Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Το ποντίκι ένιωσε πολύ χαρούμενο όταν πάτησε τον διακόπτη

Τα πειράματα των επιστημόνων σε ποντίκια είναι πολύ αποκαλυπτικά. Άνοιξαν τον εγκέφαλο ενός ποντικιού και ένα είδος παραθύρου έμεινε ανοιχτό για να παρατηρήσει τι συμβαίνει όταν ένα ποντίκι έχει σεξουαλική επαφή. Σημειώθηκε το συγκεκριμένο σημείο από το οποίο περνούσε το ηλεκτρικό ρεύμα όταν εκσπερμάτισε ποντίκι. Μετά από αυτό, αυτό το σημείο συνδέθηκε με ένα ηλεκτρόδιο και το “παράθυρο” έκλεισε. Το άλλο άκρο του ηλεκτροδίου ήταν συνδεδεμένο με μια μηχανή που μπορεί να απελευθερώσει μια ελεγχόμενη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας. Υπήρχε ένας διακόπτης, ο οποίος μπορούσε να λειτουργήσει πατώντας τον, ο οποίος θα απελευθέρωνε ηλεκτρισμό – την ίδια ένταση ηλεκτρικής ενέργειας που έρεε τη στιγμή της εκσπερμάτισης του ποντικιού.

Το ποντίκι διδάχθηκε πώς να χειρίζεται τον διακόπτη και όποτε το πίεζε, η απαιτούμενη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας απελευθερωνόταν από το μηχάνημα και αυτό ενεργοποιούσε το σημείο του εγκεφάλου που ήταν συνδεδεμένο στην άλλη άκρη του καλωδίου, δίνοντας στο ποντίκι την ίδια ευχαρίστηση όπως και στη σεξουαλική επαφή. Το ποντίκι ένιωσε πολύ χαρούμενο όταν πάτησε τον διακόπτη – ήταν τόσο χαρούμενο που άρχισε να πατάει το διακόπτη ξανά και ξανά. Θα εκπλαγείτε αν μάθετε ότι ο αρουραίος δεν έκανε τίποτα άλλο μετά από αυτό για τις επόμενες είκοσι τέσσερις ώρες. Απλώς συνέχισε να πατάει το κουμπί – έξι χιλιάδες φορές μέσα σε κάθε ώρα. Δεν μπήκε στον κόπο να φάει, να πιει ή να κοιμηθεί, αλλά συνέχισε να πατάει τον διακόπτη μέχρι που τελικά κατέρρευσε, εξαντλήθηκε!

Ο επιστήμονας που έκανε το πείραμα είπε ότι το ποντίκι απολάμβανε τόσο πολύ την ευχαρίστηση του σεξ – περισσότερο από ό,τι είχε κάνει ποτέ μέσω της σεξουαλικής επαφής, αν και στην πραγματικότητα δεν είχε σεξουαλική επαφή, αλλά βίωνε μόνο σεξουαλική ευχαρίστηση λόγω του ηλεκτρικού ρεύματος που απελευθερωνόταν στον εγκέφαλό του. Ο επιστήμονας ισχυρίστηκε ότι πολύ σύντομα αυτή η ίδια αίσθηση θα έχανε τη γοητεία της για το ποντίκι και θα γινόταν πολύ συνηθισμένη.

Την ημέρα που θα μπορέσουμε να συνδέσουμε τον ανθρώπινο εγκέφαλο με ένα ηλεκτρόδιο για να λάβει το σωστό ηλεκτρικό ρεύμα στο σωστό σημείο, δεν θα μπορέσουμε να βρούμε κανέναν που θα θέλει πραγματικά να συμμετάσχει στο σεξ – γιατί ουσιαστικά δεν κερδίζει τίποτα και χάνει πολλή ενέργεια. Μπορεί να έχει μια μικρή συσκευή που λειτουργεί με μπαταρία στην τσέπη του και όποτε το θέλει μπορεί να ενεργοποιήσει το κέντρο του σεξ και να βιώσει την ίδια χαρά όπως στη σεξουαλική επαφή. Αυτό όμως έχει τους δικούς του κινδύνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου