Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Ο Πολυδιάστατος Άνθρωπος και τα πέπλα της ψυχής

Είτε το γνωρίζεις είτε όχι, είσαι ένας Πολυδιάστατος Άνθρωπος με αδιανόητες προεκτάσεις. Σαν ανθρώπινα όντα είμαστε κάτι πολύ περισσότερο από αυτό που φαίνεται, περισσότερο από το κορμί και την ψυχή. Είμαστε ίσως αναπόσπαστα κομμάτια του Σύμπαντος, παρόντες σε πολλαπλά επίπεδα της πραγματικότητας ταυτόχρονα. Ας δούμε τις πτυχές της ανθρώπινης φύσης, μέσα από τον Ανώτερο Εαυτό, τον Άλλο/Παράλληλο Εαυτό, και τον πιθανό εαυτό:
 
«Πάρε το κόκκινο χάπι και θα σου δείξω πόσο βαθιά κρύβεται η αλήθεια…»
 
Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουν την έννοια της ψυχής, την ιδέα πως τα σώματά μας είναι τα φυσικά δοχεία για μία αέναη ενεργειακή πτυχή της Συνειδητότητάς μας, που είναι και η πραγματική μας ουσία. Η Συμβατική επιστήμη ίσως απορρίπτει αυτή την ιδέα, όπως και πάρα πολλοί άνθρωποι. Όμως υπάρχουν και πολλοί που νιώθουν πως υπάρχει κάτι το υπέρτατο μέσα τους. Και καθώς επιταχύνεται η μεγάλη μετάλλαξη στην Συνειδητότητα της Ανθρωπότητας, ολοένα και περισσότεροι νιώθουν το ίδιο πράγμα. Αν πάρουμε ως δεδομένη την ύπαρξη κάποιας ανώτερης πτυχής του εαυτού μας, τότε εγείρεται η εξής ερώτηση: Είναι η ιδέα που έχουμε για την ψυχή σωστή και ακριβής; Υπάρχουν αρκετές πηγές που υποστηρίζουν πως δεν είναι και πως η έννοια που της έχει αποδωθεί είναι υπεραπλουστευμένη.
 
Ο Πολυδιάστατος Άνθρωπος και τα πέπλα της ψυχής
 
Αυτό το μοντέλο παρουσιάζει δύο οντότητες: Την Πηγή/Θεό και τις Ψυχές (που πιθανόν συνδέονται με τα σώματα). Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο είναι το γεγονός πως η ψυχή δημιουργείται από τον Θεό, όμως είναι διαχωρισμένη από εκείνο. Αυτή η αναπαράσταση είναι απλοϊκή και εύκολη στην κατανόηση και πρόκειται για μία ιδέα μάλλον λανθασμένη. Ευτυχώς ολοένα και λιγότεροι άνθρωποι αποδέχονται πλέον αυτό το ψεύτικο μοντέλο.

Το μοντέλο αυτό θεωρεί την Ψυχή ως μέρος μίας ευρύτερης και ανώτερης Διάνοιας που αποκαλείται Υπερ-Ψυχή, που με τη σειρά της είναι μέρος μίας ανώτερης πηγής/Δημιουργού Διάνοιας. Αυτό το μοντέλο βρίσκεται στον σωστό δρόμο και βασίζεται σε μερικά σημαντικά χαρακτηριστικά. Είμαστε όντως όντα με πολλά επίπεδα και κάθε επίπεδο είναι μέρος αυτής της ανώτερης δημιουργικής οντότητας που αποκαλούμε Θεό. Όμως ακόμα και αυτό το μοντέλο είναι υπεραπλουστευμένο.

Ενώ τα μοντέλα που είδαμε πιο πάνω σίγουρα αντικατοπτρίζουν κάποιες πτυχές της βαθύτερης πραγματικότητας, φαίνεται πως το πραγματοποιούν κατά προσέγγιση. Στην συνέχεια θα δούμε ένα εκλεπτυσμένο μοντέλο της ψυχής, που θεωρεί πως είμαστε πολυδιαστατικές οντότητες που βρίσκονται σε πολλαπλά επίπεδα πραγματικότητας ταυτόχρονα. Αναφέρει επίσης πως είμαστε ισχυρότερα όντα από αυτό που φανταζόμαστε ή πιστεύουμε.

Γιατί είσαι ένας Πολυδιάστατος Άνθρωπος που αναζητά την γνώση του εαυτού του, αλλά και την ίδια την φύση της υπερβατικής ύπαρξής του.

Πολυδιάστατος Άνθρωπος: Ο Ανώτερος Εαυτός

Τι ακριβώς είναι η Ψυχή και ποιά είναι η σχέση της με αυτή την ανώτερη Δύναμη που άλλοι αποκαλούν Θεό και άλλοι «Ανώτατη Συνειδητότητα»;

Το Σύμπαν διαθέτει Συνειδητότητα στην ίδια του την φύση και δεν είναι αυτό που φαίνεται μέσα από την περιορισμένη οπτική μας. Υπάρχουμε μέσα σε ένα αχανές Κοσμικό Νου, που συχνά αναφέρεται και ως Κοσμική/Συμπαντική Συνειδητότητα.

Όπως υποδεικνύει ο όρος, ολόκληρη η συνειδητότητα προέρχεται από αυτό το συμπαντικό πεδίο. Η Συνειδητότητα του κάθε ανθρώπου είναι μία εξατομικευμένη έκφραση αυτής της Συμπαντικής πηγής. Αυτό ορίζουμε και ως Ψυχή – ένα κομμάτι Συμπαντικής Συνειδητότητας με μία συνδεδεμένο αποθηκευτικό χώρο (τοπική μνήμη) και ιδέες που κωδικοποιούνται ως ένα ενεργειακό μοτίβο. Η «Ανώτατη Συνειδητότητα» είναι η Διάνοια που δημιούργησε το σύμπαν, και έμμεσα δημιούργησε όλες τις Ψυχές. Μία από τις θεμελιώδεις δυνατότητές της είναι η ικανότητα να διαιρεί τον εαυτό της – να δημιουργεί μικρότερα εξατομικευμένα αντίγραφα του Εαυτού μέσα στον Εαυτό. Η Συνειδητότητα έχει μία πολυεπίπεδη δομή με διακλαδώσεις.

Αν δούμε αυτή την διακλάδωση ως ένα δέντρο, τότε η Ανώτατη Συνειδητότητα είναι ο κορμός, που διαχωρίζεται σε μεγάλα κλαριά, που συνεχίζουν να διαχωρίζονται σε ολοένα και μικρότερα κλαδιά ώσπου να φτάσουμε στα φύλλα. Σε αυτό το μοντέλο μπορούμε να θεωρήσουμε πως τα φύλλα είναι τα φυσικά μας σώματα και καθώς προχωράμε προς τον κορμό βρίσκουμε τα επίπεδα της ψυχής, της Υπερ-Ψυχής, αλλά και μία σειρά άλλων επίπεδων που πλησιάζουν στην Ανώτατη Συνειδητότητα.
 
Ο Ανώτατος και Αληθινός Εαυτός.
 
Ανάμεσα στους ανθρώπους που αντιλαμβάνονται πως διαθέτουν ψυχή υπάρχουν αρκετοί που αναγνωρίζουν τον εαυτό τους μονάχα μέσω του σώματος. Έστω και αν αναγνωρίζουμε την ύπαρξη της ψυχής, δεν διαθέτουμε την έννοια της πραγματικής ταυτότητας του Ανώτατου Εαυτού. Η εικόνα παρακάτω απεικονίζει αυτή την ιδέα:
 
Το σώμα μας, και κατά μία έννοια η ψυχή μας δημιουργήθηκε ως μία προσωρινή ευαίσθητη οντότητα για να λειτουργήσει ως το εξελικτικό όχημα για την εξέλιξη της Υπερ-Ψυχής. Όταν η ψυχή ενσαρκώνεται (και συνδέεται με το Φυσικό σώμα – όχημα) χάνει την μνήμη της ανώτερης ύπαρξής της. Το «Πέπλο της λησμονιάς» είναι επιτηδευμένο αφού μετατρέπει την κάθε ζωή σε μία μεταμορφωτική εμπειρία, μίας και τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο αν γνωρίζαμε σίγουρα πως όλα είναι μία διαδικασία μάθησης. Χάνουμε επίσης την έννοια της σύνδεσης με τον Ανώτατο Εαυτό μας. Αυτή είναι η συνέπεια της ενσάρκωσης στα χαμηλότερα πεδία συχνότητας και ύπαρξης – στις Φυσικές σφαίρες ύπαρξης. Το γήινο επίπεδο συνειδητότητας βρίσκεται σε μία συχνότητα κατά πολύ κατώτερη από εκείνη του Ανώτατου Εαυτού. Το Υπερεγώ και η χρήση του Αναλυτικού νου δημιουργούν τόσο πολύ πνευματικό «θόρυβο» που δεν μπορούμε να αφουγκραστούμε την εσώτερη φωνή του Ανώτερου Εαυτού. Κατά συνέπεια οι περισσότεροι από εμάς έχουμε χάσει αυτή την σύνδεση με την πραγματική μας φύση.

Τι χρειάζεται όμως για να επανασυνδεθούμε με αυτόν τον Ανώτατο Εαυτό; Το πρώτο πράγμα είναι ένας καθαρός και ήσυχος Νους. Ο Άνθρωπος θα πρέπει να ησυχάσει τις «φωνές» του αναλυτικού και εγωιστικού μυαλού του, αλλά και τον φόβο και τις ανησυχίες που το κυριεύουν. Με την κατάλληλη εκπαίδευση και χρήση των απαραίτητων πρακτικών, μπορούμε να μάθουμε να μετατοπίζουμε το σημείο εστίασης της Συνειδητότητας προς οποιοδήποτε επίπεδο του Ανώτερου/Ανώτατου Εαυτού – της Ψυχής, της Υπερ-Ψυχής, ή ακόμη και της Ανώτατης/Δημιουργού Διανοίας.
 
Πολυδιάστατος Άνθρωπος: Οι περασμένες και οι Μελλοντικές ζωές
 
Με την χρήση της τεχνικής της «Αναδρομής» μπορεί ο άνθρωπος στην ουσία να βιώσει τις περασμένες ζωές του. Αυτό πραγματοποιείται μέσα από την κατάσταση ύπνωσης ή βαθιάς χαλάρωσης και της καθοδήγησης που απαιτείται ούτως ώστε το άτομο να βιώσει τις εμπειρίες των περασμένων Εαυτών του. Σε αυτό το στάδιο το μυαλό σιωπά και το πεδίο της συνειδητότητας μεταφέρεται σε όποιο επίπεδο του εαυτού θελήσει, νιώθοντας τις εμπειρίες των παράλληλων ζωών του. Όλες αυτές οι πληροφορίες είναι καταγεγραμμένες στο ενεργειακό πεδίο πληροφορίας του Ανώτατου Εαυτού και πλήρως προσβάσιμες αν καταφέρει κάποιος να μεταστρέψει την συνειδητότητά του προς τον ανώτερο εαυτό. Ο Όρος «Αναδρομή» είναι λίγο παραπλανητικός μιας και οι άλλες ζωές του ανθρώπου πραγματοποιούνται «παράλληλα» και μπορούν να συνυπάρχουν σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο – παρόν ή μέλλον. Οι περισσότεροι άνθρωποι εστιάζουν στην αναζήτηση των περασμένων ζωών τους γιατί έχουμε εσφαλμένη αντίληψη πως ο χρόνος είναι γραμμικός και θεωρούμε πως το παρελθόν είναι καταγεγραμμένο αλλά το μέλλον δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη.

Υπάρχουν επίσης άνθρωποι που έχουν βιώσει εμπειρίες που τοποθετούνται στο «ενδιάμεσο», στον χρόνο ανάμεσα στις ενσαρκώσεις. Μία κοινή αναφορά από αυτές τις εμπειρίες είναι πως οι πολλές ζωές του ανθρώπου με κάποιο τρόπο πραγματοποιούνται ταυτόχρονα. Άλλοι άνθρωποι έχουν αναφέρει μία εξελικτική διαδικασία εξόδου από τη ζωή, την αναθεώρησή της, το σχεδιασμό της και έπειτα την είσοδο σε μία επόμενη ζωή, κάτι που αντικρούει την αντίληψη πως όλες οι ζωές βιώνονται ταυτόχρονα. Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο ο ανώτερος εαυτός εξελίσσεται είναι μέσα από την χρήση του παραλληλισμού και της εμπειρίας όλων των πιθανών δρόμων που θα διαβεί στη ζωή. Όλοι μας έχουμε αναρωτηθεί τι θα συνέβαινε αν είχαμε λάβει κάποια διαφορετική απόφαση σε μία κρίσιμη καμπή στη ζωή μας. Φαίνεται πως το ίδιο πράττει και η ψυχή, όμως αντί να αναρωτιέται, διαιρεί για ακόμη μία φορά την Συνειδητότητά της και δημιουργεί ένα υπό-πεδίο που θα ακολουθήσει και θα βιώσει κάθε εναλλακτική απόφαση και μονοπάτι στη ζωή.
 
Όλες αυτές οι εμπειρίες βιώνονται από την ψυχή μέσα από τον μηχανισμό που δημιουργεί παράλληλες εμπειρίες που μεγιστοποιούν το εξελικτικό μονοπάτι της ψυχής, σε μία αέναη διαδικασία που μας κάνει να διαπιστώνουμε πως ο απλός άνθρωπος, είναι στην ουσία ένας Πολυδιάστατος Άνθρωπος, αφού η Συνειδητότητα όλων των όντων είναι στην ουσία μία και μοναδική Συνειδητότητα, τότε είμαστε όλοι κομμάτια μίας Ανώτερης Διάννοιας, ενός Μοναδικού Θεϊκού Εαυτού…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου