Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Αγαπάς όντως τους φίλους του ή προσποιείσαι;

Λένε ότι σε μια σχέση είναι δύο, αν το πιστεύεις αυτό σκέψου το ξανά. Οι φίλοι μας αλλά κι οι φίλοι του συντρόφου μας μπορούν να επηρεάσουν τη σχέση μας, είτε αρνητικά είτε θετικά. Στο κάτω-κάτω είναι σημαντικό για όλους μας οι φίλοι μας να εγκρίνουν το άτομο που έχουμε στην ζωή μας.

Αυτό συμβαίνει γιατί αγαπάμε τους φίλους μας και η άποψή τους μετράει για εμάς. Ως τρίτοι μπορούν να κρίνουν καλύτερα από εμάς, που είμαστε τυφλωμένοι από έρωτα, αν αυτός ο άνθρωπος είναι κατάλληλος. Όσο σημαντικό είναι για εσένα να συμπαθούν οι φίλοι σου τον άνθρωπο που αγαπάς, τόσο σημαντικό είναι και για εκείνον να τον συμπαθούν οι φίλοι σου αλλά και οι δικοί του φίλοι εσένα. Η συμπάθεια και η καλή σχέση με τα άτομα γύρω απ’ το ταίρι σου είναι ένα σημάδι ότι ζεις μέσα σε μια υγιή σχέση.

Η αμοιβαία συμπάθεια μεταξύ των φίλων του κι εσένα είναι κάτι που θα τον χαροποιήσει, αφού θα νιώσει περήφανος και σωστός με την επιλογή του. Όλοι μας θέλουμε οι φίλοι μας να εγκρίνουν τον άνθρωπό μας έτσι κι αλλιώς. Βέβαια είναι άλλο πράγμα να σε εγκρίνουν οι φίλοι του και να κάνετε τυπική παρέα κι άλλο να γίνουν κολλιτσίδες ή να μπλέκονται μέσα στη σχέση σας. Γιατί καλή κι η κοινή παρέα, αλλά λίγη απόσταση δε βλάπτει, αντιθέτως μπορεί να σας σώσει από πολλά δυσάρεστα. Αν υπάρχει αρνητικό κλίμα ίσως ειπωθούν λόγια που θα επηρεάσουν αρνητικά τη σχέση σας.

Όταν κάνεις παρέα με τους φίλους του μαθαίνεις πολλά περισσότερα για εκείνον. Γιατί αλλιώς συμπεριφέρεται σε εσένα όταν είστε μόνοι σας, αλλιώς συμπεριφέρεται σε εσένα μπροστά στην παρέα του κι αλλιώς συμπεριφέρεται στους φίλους του. Μέσα στην παρέα βγαίνει ο πραγματικός του εαυτός και γνωρίζεις όλα του τα πρόσωπα. Επίσης, μαθαίνεις ιστορίες απ’ τα παλιά που ίσως ξέχασε να σου αναφέρει. Οπότε μην κολλάς και κάνε παρέα με τους φίλους του κρατώντας πάντα αποστάσεις ασφαλείας.

Είναι ό,τι καλύτερο να βγαίνετε έξω μαζί, αλλά και να πηγαίνετε διακοπές μαζί ως μια παρέα. Γιατί αν βγαίνετε συνέχεια μόνοι σας κάπου θα βαρεθείτε και θα ξενερώσετε. Όσο καλά και να περνάτε μόνοι σας, έχει πλάκα να βγαίνετε με παρέα, είναι κάτι διαφορετικό απ’ το να είστε συνέχεια μόνοι σας και να κάνετε τα ίδια και τα ίδια. Μ’ αυτόν τον τρόπο έχετε και περισσότερα να πείτε, όταν μένετε και πάλι τα δυο σας.

Ο σοφός λαός λέει «δείξε μου το φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι» και δεν το λέει τυχαία. Οι χαρακτήρες των φίλων του είναι καθρέφτης του χαρακτήρα του συντρόφου σου. Αν δεν ταίριαζαν δε θα έκαναν παρέα τόσα χρόνια, άρα πρόσεξε λίγο τους φίλους του και τη συμπεριφορά τους προς εσένα, αλλά και μεταξύ τους. Αν είναι καλά παιδιά και σου φέρονται με σεβασμό δεν υπάρχει λόγος να μην τους συμπαθήσεις.

Η συμπεριφορά τους προς εσένα έχει ως ένα βαθμό επηρεαστεί απ’ αυτά που λέει ο φίλος σου για εσένα, αλλά και το πώς βλέπουν να του συμπεριφέρεσαι μπροστά στα μάτια τους. Αν η σχέση σας είναι υγιής, τότε οι φίλοι του θα σε συμπαθήσουν, γιατί δε θα έχουν κάποιο λόγο να μη συμπαθούν ένα άτομο που κάνει το φίλο τους να λάμπει από ευτυχία.

Οι φίλοι είναι οι άνθρωποι που διάλεξε ο σύντροφός σου σαν δεύτερη οικογένεια και είναι στη ζωή του πολύ πριν εμφανιστείς εσύ. Δε λέμε να το παίζεις κάτι που δεν είσαι μπροστά τους για να κερδίσεις τη συμπάθειά τους, αλλά να είσαι ο εαυτός σου. Αν προσποιείσαι ότι είσαι κάτι άλλο ή αν κάνεις ότι τους συμπαθείς, αυτός που σε ξέρει τόσο καλά θα το καταλάβει. Απόλαυσε την κοινή παρέα μαζί τους.

Η ζωή είναι για να την ζούμε με θετικότητα απέναντι στους άλλους ανθρώπους και ειδικά απέναντι στους ανθρώπους που νοιάζεται το ταίρι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου