Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Μια εταιρεία στην Σουηδία κατασκεύασε τον πρώτο αερόσακο για ποδηλάτες.

Για την ακρίβεια η εταιρεία Hovding υποστηρίζει ότι η νέα την πατέντα προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στους αναβάτες από ότι τα κράνη ποδηλάτων.
Σύμφωνα με τα τεστ ο νέος αυτός αερόσακος είναι ως 3 φορές ασφαλέστερος από τα παραδοσιακά κράνη που καλύπτουν τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, καθώς μπορούν να περιορίσουν τον κίνδυνο θανατηφόρων τραυματισμών στο κεφάλι στο μηδέν.
Ο αερόσακος, σχεδιασμένος σε σχήμα κουκούλας, είναι κατασκευασμένος από νάιλον ύφασμα έτσι ώστε και να τριφτεί στο έδαφος να μην σκιστεί. Όταν ανοίγει καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλιού αντίθετα με ένα ποδηλατικό κράνος, ενώ η πίεση μένει σταθερή για μερικά δευτερόλεπτα ώστε να μην μετακινηθεί από το κεφάλι σε περίπτωση πολλαπλών συγκρούσεων.
Μια μικρή ποσότητα ήλιου βρίσκεται στο πίσω μέρος του κολάρου για την διόγκωσή του όταν χρειαστεί, με τον σχεδιασμό του όταν είναι κλειστό να παραπέμπει σε αντιανεμικό προστατευτικό λαιμού ενώ διατήθεται σε 6 διαφορετικά σχέδια.
Η συσκευή φορτίζει μέσω USB, ενώ έχει αυτονομία εώς και 18 ώρες.
Ωστόσο το μόνο πρόβλημα ίσως είναι η τσουχτερή τιμή του, καθώς κοστίζει κάτι παραπάνω από 360 ευρώ ενώ σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά. Η ασφάλεια όμως πάνω από όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου