Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Ο μαγικός κόσμος των Mantra

Μια λέξη μονάχα αρκεί για να μετατρέψει ολοκληρωτικά την οπτική γωνία του παρατηρητή. Μία λέξη δύναμης, ένα «όπλο» στα μαγικά χέρια εκείνου που αναζητά τους κρυφούς τόπους πέρα από τα στενά ανθρώπινα όρια. Πως όμως είναι δυνατόν μία ηχητική προσφώνηση να ανοίξει πεδία που περιμένουν κλειδωμένα τους κατάλληλους δονητικούς Παλμούς; Πως λειτουργεί ο μαγικός κόσμος των Mantra;

O μαγικός κόσμος των Mantra στον Αποκρυφισμό

Για να μπορέσουμε να δούμε την χρήση των μάντρα στον Αποκρυφισμό θα πρέπει πρωτίστως να κατανοήσουμε τι είναι τελικά αυτό που ονομάζουμε λέξη δύναμης.

Mantra ονομάζεται ένας ήχος, μια συλλαβή, λέξη η σύνολο λέξεων που είναι ικανές να επιφέρουν την «Πνευματική Μεταμόρφωση» Η χρήση τους διαφέρει ανάλογα με την Φιλοσοφία και την «σχολή» που συνδέεται με εκείνα. Τα Μάντρα προέρχονται από την Βεδική παράδοση της Ινδίας και αργότερα αποτέλεσαν ένα σημαντικό κομμάτι της Ινδουιστικής παράδοσης, όπως επίσης και μια συνηθισμένη πρακτική εξάσκηση στα πλαίσια του Βουδισμού αλλά και άλλων παραδόσεων. Πλέον, η χρήση των μαγικών αυτών λέξεων χρησιμοποιείται από διάφορα πνευματικά κινήματα που βασίστηκαν στις πρακτικές των παλαιότερων Ανατολικών παραδόσεων. Στις Ινδουιστικές σχολές της Γιόγκα, Βεντάντα και τάντρα η χρήση των μάντρα θεωρείται ως η μετατροπή της ανθρώπινης θέλησης και επιθυμίας στην μορφή δράσης.

Στην Ινδουιστική παράδοση, η συλλαβή Aum, το γνωστό Ομ, διαμορφώνει από μόνο του ένα Μάντρα που αντιπροσωπεύει τον Brahman που είναι η αιώνια, αδιαμόρφωτη, ενυπάρχουσα και ανυπέρβλητη πραγματικότητα που είναι και το Θεϊκό έδαφος όλης της ύλης, της ενέργειας, του χωροχρόνου;

Βέβαια θα πρέπει να προσθέσουμε πως η κατανόηση του συμβολισμού αλλά και της χρηστικότητας ενός Μάντρα διαφέρει από παράδοση σε παράδοση, και εξαρτάται επίσης από το περιεχόμενο από το οποίο έχει εμπνευστεί ή ακόμη και από τον τρόπο που ηχεί. Σε μερικές περιπτώσεις υπάρχουν πολλαπλές στρώσεις συμβολισμού σε κάποιους ήχους , όπως είδαμε παραπάνω και με το παράδειγμα του κλασικότερου ίσως μάντρα, του ΟΜ.

Τα μάντρα στις σκοτεινές Μυθολογίες

Στην περίφημη Μυθολογία Κθούλου συναντάμε άπειρα τέτοια παραδείγματα λέξεων δύναμης. Πιό συγκεκριμένα, ολόκληρη η παράξενη γλώσσα των μεγάλων παλαιών και των Ιερέων που τελετουργούσαν είναι μια σειρά από λέξεις δύναμης που άλλοτε χρησιμοποιούνται αυτούσιες, όπως δηλαδή αναφέρονται στα κείμενα που σχετίζονται με την συγκεκριμένη μυθολογία, και άλλοτε αντεστραμμένες ή ακόμη και συνδυασμένες μεταξύ τους.

Η συγκεκριμένη διαδικασία έχει αρκετό ενδιαφέρον για τον ερευνητή που θα θελήσει να αναζητήσει τα μάντρα εκείνα, καθώς θα χρειαστεί μεθοδικότητα για να ανακαλύψει τις δεκάδες των λέξεων αυτών.

Ρίχνοντας μια ματιά στα τελετουργικά της Μυθολογίας Κθούλου, θα βρούμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Στο σκοτεινό ονειρικό τελετουργικό της επικοινωνίας με τον Μέγα κθούλου ο ιερέας-μάγος, αφού πραγματοποιήσει κάποιες διαδικασίες, θα αναφωνήσει τα μάντρα TAULYWATH, YNAFRLTHA, FDA, WECN, CLUH, GTALATHETRF περιστρέφοντας τον εαυτό του προς την αντίθετη φορά του ρολογιού πραγματοποιώντας έτσι την ονειρική επικοινωνία με τον Υπέρτατο Κοιμώμενο Θεό. Τα παραπάνω μάντρα είναι στην ουσία μετατροπές των λέξεων Cthulhu, Ralyeh, Water, Tentacled, & Fhtagn.

Έτσι, μπορούμε να κατανοήσουμε ακόμη καλύτερα την διαδικασία δημιουργίας ενός μάντρα. Αν παρατηρήσουμε, ακόμη και τα ίδια τα ονόματα των Θεών αυτής της μυθολογίας είναι από την φύση τους ισχυρότατες λέξεις δύναμης. Ο Κθούλου, ο Νυαρλαθοτέπ, ο Γιογκ Σοθώθ; Προφέροντας κάθε ένα από τα ονόματα τούτα οδηγείσαι σε διαφορετικά μονοπάτια.. Ξεκλειδώνονται σφαίρες ύπαρξης και προεκτάσεις της πραγματικότητας που ανθρώπου νους δεν έχει καν φανταστεί.

Και είναι κλασικό παράδειγμα πως τα πραγματικά ονόματα των Σκοτεινών θεών παραμένουν κρυφή γνώση, μιας και η προφορά τους από μόνη της είναι τόσο ισχυρή ως μαγικό όπλο που μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτο στα χέρια των άπειρων με καταστροφικές για εκείνους συνέπειες.

Πως; Είναι αλήθεια πως η ερώτηση αυτή είναι καίρια. Οι Λέξεις δύναμης είναι σχεδιασμένες έτσι, ούτως ώστε η κάθε μία μέσω της επανάληψής της να σπάει τις λογικές αντιστάσεις του νού και να φέρνει τα ανεξερεύνητα πεδία του υποσυνείδητου στο προσκήνιο.

Στην μαγεία του Χάους τα πράγματα είναι πιό ελεύθερα. Με λίγα λόγια, ο κάθε άνθρωπος επιλέγει σύμφωνα με τις δικές του πεποιθήσεις και γούστα την λέξη που δονά το εγώ του, και με αυτήν εξασκείται ούτως ώστε να επέλθει το ίδιο αποτέλεσμα.

Ασκήσεις με τις λέξεις κλειδιά

Φυσικά για να γίνουν όλα αυτά ακόμη πιο κατανοητά, θα πρέπει ο ερευνητής να εξασκηθεί από μόνος του με μία τέτοια λέξη κλειδί. Είτε αυτή αφορά στην μυθολογία των Μεγάλων Παλαιών, είτε σε αρχαιοελληνικά δρώμενα και μυσταγωγίες. Αναζητήστε την λέξη δύναμης της αρεσκείας σας, μιας και μονάχα ο ίδιος μας ο εαυτός γνωρίζει ποιά λέξη ή ήχος είναι ικανά να μας ξυπνήσουν εκείνα τα αρχέγονα ένστικτα και να μας οδηγήσουν στην Πνευματική αλήθεια. Όποια και να είναι αυτή. Πειραματιστείτε, δημιουργήστε το δικό σας αν θέλετε.

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι ήχοι της υπέρτατης δύναμης είναι κάπου μέσα μας και περιμένουν να πάλλουν με τις δονήσεις τους τα πεδία που βρίσκονται «κλειδωμένα» και να μας αποκαλύψουν τα μυστηριώδη μυστικά τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου