Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Πάρε τα όνειρά σου στα χέρια σου και δώστους ζωή

Και πέφτεις στο κρεβάτι, και για εκείνα τα λεπτά πριν σε πάρει γλυκά ο ύπνος, ονειρεύεσαι με ανοιχτά μάτια. Και αυτές οι σκέψεις, είναι τα μεγαλύτερα όνειρα της ζωής σου.

Όλοι πρέπει να έχουμε όνειρα. Τα όνειρα μας κρατούν σε εγρήγορση και μας κρατούν ζωντανούς. Μέσα απ’ αυτά μπορούμε να ζούμε πάνω από μία ζωές. Μας επιστρατεύουν, ώστε να προσπαθούμε κάθε μέρα και να τα κάνουμε πραγματικότητα, κι ας μην πραγματωθούν ποτέ. Πολλοί λένε ότι όταν κατακτάς ένα όνειρο , πολλές φορές το απομυθοποιείς και δεν σου φαίνεται πια τόσο σημαντικό. Διαφωνώ. Κατακτάς ένα όνειρο. Το κάνεις δικό σου! Και έτσι ανοίγει ο δρόμος για τα επόμενα όνειρα και φιλοδοξίες. Όσα από αυτά και αν υλοποιηθούν, τα όνειρα δεν σταματούν ποτέ. Το ένα διαδέχεται το άλλο. Αν δεν ονειρευόμασταν δεν θα μοχθούσαμε για τίποτα. Και τότε απλά θα μείνουμε παθητικοί και η ζωή μας θα ήταν άχρωμη και αδιάφορη.

Αλλά τίποτα δεν γίνεται αυτόματα. Κανένα όνειρο και καμία φιλοδοξία δεν παίρνουν σάρκα και οστά από μόνα τους. Αν απλά ονειρεύεσαι και δεν δρας, και δεν προσπαθείς να τα προσεγγίσεις και να τα κατακτήσεις, τότε είσαι απλά ένας ακόμα ονειροπόλος, βολεμένος στα σχέδια της ζωής. Ακόμα και η αποτυχία είναι μια εξέλιξη. Και καταλήγεις μετά από χρόνια αναλογίζεσαι και λες «τι κατάφερα στη ζωή μου». Και αλήθεια ποιος είναι ικανοποιημένος με αυτό; Πάντα απορούσα με τους ανθρώπους που δεν πάλευαν για τα όνειρά τους. Και ακόμα περισσότερο απορούσα με τους ανθρώπους που δεν είχαν όνειρα. Μικρά ή μεγάλα.

Ακόμα και τα όνειρα θέλουν δουλειά, όπως και όλα στην ζωή. Τίποτα δεν έρχεται από μόνο του. Όταν ποθούμε κάτι είναι σημαντικό να επιστρατεύσουμε όλη την δύναμη που έχουμε μέσα μας –και ο καθένας μας διαθέτει εσωτερική δύναμη κι ας μην το γνωρίζουμε όλοι- ώστε να το επιτύχουμε! Δεν είναι τυχαία η φράση του «ό,τι δεν συνέβη ποτέ, είναι ότι δεν ποθήσαμε αρκετά».

Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να σηκωθούμε από το καναπέ, και να κυνηγήσουμε τα όνειρα μας. Όχι αύριο. Όχι σε ένα χρόνο. Τώρα! Τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να κάμεις την ζωή σου όπως επιθυμείς. Πάρε την ζωή στα χέρια σου και άρχισε να πραγματοποιείς τα όνειρα σου. Γιατί μπορείς. Αρκεί να αγωνιστείς. Στην προσπάθεια σου, θα συναντήσεις τείχη υπερυψωμένα και θα εκτροχιαστείς από την διαδρομή σου. Αλλά εσύ γκρέμισε τα τείχη, και αν δεν μπορείς βρες εναλλακτικό μονοπάτι.

Ξεχάστε το περίφημο ρητό του Κοέλιο που λέει: «όταν θέλεις κάτι όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις». Το σύμπαν δεν παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες αν εσύ δεν πάρεις τα όνειρά σου στα χέρια σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου