οικογένειας θα είναι διχασμένα. Oι τρεις θα είναι εναντίον των δύο και οι δύο εναντίον των τριών. 53 Θα διχαστούν πατέρας εναντίον γιου και γιος εναντίον του πατέρα του, μητέρα εναντίον κόρης και κόρη εναντίον της μητέρας της, πεθερά εναντίον της νύφης της και νύφη εναντίον της πεθεράς της.

Ματθαίος, Κεφ. 10, 34-35: 34 Μη νομίσετε ότι ήρθα να βάλω ειρήνη πάνω στη γη. Δεν ήρθα να βάλω ειρήνη αλλά μάχαιρα. 35 Γιατί ήρθα να διχάσω άνθρωπο κατά του πατέρα του και θυγατέρα κατά της μητέρας της και νύφη κατά της πεθεράς της. 36Kαι εχθροί του ανθρώπου θα είναι τα μέλη της οικογένειάς του.
Τι γίνεται εδώ παλικάρια; Δεν ήρθε ο κύριος να φέρει την αγάπη; Δεν είπε αγάπα τον πλησίον σου και άλλα τέτοια; Γιατί να φέρει διχασμό με την παρουσία του αφού, ως θεός λέμε, μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να συμφιλιωθούν; Βλέπει ότι δεν πιάνουν τα μηνύματά του και προφητεύει καυγάδες και διαιρέσεις; Δεν τα άφηνε καλύτερα, ώστε τουλάχιστον αυτές οι οικογένειες που περιγράφει να μην διχαστούν;

Έτσι δικαιολόγησαν διαχρονικά όλοι οι εγκληματίες εκπρόσωποι του θεούλη σε Ανατολή και Δύση τους πολέμους και τις μαζικές σφαγές που οργάνωσαν: Εκτελώ το θέλημα του κυρίου μας, που προέβλεψε πολέμους, σφαγές και διχασμούς. Αυτό εννοούσε ο κύριος, εγώ να σφάζω εσάς που δεν συμφωνείτε μαζί μου, που είστε αιρετικοί!

Αλλά υπάρχει και ο κ. Μεταλληνός, ο οποίος έχει ειδικευτεί στη διαστροφή: Δεν εννοεί αυτό η γραφή, άλλο εννοεί... Και αρχίζει τα παραμύθια που του κατεβαίνουν κάθε φορά! (στη βυζαντινή μικρογραφία οι καλοί βγάζουν τα μάτια των κακών! Άγρια Ανατολή στο όνομα του θεούλη!)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου