Κυριακή 4 Μαΐου 2014

ΠΟΛΥΘΕΪΑ – ΜΟΝΟΘΕΪΣΜΟΣ

ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ  ΤΟΥ ΜΟΝΟΘΕΪΣΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΠΟΛΥΘΕΪΑΣ

NAMA_Aphrodite_Pan_&_Eros«Η ουσία της πολυθεΐας είναι θέμα ποιοτικής κι όχι ποσοτικής φύσης». Αλαίν ντε Μπενουά

Εάν κανείς δηλώσει πολυθεϊστής μπροστά σε μονοθεϊστές αμέσως θα λάβει το εξής ερώτημα προς απάντησή του: καλά! εσύ ακόμα εκεί έμεινες; Κι επειδή ο μονοθεϊσμός γεννήθηκε στην έρημο του Σινά κι από εκεί εξαπλώθηκε ανά τον κόσμο, γεγονός που δεν επιδέχεται καμμιά αμφιβολία, φαντάζεται ο Έλληνας πολυθεϊστής ότι η απάντηση προέρχεται από άνθρωπο ο οποίος αισθάνεται ότι έφθασε μέχρι το Σινά, ενώ αυτός έμεινε ακόμη στον Όλυμπο.
Ας είναι έτσι. Ας «κατοικεί» αυτός στο Σινά, να ψήνεται ολημερίς στο καμίνι του κατάξερου βουνού κι ο πολυθεϊστής ας απολαμβάνει τις δροσιές και τις άπειρες ομορφιές του Ολύμπου. Τον έψησαν οι πατέρες της χριστιανικής του θρησκείας ότι εκεί θα ζει καλύτερα. Με γεια του με χαρά του.
Πράγματι στα μυαλά των απανταχού της γης «πολιτισμένων» ανθρώπων υπάρχει σφηνωμένη η πεποίθηση ότι ο μονοθεϊσμός είναι ανώτερο στάδιο θρησκευτικής εξέλιξης από την πολυθεΐα. Ανάθεμά τους εάν ποτέ ασχολήθηκαν περί του τι πάει να πει το ένα ή το άλλο στάδιο, αφού όλοι τους σχεδόν κατάπιαν την καραμέλα αυτή δίχως καθόλου να δοκιμάσουν την γεύση της.
Τίποτε πιο καταστροφικό δεν υπήρξε μέχρι στιγμής για την οικουμένη των ανθρώπων από το ψεύδος αυτό, όπως θα επιχειρήσουμε να καταδείξουμε εδώ. Η αλήθεια, δηλαδή η ιστορία έχει καταγράψει εντελώς το αντίθετο. Με κατηγορηματικό και κραυγαλέο τρόπο μας πληροφορεί αυτό που γνωρίζουν άπαντες, πλην των «μακαρίων, των πτωχών τω πνεύματι».
Και εξηγούμαστε: Ο Ισραήλ, ο «εκλεκτός» αυτός λαός του Γιαχβέ, υπήρξε ο πρώτος λαός παγκοσμίως ο οποίος καθιέρωσε τον μονοθεϊσμό ως επίσημη θρησκεία του.

Οι Έλληνες υπήρξαν πολυθεϊστές μέχρι και τους Ελληνιστικούς χρόνους, μέχρι δηλαδή την εποχή κατά την οποία τους επιβλήθηκε, δια πυρός και μαχαίρας από τους Ρωμαίους κατακτητές τους, ο χριστιανισμός. Και παρ’όλο που διασώθηκε μόνον το 3-5% της αρχαίας Ελληνικής γραμματείας, όπως υπολογίζει η παγκόσμια κοινότητα των σχετικών επιστημόνων, διότι την υπόλοιπη την έκαψαν οι χριστιανοί, ενώ σώθηκε όλη η Ισραηλιτική, εν τούτοις είναι αδύνατον να συγκριθεί ο ένας πολιτισμός με τον άλλον.
Από την μια έχουμε μόνον την Βίβλο και τίποτε άλλο. Ένα κείμενο το οποίο κυρίως περιγράφει τις γενοκτονίες των λαών της Παλαιστίνης, από τους Εβραίους της εξόδου από την Αίγυπτο. Δεν έχει κανείς παρά να το διαβάσει. Βρίσκεται παντού.
Από την άλλη εκατοντάδες αρχαίους Έλληνες επιστήμονες, ποιητές, λογοτέχνες, καλλιτέχνες (μήπως είναι ψέμα ότι όλα τα μουσεία του κόσμου βρίθουν από Ελληνικά καλλιτεχνικά έργα, παρ’ όλη την τεράστια καταστροφή των περισσοτέρων από τους χριστιανούς, ενώ δεν υπάρχει ούτε ένα Εβραϊκό), γιατρούς, γεωγράφους, βοτανολόγους, φαρμακοποιούς, αστρονόμους, φιλοσόφους, μουσικούς, μηχανικούς, αρχιτέκτονες, γλύπτες, υδραυλικούς, ναυτικούς, μαθηματικούς, φυσικούς, χημικούς και τέλος πάντων ανθρώπους που ασχολήθηκαν με όλους τους τομείς των ανθρώπινων ενδιαφερόντων.
Και ευλόγως τίθεται εδώ το ερώτημα: πώς γίνεται οι Έλληνες, οι οποίοι είχαν τόσο εξαιρετικές επιδόσεις σ’ όλους τους τομείς των ανθρώπινων δυνατοτήτων και δραστηριοτήτων, να έχουν μείνει τόσο πίσω στα θέματα της θρησκείας, έναντι των Εβραίων, οι οποίοι σε καμμιά απολύτως ανθρώπινη δυνατότητα και δραστηριότητα δεν έχουν να επιδείξουν κάτι το αξιόλογο;
Μπορείτε καλοί μου άνθρωποι να αντιληφθείτε πόσο μεγάλη και βρομερή παπάρα έχουμε φάει από την χριστιανική κουτοπονηριά!!
Δηλαδή πάει στο διάολο όλος ο Ελληνικός πολιτισμός για έναν και μοναδικό λόγο. Διότι αυτοί που τον διαμόρφωσαν, οι πρόγονοί μας, πίστευαν σε ψεύτικους θεούς. Άρα ό,τι και να έκαναν, ό,τι και να είπαν ήταν αρλούμπες. Ενώ οι Ιουδαίοι μπορεί μεν να μην έκαναν σχεδόν τίποτα, αλλά αφού πίστευαν στον αληθινό θεό, έστω κι αυτά τα λίγα που είπαν αξίζουν κατά πολύ περισσότερο από τις αερολογίες των ειδωλολατρών παππούδων σας. Αφήστε λοιπόν τα χαζά σας και διαβάζετε την βίβλο. Τελεία και παύλα.
Ξερνάμε λοιπόν την χριστιανική παπάρα και ερευνούμε το θέμα με Ελληνικό επιστημονικό βλέμμα.
Η Παλαιά Διαθήκη διδάσκει ότι «αρχή σοφίας φόβος Κυρίου». Από Ελληνική σκοπιά αυτό χαρακτηρίζεται ως ανάξιο να απευθυνθεί καν σε πιθήκους.
Οι Έλληνες δίδασκαν: αρχή σοφίας, επίσκεψη ονομάτων (γνώριζαν βλέπετε το ποιόν της γλώσσας που διέθεταν), επιστημών, καλλιεργειών, μαθηματικών, τεχνών, μουσικής, χορού (ο Δαυίδ μια φορά χόρεψε για να τιμήσει τον θεό του και οι δικοί του κόντεψαν να τον αφορίσουν), φιλοσοφίας, ιατρικής κ.λπ.
Όταν η ιστορία καταγράφει τις ακλόνητες αυτές αλήθειες, ποια ανθρώπινη ιδέα ή πονηρή βλέψη μπορεί να την ανατρέψει; Και πώς είναι δυνατόν ένας λαός με τεράστιες επιδόσεις στον τομέα των ανθρώπινων δυνατοτήτων να έχει θρησκευτικές απόψεις κατώτερες από έναν λαό ευρισκόμενο σε κατάσταση σκοταδιστικής δικτατορίας από το ιερατείο του;
Ας κυττάξουμε και κάτι άλλο σχετικό: οι πολυθεϊστές Έλληνες όταν δια πυρός και μαχαίρας εκχριστιανίστηκαν ποιες υπήρξαν οι επιδόσεις τους στον αλλότριο χριστιανικό τους πολιτισμό; Αφού ο χριστιανικός μονοθεϊσμός ήταν ανώτερος από την πολυθεΐα τους δεν θα έπρεπε να έχουν καλύτερες επιδόσεις σ’ όλα τα θέματα; Ας παρακολουθήσουμε τις μεταβολές.
Οι Ολυμπιακοί και λοιποί αθλητικοί αγώνες οι οποίοι απαγορεύτηκαν από τους χριστιανούς Αυτοκράτορες του Βυζαντίου με τι αντικαταστάθηκαν; Ασφαλώς με την οχλοκρατία των οπαδών του ιπποδρομίου, όπως συμβαίνει σήμερα στα γήπεδα.
Οι φιλοσοφικές σχολές με τι αντικαταστάθηκαν, όταν έκλεισαν οριστικά με αυτοκρατορικά διατάγματα και σφαγιάστηκαν οι φιλόσοφοι δάσκαλοί τους; Με ελάχιστα εκκλησιαστικά σχολεία στην Κωνσταντινούπολη, τα οποία καλλιεργούσαν από τη μια τους ιερωμένους, οι οποίοι έγδερναν τον λαό από τα υπάρχοντά του κι από την άλλη τους καλόγερους, τα «σμήνη αυτά των κηφήνων» όπως τους αποκαλούσε ο Ελληνόψυχος Πλήθων ο Γεμιστός, τα βιβλία του οποίου έριξε στην πυρά ο Γενάδιος ο Σχολάριος, ο πρώτος Πατριάρχης της τουρκοκρατίας με τις ευχές και τις ευλογίες των Τούρκων.
Η ιατρική μήπως δεν έμεινε αιώνες πίσω επί χριστιανικής Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας της επονομαζόμενης Βυζαντινής; Οι Έλληνες γιατροί είχαν προχωρήσει μέχρι και σε χειρουργικές επεμβάσεις όταν τους απαγόρευσαν οι χριστιανοί να ασκούν τα ιατρικά και ερευνητικά τους καθήκοντα. Γνωρίζετε τον λόγο; Διότι οι πατέρες της εκκλησίας αποφάνθηκαν ότι όταν αρρωστήσει κανείς πρέπει να κάνει σαράντα προσευχές στον άγιο Πέτρο. Κι αν δεν τον σώσει αυτός, κοτζάμ άγιος, πώς είναι δυνατόν να τον σώσει κάποιο γιατρουδάκι!
Τι να πούμε για τις τέχνες και τα γράμματα. Μιλούν από μόνα τους τα μουσεία της Ευρώπης και των Αμερικής. Οι κλασσικές σπουδές ανά τον κόσμο. Ο σκοταδισμός του Μεσαίωνα.
Πότε όμως τέλειωσε ο Μεσαίωνας αυτός του σκότους και της ντροπής των Ευρωπαϊκών λαών; Εκτός κι αν δεν θεωρείται ντροπή για τον χριστιανισμό το γεγονός ότι αποφάσισε να ρίξει στην πυρά τον Γαλιλαίο, επειδή τόλμησε να υποστηρίξει ότι υ γη κινείται γύρο από τον ήλιο!! Ή δεν θεωρείται ντροπή και αίσχος η ιερά εξέταση και οι χιλιάδες δολοφονίες που διέπραξε στο όνομα του θεού της αγάπης!
Τέλειωσε με την Αναγέννηση. Τι θα πει Αναγέννηση; Θα πει αναγέννηση του Ελληνορωμαϊκού πολιτισμού. Τέλος του «αρχή σοφίας φόβος κυρίου». Ξαναμπαίνουμε στο δρόμο τον Ευρωπαϊκό. Αυτόν που εγκαταλείψαμε με την βία του χριστιανικού φανατισμού.
Ωστόσο το θρησκευτικό γούστο των Ευρωπαίων λαβώθηκε σοβαρά από την θρησκεία του μονοθεϊσμού της ερήμου. Η ανάσταση δεν κατόρθωσε να ολοκληρωθεί. Όσο οι Ευρωπαίοι θα παριστάνουν ακόμη τους ανήξερους και δεν θα διδάσκουν την πάσα αλήθεια που τους αφορά, η κατάρα της ερήμου θα βαραίνει πάντοτε πάνω στις κεφαλές τους.
Η θεά της σοφίας, ο θεός της επιστήμης και του φωτός, οι Μούσες, ο θεός της τεχνολογίας και όλοι οι άλλοι θεοί, με τους οποίους δημιούργησαν και δημιουργούν τι προόδους τους, είτε τους αποδέχονται είτε όχι, πάντοτε υπήρχαν υπάρχουν και θα υπάρχουν. Διότι εκφράζουν και αντιπροσωπεύουν τις αθάνατες ανθρώπινες δυνατότητες και επιδόσεις.
Είναι η συσσωρευμένη ανθρώπινη εμπειρία η οποία με υπεράνθρωπο μόχθο και θυσίες αποκτήθηκε. Αυτό το υπεράνθρωπον και την αθάνατη φύση θεοποίησαν οι λαοί της Ευρώπης. Για να τα σέβονται αμφότερα κι αυτοί που γνωρίζουν την αξία τους αλλά κι αυτοί που την αγνοούν.
Αυτόν τον πολυθεϊστικό (διότι η φύση παρουσιάζεται με πολλά πρόσωπα) σεβασμό επιχείρησε να αποξηράνει ο χριστιανικός λίβας της ερήμου.
Όμως η φύση της Ευρώπης, όπως και οι θεοί της είναι αθάνατη. Αθάνατες και οι τέχνες και οι επιστήμες της. Αθάνατος ο Όμηρος, ο Επίκουρος, ο Θαλής, ο Έρασμος, ο Γαλιλαίος, ο Τζιορντάνο Μπρούνο.
«Το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που θα διαθέτουν την μεγαλύτερη μνήμη» Νίτσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου