Κυριακή 3 Απριλίου 2022

Πως θα αποφύγεις την αμήχανη σιωπή ενώ βγαίνεις ραντεβού

Μπορεί να ψάχνετε για ένα άτομο με το οποίο πιστεύετε ότι θα είστε συμβατοί. Μπορεί να το κάνετε αυτό βγαίνοντας τα Σαββατοκύριακα ή μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιείτε εφαρμογές γνωριμιών. Ωστόσο, ένα θέμα που μπορεί να αντιμετωπίσατε με αυτήν τη διαδικασία είναι ότι συνεχίζετε να συναντάτε άτομα με τα οποία είναι δύσκολο να συζητήσετε κάποια πράγματα. Αφού είδατε αυτό το ζήτημα να συμβαίνει κάποιες φορές, μπορεί να αναζητάτε έναν τρόπο να αποφύγετε τα ραντεβού που δεν προχωρούν περισσότερο από κάποιες ρηχές κουβέντες. Λοιπόν, τι κάνετε αν θέλετε να αποφύγετε συζητήσεις που δεν οδηγούν πουθενά; Πώς προσεγγίζετε αυτό το είδος κατάστασης; Αν και οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις μπορεί να είναι διαφορετικές για τον καθένα, εδώ είναι μερικές προτάσεις.

1. Ακούστε τους άλλους που το πάνε πριν ξεκινήσετε

Όταν βγαίνετε με κάποιο άτομο αρχικά σκεφτείτε να ακούσετε πρώτα τι λένε σχετικά με τις πιθανές προοπτικές μιας σχέσης. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε εάν εξακολουθείτε να ενδιαφέρεστε για το άτομο αυτό, πριν αποφασίσετε να ξεκινήσετε κάτι μαζί του.

2. Προσπαθήστε να βρείτε κοινά πράγματα και οι δυο σας

Υπάρχει πιθανότητα η συζήτηση να οδηγηθεί μόνο σε απλές κουβέντες, επειδή ο άλλος δεν σχεδιάζει να μιλήσει μαζί σας για σοβαρά θέματα. Προσπάθησε, λοιπόν, να κάνεις τον άλλον να νιώσει άνετα βρίσκοντας πράγματα που οι δυο σας έχετε κοινά. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τη συζήτηση να κυλήσει πιο ομαλά.

3. Σκεφτείτε υποθετικές ερωτήσεις για να κάνετε στο άλλο άτομο

Προσπαθήστε να κάνετε τα πράγματα πιο διασκεδαστικά δημιουργώντας υποθετικές ερωτήσεις που θα του κάνετε. Για παράδειγμα, γιατί να μην ρωτήσετε τι θα έκανε αν ήταν αποκλεισμένος σε ένα έρημο νησί; Αυτό μπορεί να δώσει στους δυο σας την ευκαιρία, να μιλήσετε για κάτι ενδιαφέρον και μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε περισσότερα για το άλλο άτομο.

4. Μιλήστε για δύσκολα θέματα την κατάλληλη στιγμή

Πριν μιλήσετε για κάτι που μπορεί να σας κάνει να νιώθετε άνετα, επιλέξτε την κατάλληλη στιγμή για να το συζητήσετε. Αν δεν είναι έτοιμος να συζητήσει κάτι, σεβαστείτε τα συναισθήματά του και προτείνετε να αναβάλλετε τη συζήτησή σας μέχρι να είστε και οι δύο έτοιμοι.

Όσο περνάει ο καιρός, θα αρχίσετε να εμπιστεύεστε περισσότερο ο ένας τον άλλον και τελικά θα είστε έτοιμοι να κάνετε μια δύσκολη συζήτηση.

5. Να είστε ειλικρινείς

Η ειλικρίνεια είναι κρίσιμη όταν πρόκειται για την προσέγγιση δύσκολων θεμάτων. Διδασκόμαστε από μικροί ότι όταν είμαστε ειλικρινείς από κάθε άποψη, μπορούμε να απολαμβάνουμε ψυχική ηρεμία και να διατηρούμε τον αυτοσεβασμό.

Μπορεί να φαίνεται πιο εύκολο να κρύψετε τα αληθινά σας συναισθήματα για ένα δύσκολο θέμα ή πράγματα από το παρελθόν σας, αλλά είναι καλύτερα να είστε ανοιχτοί και ειλικρινείς. Μην ξεχνάτε ότι μέρος της ειλικρίνειας μπορεί να είναι η έκφραση ότι δεν είστε έτοιμοι να μιλήσετε για ορισμένα πράγματα. Καθώς θα είστε και οι δύο πρόθυμοι να είστε ειλικρινείς στη σχέση σας, αυτή θα προχωρήσει.

6. Πάντα να ακούτε τους άλλους

Όταν μοιράζεστε δύσκολα πράγματα μεταξύ σας ή όταν διαφωνείτε, μερικές φορές μπορεί να πληγωθείτε ή άλλα επώδυνα συναισθήματα — και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Αλλά για να επικοινωνήσετε αποτελεσματικά, είναι καλύτερο να χαλιναγωγήσετε τα συναισθήματά σας και να ακούτε ο ένας τον άλλον. Ένας σοφός έλεγε κάποτε: «Μάθετε να ακούτε και ακούτε για να μαθαίνετε». Πρέπει πρώτα να προσπαθήσεις να καταλάβεις και μετά να σε καταλάβουν. Βεβαιωθείτε ότι ακούτε για να καταλάβετε πλήρως από πού προέρχεται ο άλλος, ακόμα κι αν λέει κάτι που δεν θέλετε να ακούσετε. Όσο περισσότερο ακούτε, τόσο πιο εύκολο θα είναι να τους καταλάβετε και να ξεπεράσετε τα πληγωμένα συναισθήματα.

Η επικοινωνία στις σχέσεις απαιτεί πραγματική προσπάθεια και από τους δυο σας, αλλά θα σας αποδώσει σε όλη σας τη ζωή. Το να μάθετε να επικοινωνείτε τόσο για τα εύκολα όσο και για τα δύσκολα πράγματα θα είναι μια τεράστια ευλογία στη σχέση σας. Και αν έχετε μάθει να μιλάτε για δύσκολα πράγματα ενώ βγαίνετε ραντεβού, θα χτίσετε μια γερή βάση για να επικοινωνείτε και να ενισχύετε ο ένας τον άλλον σε όλη τη διάρκεια του γάμου σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου