Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Εχεις Θετική Πρόθεση όταν...


Η πρόθεση είναι μεγάλο κλειδί στην επιτυχία και στη ζωή συνολικά. Ποια είναι η πρόθεση σας πίσω από αυτά που κάνετε; Η θετική πρόθεση ξεπερνάει το στενό Εγώ, περιέχει στοργή και ενσυναίσθηση για το όλον, αφθονία, αυθεντικότητα, αποδοχή του τώρα, αίσθηση ικανοποίησης, ευγνωμοσύνης και εμπιστοσύνης.
 
Όταν κυριαρχεί η θετική πρόθεση αυτά που κάνουμε δεν έχουν κρυμμένο δόλο ή δόλιες σκέψεις. Προωθούμε τότε αυτά που θέλουμε αλλά με γαλήνη, χωρίς ανησυχία, χωρίς ανταγωνισμό, χωρίς φόβο για την πιθανότητα αποτυχίας (αν έρθει η αποτυχία δεν χάθηκε ο κόσμος, το ξανακάνω).
Αυτά ισχύουν ακόμη και αν αυτό που κάνουμε είναι πολύ απλό πχ να λέμε μια καλή κουβέντα, τι κρύβεται από πίσω;  ή όταν πληρώνουμε έναν λογαριασμό ! Τα ίδια ισχύουν όταν οδηγούμε το αυτοκίνητο ή όταν πίνουμε τον πρωινό καφέ μας. Μολύνουμε το μυαλό μας με έγνοιες για το τι θα κάνουμε μετά ή απολαμβάνουμε αυτό που συμβαίνει ΤΩΡΑ;
 
Μπορούμε να εργαζόμαστε και να είμαστε ευτυχείς που έχουμε απασχόληση κι επιθυμούμε να περάσουμε δημιουργικά βάζοντας τον καλύτερο εαυτό μας ή να σερνόμαστε πίσω από ανούσιες ενέργειες, χωρίς καμία ικανοποίηση με δυσφορία που είμαστε εκεί και όχι κάπου αλλού.
 
Αν ο φόβος και η ανησυχία γίνουν κυρίαρχα πάνω μας, αυτό έχει επιπτώσεις στο τρόπο που κάνουμε ότι κάνουμε και επηρεάζει και το αποτέλεσμα. Δεν χρειάζονται εμμονές γι’ αυτό που θέλουμε ή για τον τρόπο που το προσεγγίζουμε.
 
Χρειάζεται να απαλλαγούμε από την αγωνία της επιτυχίας, από την επιτακτική ανάγκη να γίνει αυτό που θέλουμε όπως το θέλουμε την ώρα που το θέλουμε και θα διαπιστώσουμε πόσο πιο απαλά κυλάνε τα γεγονότα και πόσο πιο απλά γίνονται όλα αυτά που θέλουμε. Άλλωστε Πρόθεση είναι η Θέληση.
 
Ας αρχίσουμε λοιπόν να δίνουμε περισσότερη προσοχή στο γιατί θέλουμε αυτά που θέλουμε, στο γιατί κάνουμε αυτά που κάνουμε, ώστε να κατανοήσουμε τις προθέσεις μας, ττην Θέληση μας πίσω απ τις πράξεις μας και να παρέμβουμε ανάλογα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου