Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Πότε επιβάλλεται να κάνουμε στη ζωή μας αλλαγές

Φορές ανακαλύπτουμε ότι η τοξικότητα έχει εισβάλλει στη ζωή μας, επηρεάζοντας την δουλειά μας, τις φιλίες μας και γενικότερα τις σχέσεις μας. Η συνειδητοποίηση της κατάστασης, μας ωθεί να κάνουμε αλλαγές, νέο ξεκίνημα.

Θα χρειαστεί να αναγνωρίσετε κάποια σημάδια που θα σας ωθήσουν να κάνετε αλλαγές. Μερικά από αυτά είναι:

Άγχος
Με τον φόβο και την εσωτερική αναστάτωση προκαλείται το άγχος. Το άγχος σχετίζεται με καθημερινά βιώματα στην προσωπική και κοινωνική ζωή. Μέχρι ένα βαθμό, το άγχος μπορεί να είναι βοηθητικό για την δραστηριοποίηση του ανθρώπου. Εάν όμως γίνει σοβαρή κατάσταση μπορεί να είναι ένδειξη ότι δεν ζείτε τη ζωή σας όπως θα θέλατε και χρειάζεται να γίνουν αλλαγές.

Ψυχική κούραση
Συχνά νιώθετε ότι η ζωή σας έχει βουλιάξει σε μια καθημερινή ρουτίνα και έχετε συμβιβαστεί μ’ αυτό. Η αναγνώριση και η αποδοχή αυτής της κατάστασης είναι ένα πρώτο βήμα για να κάνετε διορθωτικές κινήσεις. Είναι σημαντικό η κάθε μέρα να έχει ενδιαφέρον και να περιέχει στιγμές χαράς.

Ανασφάλεια
Αισθάνεστε ότι δεν πατάτε γερά στα πόδια σας και ότι βάλλεστε από παντού. Αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας και την ικανότητα, του να παίρνετε αποφάσεις. Οι προσκολλήσεις ασφάλειας είναι η κυριότερη αιτία της ανασφάλειας. Θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι νιώθουμε ανασφαλείς και να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας ακόμα κι αν η αλήθεια μας δυσαρεστεί.

Το θάρρος στη ζωή αποκτιέται μέσα από συνεχείς προσπάθειες. Ξεκινήστε σιγά σιγά να κάνετε βήματα προς την κατεύθυνση μίας πιο ικανοποιητικής  ζωής μέσα από θετικές αλλαγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου