Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Ο άνθρωπος στον οποίο μπορούμε να εξελιχθούμε, δεν γνωρίζει ούτε όρια ούτε περιορισμούς

Τις μέρες αυτές, οι λέξεις άπειρες δυνατότητες φεγγοβολούν στην εσωτερική μου οθόνη όλες σχεδόν τις ώρες. Αυτή η φράση με διαβεβαιώνει διαρκώς πως τίποτα δεν είναι αδύνατο, αρκεί να μπορέσω μόνο να το συλλάβω με τον νου μου και να είμαι πρόθυμος να επιστρατεύσω την επίγνωση αντί των όποιων δικαιολογιών.

Η επίγνωση μου επιτρέπει να συνειδητοποιώ την ύπαρξη δυνατοτήτων αντί δυσκολιών, να αισθάνομαι συνδεδεμένος με την Πηγή της ύπαρξής μου και να βλέπω την έκβαση των πραγμάτων ως θετική μάλλον παρά αρνητική. Νιώθω μια εξαίσια έκρηξη ενθουσιασμού, κάθε φορά που περνά από το μυαλό μου η σκέψη να μην καταφύγω πια σε όλες εκείνες τις πολυκαιρισμένες δικαιολογίες που μου παραδόθηκαν από την οικογένειά μου, από τα χρόνια που πέρασα στο σχολείο, από τη θρησκευτική μου παιδεία, από την κυβέρνησή μου και ούτω καθεξής.
 
Τα μηνύματα έμοιαζαν απίστευτα μεταξύ τους: «Αυτοί είναι οι περιορισμοί σου», «Αυτό μπορείς να το κάνεις κι αυτό όχι», «Αυτός είναι ο πραγματικός κόσμος, με τους ανταγωνισμούς και τον πόνο και τη βία και τον φόβο και το μίσος» και τα λοιπά. Αυτές οι ιδέες με έχουν επηρεάσει έντονα, όμως μπορώ να σας πω από το σημείο που βρίσκομαι τώρα πως έχω αποκτήσει μια νέα θεώρηση του κόσμου των άπειρων δυνατοτήτων, την οποία καλωσορίζω.

Όταν αποκτάτε, απλά, επίγνωση, παύετε να είστε θύμα των ατέλειωτων νοητικών ιών που φαινομενικά σας αποτρέπουν από το να πετύχετε την απόλυτη ολοκλήρωσή σας. Δεν θεωρείτε πλέον δύσκολο ν αλλάξετε τα πρότυπα σκέψης με τα οποία έχετε τόσα χρόνια εξοικειωθεί και τα οποία σας εμποδίζουν να ζήσετε στο ανώτερο δυνατό επίπεδο ευτυχίας και υγείας.

Απολαμβάνετε συνειδητά τη γνώση πως τα μιμίδια ή τα γονίδια ή οτιδήποτε άλλο ανήκει στον υλικό κόσμο δεν διαθέτει κανέναν απολύτως έλεγχο πάνω σας. Και το πρόσωπο στο οποίο μπορείτε να εξελιχθείτε δεν γνωρίζει όρια και περιορισμούς. Η πρώτη σας αντίδραση σε κάθε προβληματική κατάσταση της ζωής δεν εμπίπτει πλέον σε κάποια από τις 18 κατηγορίες δικαιολογιών· αντίθετα, αποκτάτε επίγνωση της επίγνωσής σας και λέτε στον εαυτό σας: «Για στάσου ένα λεπτό. Υπάρχει κάτι περισσότερο από αυτό που βλέπω και θα αντλήσω πρώτα-πρώτα από εκεί ό,τι χρειάζομαι».

Η Μαντάμ Μπλαβάτσκι, η οποία ήταν από τους πρωτοπόρους στην εισαγωγή των Ανατολικών θρησκειών στη Δύση, προέτρεπε τους ανθρώπους σε αυτό το είδος σκέψης. Όπως έλεγε η ίδια σχετικά: «Έχε υπομονή, Υποψήφιε, γιατί αυτός που δεν φοβάται την αποτυχία δεν ερωτοτροπεί με την επιτυχία. Στύλωσε το βλέμμα της Ψυχής σου στο αστέρι που αχτίδα του είσαι εσύ, στο φλεγόμενο άστρο που λάμπει μέσα στα κατασκότεινα βάθη του αιώνιου όντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου