Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Όταν ξέρεις τι θες κρατάς μακριά όσους δεν ξέρουν

Σίγουρα έχεις πληγωθεί παραπάνω από μία φορά στη ζωή σου. Σίγουρα έχεις απογοητευτεί από ανθρώπους που είχες σε εκτίμηση και δεν πίστευες ότι θα κλονίσουν την εμπιστοσύνη σου. Ίσως και να έχεις μετανιώσει για πράγματα που έκανες στο παρελθόν με αυτούς τους ανθρώπους. Όλοι έχουμε μπλέξει με τα λάθος άτομα σε λάθος στιγμές της ζωής μας.

Η αλήθεια είναι πως δεν πρέπει να μετανιώνουμε για καμία μας επιλογή, για καμία πικρία και διάψευση που πιστεύουμε ότι μας στοίχισε πολύ. Καμιά φορά ο εγωισμός μας δε μας αφήνει να διακρίνουμε τις λάθος συμπεριφορές μας, γι’ αυτό κι απογοητευόμαστε. Θα πρέπει, όμως, να νιώθουμε ευγνώμονες που ζήσαμε όλες αυτές τις στιγμές γιατί πλέον έχουμε αποκτήσει μια εμπειρία.

Μέσα από όλες αυτές τις αρνητικές εμπειρίες έχουμε φτάσει πλέον στο σημείο να αναγνωρίζουμε τι θέλουμε να κρατήσουμε στη ζωή μας και τι όχι. Έρχονται άνθρωποι που πιο παλιά σίγουρα θα ερωτευόμασταν, θα ενθουσιαζόμασταν, θα συνεργαζόμασταν μαζί τους, ή ίσως ακόμα και να τους κάναμε και συνεταίρους μας, όμως πλέον έχουμε την εμπειρία και την κρίση να ξέρουμε τι θέλουμε από έναν άνθρωπο, άρα και τι περιμένουμε κι απαιτούμε αντίστοιχα από εκείνον.

Θέλουμε κάποιον μόνο για σεξ, θέλουμε κάποιον για συντροφιά, για να μην είμαστε μόνοι, θέλουμε κάποιον για σοβαρή σχέση, μπορούμε έτσι να επιλέξουμε τι θα επιτρέψουμε να έρθει στη ζωή μας.

Έλκεις ανθρώπους που ξέρουν τι θέλουν όπως πλέον ξέρεις κι εσύ, κάτι που φαίνεται στο χαρακτήρα σου και στον αέρα σου, στις προϋποθέσεις και τα στάνταρντ σου. Έχεις την επιλογή για την ίδια σου τη ζωή. Αυτό δε σημαίνει, βέβαια, ότι δε θα ξανακάνεις λάθος επιλογές -κανένας δεν έχει γεννηθεί τέλειος, να γνωρίζει τι είναι σωστό για τη ζωή του κι αν ακόμα το ξέρει, δεν αποκλείεται να επιλέξει κάποτε το λάθος.

Σαφώς, το ότι ξέρουμε πλέον τι θέλουμε δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι κι αυτό που μας έρχεται, αλλά σίγουρα μπορούμε να κρίνουμε καλύτερα από προηγούμενες φορές και μπορούμε να ελκύουμε ανθρώπους που εμείς θέλουμε. Σίγουρα θα έρθουν πολλοί ακατάλληλοι για μας, ακόμα και μετά την εμπειρία μας και το φιλτράρισμά μας, και σίγουρα θα στεναχωρηθούμε πάλι αλλά όχι όπως παλιά. Αποδεχόμαστε το λάθος μας, βάζουμε ξανά όρια κι απομακρύνουμε αυτούς που δε χρειάζονται στη ζωή μας.

Ας πληγωθήκαμε, ας πονέσαμε, ας απογοητευτήκαμε. Δεν τρέχει κάτι, όλα αυτά είναι μαθήματα μας κάνουν πιο καλά προετοιμασμένους για τη συνέχεια. Άλλωστε αυτό είναι και το όμορφο στη ζωή, να ζούμε διαφορετικές καταστάσεις και περιπέτειες για να μπορέσουμε μέσα απ΄ αυτές να μας γνωρίσουμε καλύτερα. Κι ύστερα θα μπορούμε να ελκύουμε τους ανθρώπους που ξέρουν τι θέλουν στη ζωή τους, όταν πια θα γνωρίζουμε κι εμείς.

Αυτό είναι και το σωστό αποτέλεσμα, να μπορείς να έλκεις και να έλκεσαι από ανθρώπους που ξέρουν τι θέλουν και να κρατάς μακριά αυτούς που δεν ξέρουν. Όταν πια θα είσαι έτοιμος να γνωρίζεις τις επιθυμίες σου στη ζωή σου, τότε θα καταλάβεις πόσους ανθρώπους δεν έπρεπε να είχες βάλει, αλλά συγχρόνως και τι έμαθες από αυτούς.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα ξανά ασχοληθείς με ανώφελες καταστάσεις. Πλέον βρίσκεις τον δρόμο σου μόνος σου, και χωρίς κανένα κόπο, γιατί αυτό ελκύεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου