Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Η αταξία είναι στην πραγματικότητα διαμάχη

Προσπαθούμε μέσω πολιτικής, νομικής και κοινωνικής οδού να βάλουμε τάξη στον εξωτερικό κόσμο αυτόν μέσα στον οποίο ζούμε, ενώ στο εσωτερικό είμαστε συγκεχυμένοι, αβέβαιοι, αγχωμένοι και σε σύγκρουση. Χωρίς την εσωτερική τάξη θα υπάρχει παντα κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή.

Τι εννούμε με την λέξη τάξη; Το σύμπαν σαν απώτερη έννοια δεν γνωρίζει την αταξία. Η φύση, όσο τρομακτική και να είναι για τον άνθρωπο, βρίσκεται πάντα σε τάξη. Έχει αταξία μόνον όταν οι άνθρωποι επεμβαίνουν σε αυτήν και είναι μόνον ο άνθρωπος που μοιάζει να βρίσκεται από την αρχή σε συνεχή αγώνα και διαμάχη. Το σύμπαν έχει τον δικό του χρονισμό. Μόνο όταν ο άνθρωπος θέσει την ζωή του σε τάξη θα αναγνωρίσει την αιώνια τάξη.

Γιατί έχει δεχθεί και ανεκτεί ο άνθρωπος την αταξία; Γιατί ότι αγγίζει σαπίζει, φθείρει και συγχέεται; Γιατί έχει ο άνθρωπος απομακρυνθεί από την τάξη της φύσης, τα σύννεφα, τον άνεμο, τα ζώα και τα ποτάμια; Πρέπει να μάθουμε τι είναι τάξη και τι αταξία. Η αταξία είναι στην ουσία μία διαμάχη, μία αντίκρουση και μία διαίρεση του γίνομαι και του είμαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου