Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Ο Πολεμιστής της Αρετής

Οι ιδέες προετοιμάζουν και διαμορφώνουν την πραγματικότητά μας… έτσι να μάθεις να σκέφτεσαι πάντα τα αιώνια πράγματα, να σκέφτεσαι το κοινό καλό και να σκέφτεσαι πάντα θετικά δίνοντας διέξοδο στις καταστάσεις… με αυτό τον τρόπο δημιουργείς τον δικό σου μαγικό κύκλο προστασίας, τον δικό σου χώρο ζωής.
 
Οι «σκεπτομορφές», όσο πιο πολύ φορτισμένες είναι τόσο έχουν την τάση να υλοποιούνται… για αυτό να οραματίζεσαι πάντα καλά και όμορφα πράγματα… έτσι δημιουργείς τάξη στον κόσμο… ακόμα κι αν τίποτα από όσα οραματίζεσαι δεν γίνεται μπροστά σου.
Μάθε να χρησιμοποιείς ακόμα και την αρνητική ενέργεια προς όφελός σου… κάθε τι που θεωρείται κακό από τους ανθρώπους είναι μια υπενθύμιση και μια ευκαιρία να στραφείς στο Αιώνιο και να ακολουθήσεις την Οδό της Αρετής, που θα σε λυτρώσει από όλα τα κακά, με τον ορθό τρόπο.
Η αφθονία, πνευματική, ψυχική, υλική, είναι η βάση για να πραγματοποιήσεις ανώτερους σκοπούς… όταν λοιπόν από εύνοια της ζωής, σου δίνεται αφθονία χρησιμοποίησέ την για ανώτερους σκοπούς και για το κοινό καλό… αν την χρησιμοποιείς μόνο για δικό σου όφελος θα γίνει θηλιά στο λαιμό σου και θα σε πνίξει στον εγωισμό και στην ανομία.
Ακόμα κι οι αρρώστιες και τα ατυχήματα σε αφυπνίζουν για να δεις ποια είναι η αγνή φυσική ανθρώπινη ζωή και να χρησιμοποιήσεις τις δυνάμεις σου για να την κερδίσεις… ακόμα κι αν νικηθείς από τον «εχθρό» θα έχεις την ικανοποίηση ότι στάθηκες με πόδια που δεν έτρεμαν και με το κεφάλι ψηλά και με αξιοπρέπεια στην καρδιά σου… να δέχεσαι όλα όσα έρχονται αλλά να βαδίζεις πάντα στο Δρόμο της Αρετής.
Συχνά στον Δρόμο σου θα συναντήσεις ανόητους και κακοήθεις που θα σε μισήσουν χωρίς λόγο… αγνόησέ τους, απλά, με την ανοησία τους, σου επιβεβαιώνουν ότι ακολουθείς την Σωστή Οδό.
Ό,τι έρχεται από την Ζωή, έχει τις αιτίες του… μην εναντιώνεσαι στο Νόμο του Κόσμου… διδάξου ταπεινότητα, υπομονή, κι ευγνωμοσύνη, για ό,τι σου δίνει η Ζωή… γιατί στο τέλος θα αποδειχθεί ότι είναι για το δικό σου καλό.
Να ζυγίζεις τα πράγματα της ζωής με τις αιώνιες αξίες, το κοινό καλό και την τάξη… αλλιώς η ζυγαριά σου θα δείχνει λάθος.
Οι δραστηριότητές σου να έχουν πάντα στόχο την ανύψωση κι ο στοχασμός σου να επικεντρώνεται πάντα στο Αιώνιο και να μην ταξιδεύει με τους ανέμους της σκέψης.
Να βοηθάς πάντα ακόμα κι αν δεν έχεις τίποτα στο κόσμο… έχεις ένα χαμόγελο, έχεις δύναμη να σφίξεις το χέρι του άλλου, έχεις χρόνο να συντροφέψεις αυτόν που το έχει ανάγκη… δεν χρειάζονται πιο πολλά… η Αγάπη εκδηλώνεται με αυτά που νοιώθουμε κι όχι με τις γεμάτες χούφτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου