Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Ο άνθρωπος είναι προσωρινός, αλλά κρύβει μέσα του το αιώνιο

Το κεντρικό νευρικό σύστημα είναι ο υλικός δρόμος μέσα στο σώμα, που μέσα από αυτό, μπορεί κάποιος να αναζητήσει το αιώνιο. Το νευρικό σύστημα αποτελείται από ένα κεντρικό και ένα περιφερικό. Το κεντρικό τμήμα του νευρικού συστήματος ονομάζεται κεντρικό νευρικό σύστημα και αποτελείται από τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό. Το περιφερικό τμήμα του νευρικού συστήματος ονομάζεται περιφερικό νευρικό σύστημα και αποτελείται από νεύρα. Μέρος του περιφερικού νευρικού συστήματος είναι το αυτόνομο νευρικό σύστημα. Αυτό με τη σειρά του χωρίζεται στο συμπαθητικό νευρικό σύστημα και στο παρασυμπαθητικό σύστημα.

Η υλική αυτή κατασκευή είναι ενεργοποιημένη με όλα τα εφόδια (εάν επικεντρωθεί κάποιος σε αυτό), για να διορθώσει το σύστημα του και να αναζητήσει τον αληθινό του εαυτό. Ίσως αυτό φανεί περίεργο στον μέσο άνθρωπο, που πιστεύει ότι η πνευματική ανάπτυξη έχει να κάνει μόνο με έξω-αισθητηριακές εντυπώσεις. Ίσως αυτό φανεί περίεργο σε κάποιους, οι οποίοι πιστεύουν ότι το πνεύμα «υπερίπταται» του σώματος και δεν έχει σχέση με την ύλη. Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική! Η αλήθεια είναι ότι το σώμα υλοποιήθηκε, ώστε μέσα από αυτό, ο άνθρωπος να αναζητήσει τον εαυτό του.

Μέσα στο αυτόνομο νευρικό σύστημα μπορούμε να δούμε τον διαχωρισμό του σώματος σε θηλυκό και αρσενικό. Το συμπαθητικό νευρικό σύστημα είναι το θηλυκό μέσα στον άνθρωπο και το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα είναι το αρσενικό. Η ύλη μιλά και η ύλη κρύβει. Το σώμα είναι φθαρτό, αλλά κρύβει μέσα του το άφθαρτο. Ο άνθρωπος είναι προσωρινός, αλλά κρύβει μέσα του το αιώνιο.

Η ύλη φανερώνει για εκείνον που είναι έτοιμος να δει. Ενώ όλα εκεί έξω είναι υλικά και προσωρινά, εάν ο άνθρωπος αναζητήσει το αιώνιο, μπορεί να το βρει μέσα στο δικό του φθαρτό σύστημα. Το φθαρτό αυτό σύστημα, το οποίο διαθέτει ο άνθρωπος, κρύβει μέσα του το αιώνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου