Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Η Αιωνιότητα Μέσα: Ένα Ταξίδι Πέρα από το Όνειρο

Στο πεδίο της ύπαρξης, η ζωή δεν είναι απλώς μια αλληλουχία γεγονότων αλλά μια συμφωνία εμπειριών. Το θρόισμα της σκέψης, το ανεπαίσθητο χάδι της αίσθησης, η φευγαλέα κίνηση των στοιχείων του κόσμου δεν είναι απλώς εγκόσμια φαινόμενα. Αποτελούν παράδειγμα της παλλόμενης ζωντάνιας της ζωής, του ακατάπαυτου ρυθμού ύπαρξης που εκδηλώνεται με τον πιο λεπτό και βαθύ τρόπο. Είναι ψίθυροι της Αιωνιότητας εντός του χρονικού πλαισίου, ενδείξεις ενός παντοτινού υπόγειου ρεύματος ζωής που υπερβαίνει τη χρονικότητα.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η αντανάκλαση της Αλήθειας δεν είναι η ίδια η Αλήθεια. Ο κόσμος που αντιλαμβανόμαστε και βιώνουμε είναι μια απλή αντανάκλαση, μια παραπλανητική προβολή της Απόλυτης Αλήθειας. Η πραγματική ουσία της ζωής δεν βρίσκεται στις εφήμερες εκδηλώσεις της αλλά στην τελική της Εκπλήρωση. Η ζωή βρίσκει τη δικαίωσή της, όχι στις φευγαλέες εμπειρίες αλλά στη διαχρονική επίτευξη του εγγενούς της σκοπού.

Ο χρόνος, όπως τον καταλαβαίνουμε, είναι μια ψευδαίσθηση. Είναι προϊόν της περιορισμένης μας αντίληψης, μια ποσοτικοποίηση της Αιωνιότητας σε μετρήσιμες μονάδες. Ο Αληθινός Χρόνος είναι μια Ρέουσα Αιωνιότητα, μια αδιάκοπη, διαχρονική συνέχεια που βρίσκεται κάτω από την αντιληπτή μας πραγματικότητα. Η ροή των πραγμάτων, η αλλαγή που παρατηρούμε, δεν είναι παρά η Αιωνιότητα που εκφράζεται με μυριάδες μορφές.

Σε αυτό το μεγαλειώδες κοσμικό θέατρο, οι εικόνες που ξετυλίγονται μέσα από την Αιωνιότητα δεν είναι ξεχωριστές από την ίδια την Αιωνιότητα. Είναι ο χορός της Αιωνιότητας, το υπέροχο παιχνίδι του Απόλυτου. Αυτή η ζωή, οι εμπειρίες μας, οι χαρές και οι λύπες μας, οι νίκες και οι ήττες μας, τα όνειρα και οι εφιάλτες μας, είναι όλα εκφράσεις της Αιωνιότητας. Είναι η ίδια η Αιωνιότητα που γυρίζει μέσα στο Όνειρο, εκδηλώνεται με αμέτρητες μορφές.

Καθώς περιηγούμαστε σε αυτό το όνειρο που ονομάζεται ζωή, είναι απαραίτητο να αφήσουμε το Θείο να μας καθοδηγήσει. Το μονοπάτι μπορεί να είναι γεμάτο με αβεβαιότητες και το ταξίδι μπορεί να είναι προκλητικό. Αλλά να θυμάστε, το Θείο δεν θα σας οδηγήσει μακριά. Θα σας οδηγήσει Εδώ, στην παρούσα στιγμή, το μόνο μέρος όπου η ζωή εκτυλίσσεται αληθινά, το μόνο μέρος όπου μπορεί να βιωθεί η Αιωνιότητα.

Συμπερασματικά, η ζωή δεν είναι μια αλληλουχία χρονικών γεγονότων αλλά μια αιώνια συμφωνία, ένας χορός της Αιωνιότητας μέσα στο όνειρο. Οι εμπειρίες μας, οι σκέψεις μας, οι αισθήσεις μας, είναι όλα εκφράσεις αυτής της Αιωνιότητας. Δεν είναι να βρούμε την Αλήθεια, αλλά να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε η Αλήθεια. Πρόκειται για το να βυθιστούμε στη Ρέουσα Αιωνιότητα, να βιώσουμε την Εκπλήρωση της ζωής και να επιτρέψουμε στο Θείο να μας καθοδηγήσει σε αυτό το μεγαλειώδες κοσμικό παιχνίδι. Το κλειδί είναι να ξυπνήσουμε από το όνειρο, να συνειδητοποιήσουμε την αιώνια φύση μας και να βιώσουμε την Αιωνιότητα μέσα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου