Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Ο Κρόνος - Χρόνος και το όνειρο

Το βράδυ είδα ένα όνειρο. Ήρθε να με επισκεφθεί ο Κρόνος. Λιτή και απέριττη η μορφή του. Οι ρυτίδες αιώνιες σύντροφοι του, χαρακιές του χρόνου μετάλλια της γνώσης και της εμπειρίας.

Γιε μου είμαι ο χρόνος, δάσκαλος αλλά και δυνάστης. Σοφός είναι αυτός που αναγνωρίζει τα διδάγματα της ροής του χρόνου. Το ουράνιο τόξο χρειάζεται τόσο την βροχή όσο και τον ήλιο για να φανερωθούν τα χρώματα και η ομορφιά του. Θα εκτιμήσεις την υγεία όταν σε επισκεφθεί η αρρώστια, το φως όταν δεν αντέχεις το σκοτάδι, την ζωή όταν γύρω σου θα υπάρξει ο θάνατος.

Σε παρακολουθώ. από καιρό, χρόνος η ύπαρξη μου, υπομονή η τέχνη μου. Ξεκίνησες το ταξίδι της αναζήτησης σου, αναζητώντας τα μυστικά της ύπαρξης και των σοφών του παρελθόντος.

Μοναχική και επίπονη η προσπάθεια σου. Απαιτεί καρδιά, νου και ταπεινότητα να μην παρασύρεσαι από τις σειρήνες των εργολάβων της γνώσης. Πολλοί πουλάνε φρούτα στην αγορά, δεν είναι όλα τα ίδια. Θέλει γνώση και εμπειρία να αναγνωρίζεις το καλό δέντρο από τον καρπό του.

Τσαλαβούτημα στην ακρογιαλιά οι πρώτες σου αναζητήσεις. Στις σταγόνες του Ωκεανού θα γευθείς το αλάτι, χρειάζεται όμως να βουτήξεις στα βαθιά να μάθεις να κρατάς την αναπνοή σου όσο πιο πολύ μπορείς για να γευθείς όσο το δυνατόν περισσότερο από το βαθύ του μεγαλείο.

Πολλοί κάνουν φασαρία στην ακρογιαλιά απόφυγε τους. Βαθυστόχαστες δηλώσεις, παπαγαλίζουν λόγια παλαιών, όσο πιο δύσκολα και δυσνόητα, τόσο πιο ακριβά μεταπράττουν τον θησαυρό άλλων. Οι άνθρωποι εντυπωσιάζονται από ότι δεν καταλαβαίνουν.

Μην ακολουθείς αυτούς που κάνουν φασαρία, αυτούς που σου ζητούν να ακολουθείς δόγματα κατασκευασμένα από ανθρώπους, χρεωμένα σε Θεούς. Γύρισε την πλάτη σε όσους φωνάζουν πως γνωρίζουν την αλήθεια, ακόλουθα όσους ταπεινά και χωρίς θόρυβο την αναζητούν.

Υπάρχει μια μόνο αλήθεια και αυτή είναι η φύση. Είναι στην φύση σου να είσαι συνδεδεμένος μαζί της. Τα δεινά του ανθρώπου ξεκίνησαν όταν ο άνθρωπος ξέχασε μέσα στην βολή και τον θόρυβο του πολιτισμού του, αυτό το απλό μυστικό. Δοκίμασε να κρατήσεις την αναπνοή σου. Δεν μπορείς δίχως αναπνοή, να ο θεός σου, ότι σου δίνει ζωή. Ο Ήλιος, ο αέρας, και όλα τα άλλα δώρα της Γαίας, να τα σέβεσαι. Ναός ολόκληρη η φύση, δίχως αντιπροσώπους και μεταπράτες.

Είσαι παιδί των άστρων, εδώ γεννήθηκε το θνητό σου σώμα και εδώ θα το αφήσεις όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Μάθε τα παιδιά σου, να ξαπλώνουν στο στέρνο της Γαίας, να αγκαλιάζουν τα δέντρα, να ακούν το θρόισμα των φύλλων, το τραγούδι των Νυμφών στα ρυάκια του δάσους.

Η αλήθεια είναι και πρέπει να είναι απλή, δωρεάν και όμορφη. Έχεις σκεφθεί αλήθεια γιατί η Αφροδίτη απεικονίζεται γυμνή; Διότι, η απόλυτη ομορφιά δεν χρειάζεται ρούχα ή κοσμήματα. Η φύση δόθηκε δωρεάν σε όλα τα πλάσματα, και προς όφελος όλων των πραγμάτων που αυτή φιλοξενεί στην Αγκαλιά της.

Γυρίστε πίσω στα απλά!.

Αυτά μου είπε ο Κρόνος - Χρόνος, και σας τα μεταφέρω όπως τα θυμάμαι.

1 σχόλιο :