Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Η Αγία Ασκληπία η θαυματουργή (4/7), η οποία αναζητείται!

Η ορθοδοξία προκειμένου να φορτώσει το ημερολόγιο με αγίους δεν δίστασε να εφεύρει ακόμη και φανταστικούς ή να αντικαταστήσει άλλους παλαιότερους θεούς, ήρωες, μεγάλες προσωπικότητες του πνεύματος και της ιστορίας με τοιούτους και τοιούτες, όπως φαίνεται και στην περίπτωση της εν λόγω αγίας. Φυσικά το όνομα δεν επιλέχτηκε τυχαία.

Έτσι πλην των δολοφόνων αγίων και των μισελλήνων παντός είδους, έχουμε και τους ανύπαρκτους και φανταστικούς, όπως το είπε κατ΄αρχάς και εξ αρχής εκείνος ο αρχιαπατεώνας Παύλος ότι:

«Παρατηρήσατε αδελφοί, ποιοι είσθε σεις που ο θεός κάλεσε. Δεν υπάρχουν μεταξύ σας πολλοί σοφοί κατ’ άνθρωπο, ούτε πολλοί δυνατοί, ούτε πολλοί ευγενείς την καταγωγήν, αλλά εκείνους που ο κόσμος θεωρεί μωρούς εδιάλεξε ο θεός δια να καταισχύνη τους σοφούς, και τους αδύνατους κατά κόσμον εδιάλεξε ο θεός, δια να καταισχύνη του δυνατούς, και ανθρώπους που έχουν ταπεινή καταγωγή κατά κόσμον και τους περιφρονημένους εδιάλεξε ο θεός, ακόμη και πράγματα που δεν υπάρχουν δια να καταργήσει εκείνα που υπάρχουν». Προς Κορινθίους 1.26. Απόστολος Παύλος.

Τι γνωρίζουμε για την εν λόγω αγία; Μόνο τα παρακάτω:

Βιογραφία:

Η Αγία Ασκληπία η θαυματουργή απεβίωσε ειρηνικά. (http://www.saint.gr/1991/saint.aspx)

Δεν βρέθηκε αγιογραφία. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας, αν έχετε να μας προτείνετε κάποια. (Αυτή είναι η επίσημη Βιογραφία της)

Ποιος ο βίος της και τα ''θαύματά'' της για ανακηρυχτεί αγία;

ΔΕΣ: Ιερή βιομηχανία παραγωγής αγίων

1 σχόλιο :

  1. ΜΑΛΛΟΝ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΟΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΙΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ,ΑΣΚΛΗΠΕΙΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή