Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Καλοκαιρινά μυστικά ομορφιάς

sumerΠέντε καλοκαιρινά μυστικά ομορφιάς για να είστε λαμπερή και υγιής! Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να χαλαρώσετε, αλλά να συνεχίσετε να προσέχετε την εμφάνισή σας χωρίς να κάνετε υπερβολές.

1. Εντατική ενυδάτωση: Αυτήν την περίοδο το δέρμα έχει ανάγκη από βαθιά ενυδάτωση, γι’ αυτό εκτός από την κρέμα προσώπου να κάνετε πάντα και μια ενυδατική μάσκα, μέρα παρά μέρα. Φροντίστε να επιλέξετε μία ενυδατική κρέμα με SPF, πιο ελαφριά, σε μορφή fluid ή gel.

2. Ανάλαφρο μακιγιάζ: Το μόνο που χρειάζεστε είναι μία μάσκαρα, μία φωτεινή σκιά και ένα λαμπερό λιπ γκλος. Η επιδερμίδα έτσι και αλλιώς είναι μαυρισμένη και οτιδήποτε άλλο θα ήταν περιττό. Είναι απαραίτητο το μακιγιάζ σας να είναι ανάλαφρο και φυσικό. Επιλέξτε φωτεινές αποχρώσεις στις σκιές όπως γαλάζιο, λευκό, απαλό κοραλλί, και στα χείλη δοκιμάστε πιο διάφανα χρώματα. Φυσικά το υπόλοιπο πρόσωπο θα πρέπει να είναι διακριτικά βαμμένο, χωρίς πολύ make up ή πούδρα. Αφήστε το «αναπνεύσει» το δέρμα σας.

3. Αρώματα με μέτρο: Μη βάζετε άρωμα στην παραλία και αποφύγετε τα σημεία που εκτίθενται στον ήλιο, εάν τύχει και φορέσετε. Αυτό γιατί οι συνθέσεις πολλών αρωμάτων μπορεί να προκαλέσει προβλήματα κάτω από τον ήλιο σε ένα ευαίσθητο δέρμα (π.χ. φωτοευαισθησία δυσχρωμίες κ.λπ.). Αν θεωρείτε απαραίτητο να φοράτε άρωμα οι καλοκαιρινές εκδόσεις με λιγότερο οινόπνευμα περιορίζουν μια τέτοια πιθανή αντίδραση.

4. Προστατευτικά αποσμητικά: Όταν παίζετε beach volley κάτω από τον καυτό ήλιο λογικό είναι να ιδρώνεις. Επιλέξτε αποσμητικά αγνά με ενδείξεις «για ευαίσθητο δέρμα» και «χωρίς άρωμα» για να μην εμφανιστεί στο δέρμα μου κάποια ευαισθησία. Αν παρουσιάζετε ευαισθησία, αποφύγετε τα αρωματικά αντιβακτηριδιακά προϊόντα καθώς και τα deodorant με οινόπνευμα που θα το ερεθίσουν και θα προκαλέσουν ξηρότητα.

5. Απαλά σαμπουάν: Δώστε πάντα αυτή την εποχή μεγάλη σημασία στα μαλλιά. Επειδή ο ιδρώτας, η ζέστη και οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου κάνουν τα μαλλιά θαμπά και ξηρά σας προτείνω να αλλάξετε το σαμπουάν σας με ένα πιο ενυδατικό, που θα αναδείξει τη φυσική τους λάμψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου