Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Υγρά όνειρα

Σεξ κι όνειρα. Ή, για να ακριβολογούμε, σεξ στα όνειρα. Όπως λέει και το τραγούδι «μόνο στα όνειρα μπορώ να σε αγγίζω». Τα όνειρα γενικά είναι μια αρκετά πολύπλοκη διαδικασία, αν θελήσεις να κάνεις τον κόπο να την αποκωδικοποιήσεις.

Σκέψεις εγκλωβισμένες στο υποσυνείδητο, εικόνες που καταγράφονται εκεί χωρίς ή με κάποιο λόγο και περιμένουν να βγουν στην επιφάνεια όταν τους επιτραπεί, απωθημένα ή καταπιεσμένα «πιστεύω» κι αισθήματα που κάνουν ένα είδος επανάστασης την ώρα που όλες οι άμυνες είναι μηδαμινές και το μυαλό υπολειτουργεί.

Οι λόγοι που μπορεί κάποιος να δει ένα σεξουαλικό όνειρο, άπειροι. Το θέμα είναι η αίσθηση που σου προκαλούν όταν τα βλέπεις κι η αίσθηση που έχεις όταν ξυπνάς μετά από ένα τέτοιο όνειρο. Γιατί μπορεί να μη θυμάσαι τι όνειρο είδες εχθές ή προχθές το βράδυ, αλλά πάντα θυμάσαι ένα όνειρο που περιελάμβανε ερωτικές περιπτύξεις με κάποιον γνωστό ή άγνωστο παρτενέρ. Πάντα τα όνειρα αυτά είναι τόσο έντονα που είναι ικανά να σου προκαλέσουν από μια απλή αναστάτωση μέχρι και τον πιο έντονο οργασμό, επιστημονικά γνωστό φαινόμενο που ακούει στον όρο «ονείρωξη», χωρίς να κάνει καμία απολύτως διάκριση στο φύλο.

Πολλές φορές αυτά τα όνειρα μπορεί να υποδηλώνουν μια καταπιεσμένη σεξουαλική φύση ή ζωή, μπορεί να φέρουν στην επιφάνεια μερικά καταπιεσμένα συναισθήματα προς ένα πρόσωπο που ακόμα συνειδητά αποφεύγεις αλλά υποσυνείδητα δεν έχεις αυτήν την επιλογή. Μπορεί να είναι απλά όνειρα που δεν έχουν καμία απολύτως σημασία. Η αίσθηση που σου δημιουργούν είναι συνήθως τόσο έντονη, γιατί τις περισσότερες φορές η σεξουαλική ορμή που καταπιέζεις στην καθημερινότητά σου απλά βρίσκει μια διέξοδο για να εκτονωθεί. Κι είναι ακόμα πιο έντονη, γιατί συνήθως ο παρτενέρ που το υποσυνείδητό μας επιλέγει, είναι κι η καλύτερη δυνατή επιλογή για να σε φτάσει στο σημείο της κορύφωσης. Ακόμα κι ο παρτενέρ να υστερεί σε κάτι, σίγουρα η όλη διαδικασία θα έχει πάρα πολλά παραπάνω να σου δώσει στον βαθμό της ικανοποίησης.

Αν σε απασχολεί η εξήγηση, σίγουρα κάποιος, κάπου, κάποτε, αν το ψάξεις διεξοδικά ή με τη βοήθεια κάποιου ειδικού, θα έχει να σου δώσει μια απάντηση. Το γιατί πρέπει να σε απασχολεί, είναι ένα άλλο θέμα. Για ‘μένα, απ’ ό,τι κι αν υπεραναλύεις –ειδικά όταν έχει σχέση με όνειρα– τα οφέλη που θα αποκομίσεις θα ‘ναι ελάχιστα σε σύγκριση με τους προβληματισμούς που θα φορτωθείς.

Ένα όνειρο, είτε σημαίνει κάτι είτε όχι, δεν μπορείς να το αποφύγεις, μπορείς μόνο να αποφασίσεις τον τρόπο που θα διαχειριστείς το μετά. Αν είναι καλό, απόλαυσέ το. Αν είναι κακό, απλά ξεκίνα τη μέρα σου κάνοντας μια παραπάνω προσπάθεια στο να το αποβάλεις απ’ τη σκέψη σου. Αν επαναλαμβάνεται, ίσως προσπαθεί κάτι να σου πει, όποτε θα πρέπει απλά να ακούσεις τις ανάγκες σου.

Πάντα να θυμάσαι, όμως, ότι κανένας φόβος δεν είναι ικανός από μόνος του να επιβιώσει, αν δε τον τρέφεις εσύ, και κανένας κίνδυνος δεν παραμονεύει, αν βρεις τον τρόπο να τον καταπολεμήσεις. Ο ίδιος σου ο εαυτός είναι πάντα ο καλύτερός σου φίλος κι ο μεγαλύτερος εχθρός σου και στα χέρια σου βρίσκεται η λύση που αναζητάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου