Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Ποιές είναι οι συμπεριφορές ενός ατόμου με αυτοπεποίθηση;

Χαρακτηριστικά ενός ατόμου με αυτοπεποίθηση. Μερικά από αυτά είναι δράσεις και μερικά από αυτά είναι πιο εσωτερικά χαρακτηριστικά που μπορούν να εκδηλωθούν κάνοντας ένα πράγμα. Η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθησή σας καθορίζονται από τις σκέψεις σας και αντικατοπτρίζονται στις ενέργειες σας.
  • Αυτογνωσία – Να είστε ειλικρινείς για τα δυνατά σας σημεία και τις αδυναμίες σας. Κανείς δεν είναι τέλειος και ακόμη και οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν πράγματα που δεν είναι καλοί.
  • Ακεραιότητα – η αληθινή εμπιστοσύνη προέρχεται από το να ζεις στην πραγματικότητα και να γνωρίζεις πως μπορείς να χειριστείς ό, τι η ζωή σου προσφέρει. Αυτό σημαίνει επίσης τη διατήρηση του λόγου σας, οπότε αν λέτε ότι θα κάνετε κάτι, να το κάνετε. Και αν δεν μπορείτε να κάνετε κάτι, να είστε ειλικρινείς για αυτό από την αρχή, ώστε κανείς να μην παραπλανηθεί.
  • Αποφασιστικότητα – Μην φοβάστε να λάβετε αποφάσεις. Αυτό είναι το σήμα ενός ηγέτη, οπότε θα ξεχωρίσετε πραγματικά από άλλους, καθώς οι περισσότεροι φοβούνται να πάρουν λάθος απόφαση.
  • Φιλικότητα – Χαμογελάστε όταν συναντάτε κάποιον και να εστιάζετε στο πώς αισθάνονται οι άλλοι. Οι άνθρωποι θέλουν να αισθάνονται άνετα και είναι πιθανώς πολύ πιο ανήσυχοι από ό, τι αντιλαμβάνεστε
  • Αποδοχή – αυτό είναι παρόμοιο με το προηγούμενο στοιχείο αλλά πηγαίνει βαθύτερα. Σταματήστε να κρίνετε τον εαυτό σας – και τους άλλους. Ακόμα κι αν δεν συμφωνείτε πραγματικά με το πώς ζει κάποιος τη ζωή του, μην τον κρίνετε και μην τον διαγράψετε εντελώς. Ωστόσο…
  • Επιβεβαίωση – υπερασπιστείτε τον εαυτό σας και τις αρχές σας όταν χρειάζεται. Και υπερασπιστείτε τους άλλους, αν δείτε κάτι που συμβαίνει που δεν συμβαδίζει με τις αρχές σας.
  • Ευγνωμοσύνη – να είστε ευγνώμονες για τα πάντα στη ζωή, ακόμη και για τα μικρά πράγματα.
  • Αίσθηση του χιούμορ – το να γελάς, ειδικά με τον εαυτό σου, δείχνει εμπιστοσύνη. Ακούστε μια stand-up κωμωδία (ή ό, τι σας κάνει να γελάτε) εάν δεν αισθάνεστε έτοιμοι να γελάσετε οποιαδήποτε στιγμή.
  • Σκοπός – να έχετε κάτι με το οποίο να δουλεύετε στη ζωή. Όταν αρχίζουμε να χάνουμε τα κίνητρά μας εφησυχάζουμε. Εάν δεν είστε σίγουροι τι να κάνετε, διαλέξτε ένα θέμα που σας ενδιαφέρει και αρχίστε να διαβάζετε βιβλία ή να παρακολουθείτε μαθήματα για αυτό το θέμα. Απλώς ξεκινήστε να ασχολείστε με κάτι, ενώ αποφασίζετε ποιος θα είναι ο ΜΕΓΑΛΟΣ στόχος σας.
  • Ψηλή, ανοιχτή γλώσσα του σώματος (ώμοι πίσω, στήθος έξω).
  • Τέλος, το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ, το πιο σημαντικό είναι να ΔΙΝΕΙΣ. Είναι ο πραγματικός δείκτης εμπιστοσύνης όταν μπορείτε να δώσετε χωρίς καμία προσδοκία να λάβετε κάτι σε αντάλλαγμα, επειδή δείχνει ότι είστε ασφαλείς με τον εαυτό σας και δεν χρειάζεστε τίποτα.
Τέλος, εγκρίνετε τον εαυτό σας ανεξάρτητα από το τι λένε οι άνθρωποι. Σταματήστε να ζητάτε έγκριση από άλλους και θα συνειδητοποιήσετε ότι η μόνη έγκριση που χρειάζεστε είναι η δική σας..

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου