Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Οι επιστήμονες της NASA θέλουν να στείλουν ελικόπτερο στον πλανήτη Άρη

Οι τεχνικοί της NASA είναι έτοιμοι για ακόμα ένα μεγάλο βήμα στην εξερεύνηση του διαστήματος και στην προκειμένη περίπτωση στην αποκρυπτογράφηση του πλανήτη Άρη. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος, ένα ελικόπτερο θα συνοδεύσει το Mars 2020 Rover το ερχόμενο καλοκαίρι και αν όλα πάνε καλά θα είναι το πρώτο γήινο αεροσκάφος που θα πετάξει σε άλλο πλανήτη.

Το ελικόπτερο θα τροφοδοτείται από τα ηλιακά πάνελ που διαθέτει, ενώ το ταξίδι του μέχρι την επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη, θα το... απολαύσει ενσωματωμένο κάτω από το Mars Rover. Το ελικόπτερο θα αποσυνδεθεί αμέσως μετά την προσγείωση και θα ξεκινήσει την εξερεύνηση από αέρος σε μία περιοχή που οι επιστήμονες πιστεύουν πως υπάρχει νερό.

Αν η αποστολή στεφθεί από επιτυχία τα δεδομένα που θα συλλέξει η NASA αναμένεται να είναι εντυπωσιακά καθώς το ελικόπτερο θα έχει τη δυνατότητα να δώσει εικόνες από σημεία που μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν να φτάσουν τα επίγεια οχήματα. Στόχος της NASA, εκτός από την συλλογή πληροφοριών, είναι να δημιουργήσει έναν χάρτη οδηγό για τους αστροναύτες που θα επισκεφθούν τον πλανήτη Άρη στο μέλλον.

Η εκτόξευση του Mars 2020 Rover είναι προγραμματισμένη για τον Ιούλιο του 2020 και δεν αναμένεται να φτάσει στον κρατήρα Jezero πριν τις 18 Φεβρουαρίου του 2021.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου