Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Οι κίνδυνοι της ενσυναίσθησης

Όταν σκέφτεστε έναν άνθρωπο με ενσυναίσθηση σας έρχεται στο μυαλό ένα ισχυρό άτομο που μπορεί να αισθανθεί τις σκέψεις και τα συναισθήματα των άλλων. Αυτά τα άτομα είναι εκ φύσεως θεραπευτές επειδή επηρεάζουν τόσο πολύ τα συναισθήματα των άλλων. Έχουν έμφυτη την ικανότητα να νιώθουν και να αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα των άλλων ξέροντας έτσι πότε οι γύρω τους έχουν καλές ή κακές προθέσεις.

Στους περισσότερους ακούγεται καλό, αλλά δυστυχώς μπορεί να είναι και επιβλαβές.

Το να καταλαβαίνουν τόσο καλά την σκοτεινή πλευρά έρχεται με την μορφή δύο αντίθετων δυνάμεων που υπάρχουν βαθιά μέσα στην ψυχή τους. Αυτό τους κάνει ευάλωτους στην τοξικότητα του κόσμου.

Οι παρακάτω είναι τέσσερις κίνδυνοι της ενσυναίσθησης. Ελπίζουμε πως αφού τους διαβάσετε θα μάθετε να δείχνετε περισσότερη κατανόηση.

4 κίνδυνοι της ενσυναίσθησης

Κόπωση της ενσυναίσθησης

Το να έχεις ενσυναίσθηση απαιτεί σκληρή δουλειά! Αυτά τα άτομα συνεχώς αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα των άλλων, κάτι που μπορεί να αποστραγγίσει την ενέργεια τους με αποτέλεσμα να νιώθουν πολύ άγχος. Φυσικά, δεν το δείχνουν ποτέ. Μετά από λίγο, αυτή η επώδυνη παραμέληση του σώματος, του μυαλού και της ψυχής που χειροτερεύει, με τα χρόνια μπορεί να χρειαστεί πάρα πολύ καιρό για να ανακάμψει και τελικά να θεραπευτεί.

Οι τοξικοί άνθρωποι αγαπούν τα άτομα με ενσυναίσθηση και αυτές οι σχέσεις έχουν ως αποτέλεσμα την αυτοκαταστροφή.

Οι ναρκισσιστές – τοξικοί άνθρωποι επιλέγουν ως θύματα τα άτομα με ενσυναίσθηση επειδή ξέρουν ότι σε αυτούς υπάρχει άφθονη ενέργεια από την οποία μπορούν να «τραφούν». Οι άνθρωποι με ενσυναίσθηση μπορούν να αυξήσουν την ενέργεια των ανθρώπων γύρω τους σε βάρος της δικής τους συναισθηματικής ενέργειας. Τα τοξικά άτομα χρησιμοποιούν αυτούς που έχουν ενσυναίσθηση για να φτάσουν στην επιτυχία χωρίς να χρειαστεί να κουραστούν οι ίδιοι.

Το εξαντλημένο και αποστραγγισμένο άτομο με ενσυναίσθηση συχνά παραμελεί τις ανάγκες του για να εξυπηρετήσει τους άλλους.

Εσωτερική σύγκρουση

Τα άτομα με ενσυναίσθηση ζουν διαρκώς μέσα σε μια σύγκρουση ανάμεσα στην θλίψη και το σκοτάδι με το καλό. Ωστόσο, η θλίψη πάντα τους κατακλύζει και συχνά μπορεί να οδηγήσει ένα ευαίσθητο τέτοιο άτομο στην αυτοκαταστροφή. Πολλοί αντιμετωπίζουν αυτά τα έντονα συναισθήματα με επικίνδυνες ουσίες.

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσουν αυτή την εσωτερική μάχη είναι να κατανοήσουν πως πρέπει να ξεχωρίσουν τα συναισθήματα τους από τις ισχυρές ενέργειες που τους κατακλύζουν.

Τα άτομα με ενσυναίσθηση δεν νιώθουν απλώς τις ενέργειες των άλλων, τις θεωρούν δικές τους

Οι άνθρωποι με ενσυναίσθηση συνεχώς υπερφορτώνονται με συναισθήματα που δεν είναι δικά τους. Ωστόσο, αυτό που τους απασχολεί περισσότερο είναι ότι αυτά τα αρνητικά συναισθήματα υπάρχουν μόνο για να βλάψουν τους άλλους. Επειδή είναι εκ φύσεως θεραπευτές, προσπαθούν πάντα να πάρουν τον πόνο των άλλων και να τον κάνουν δικό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου