Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Η τεχνολογία του Σπάιντερμαν είναι αληθινή

amazing spiderman 2 (1)Ο κόσμος του «The Amazing Spider – Man 2» είναι ακόμη πιο εντυπωσιακός από τις προηγούμενες ταινίες, όχι μόνο λόγω των ειδικών εφέ, αλλά και γιατί περιέχει αρκετά και εντυπωσιακά στοιχεία αληθινής επιστήμης. Από σύγχρονα εργαστήρια μέχρι την γενετική μηχανική, η νέα ταινία του αγαπημένου σουπερήρωα είναι γεμάτη από ακραία επιστημονικά στοιχεία τα οποία ωστόσο έχουν βάση και εφαρμογή στην πραγματική ζωή.

Εργαστήρια. Τα αμέτρητα εργαστήρια που εμφανίζονται στο «The Amazing Spider – Man 2» είναι στην πραγματικότητα αρκετά επιστημονικά ορθά. Οπως εξηγεί ο Μαρκ Γουέμπ σκηνοθέτης της ταινίας: «Εχω μελετήσει πολύ τα πραγματικά εργαστήρια. Η μητέρα μου δούλευε σε εργαστήριο κι εγώ μεγάλωσα στο Ουισκόνσιν δίπλα σε πανεπιστήμιο. Οπότε τα εργαστήρια της ταινίας είναι αντόγραφα των πραγματικών. Ενα από τα εργαστήρια στην ταινία πήρε την σφραγίδα της έγκρισης από έναν επιστήμονα της πραγματικής ζωής που εργάζεται στο Παρίσι, δήλωσε ο Μάθιου Τόλμαχ, ένας από τους παραγωγούς της νέας ταινίας.

Στολές – οπλοστάσια. Τα ειδικά κοστούμια αφθονούν στη νέα ταινία. Οι κακοποιοί χρησιμοποιούν υψηλής τεχνολογίας exosuits, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον Green Goblin. Επίσης, ο ρινόκερος, ένας άλλος κακός στην ταινία, παίρνει το όνομά του από το σχήμα της στολής που φοράει, ενώ σε exosuit βασιζεται και δύναμη του Dr Octopus.

Γενετικές μεταλλάξεις. Τι θα ήταν Spider -Man χωρίς μια μικρή γενετική μετάλλαξη; Η Oscorp Industries, η φανταστική εταιρεία που είναι η ρίζα του κακού σε αυτή την ιστορία του Spider- Man , είναι ένα εργαστήριο γενετικής, όπου οι επιστήμονες εργάζονται για να συνδυάσουν το ανθρώπινο DNA με άλλα ζώα προκειμένου να βγουν σούπερ υβρίδια. Ενώ τα υβρίδια ζώων και ανθρώπων θεωρούνται σε μεγάλο βαθμό η ουσία του μύθου, οι επιστήμονες της πραγματικής ζωής κάνουν μελέτες με πραγματικά υβρίδια, αν και προς το παρόν δοκιμάζουν πιο κοντινά είδη, όπως λιοντάρια και τίγρεις.

Ελέκτρο. Ενώ η ιστορία του Ελέκτρο είναι λίγο γελοία, στο ” The Amazing Spider – Man 2 ” στην πραγματικότητα αποκαλύπτει μερικά από τα σημαντικότερα στοιχεία για τον τρόπο ενέργειας και το σύστημα δικτύου που τροφοδοτεί τις πόλεις στις ΗΠΑ. Στην ταινία, Ελέκτρο πειράζει το σύστημα που στηρίζεται η πόλη προκαλώντας γενικό μπλακάουτ. Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι ακραίες διακοπές ρεύματος θα μπορούσαν να συμβούν αν μια σοβαρή ηλιακή καταιγίδα πλήξει τη Γη.
XXX AMAZING-SPIDER-MAN-2-JY-2203.JPG A ENT

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου