Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Αγάπη ή Φόβο; Εσύ τι επιλέγεις;

Μια ερώτηση, η οποία θα έλεγα είναι η αρχή του παντός εάν και εφόσον θες να ζεις τη ζωή στα μέτρα σου. Μια ερώτηση, που παροτρύνω αυτούς που έχω την τύχη να συν-εργάζομαι μαζί τους επίσης να υποβάλλουν στον εαυτό τους και ίσως από σήμερα ξεκινήσετε και εσείς.

Κάθε μέρα, όλη μέρα βομβαρδιζόμαστε από πληροφορίες, συμβάντα κτλ. Βρισκόμαστε συνεχώς αντιμέτωποι με αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε και εκεί φυσικά παίζουν για εμάς κάποια κριτήρια σημαντικό ρόλο. Υποβάλλοντας την ερώτηση στον εαυτό σας, “Από πού προέρχομαι, Αγάπη ή Φόβο;”, θα σας βοηθήσει στο να αποφασίσετε και να πράξετε για το ανώτερο καλό σας και το ανώτερο καλό όλων.

Από τις σκέψεις μας, πηγάζουν οι λέξεις μας, οι πράξεις μας και τέλος αυτά που βιώνουμε σαν αποτέλεσμα. Γνωρίζατε ότι καθημερινά περνούν από το μυαλό μας 60.000 – 80.000 σκέψεις; Πώς μπορούμε να τις ελέγξουμε; Οι σκέψεις μας πηγάζουν πάντα από τα συναισθήματά μας. Βλέπετε, υπάρχουν μόνο δύο κύρια συναισθήματα, από τα οποία πηγάζουν όλα τα άλλα: η Αγάπη και ο Φόβος. Όλα τα θετικά συναισθήματα προέρχονται από την Αγάπη, όλα τα αρνητικά συναισθήματα από το Φόβο.

Από την αγάπη ρέει η ευτυχία, η ευχαρίστηση, η ειρήνη, η χαρά και ό,τι άλλο όμορφο. Από το φόβο έρχεται ο θυμός, το μίσος, το άγχος, η ενοχή, η ανάγκη για έλεγχο και ό,τι άλλο άσχημο. Τα δύο δεν μπορούν να συνυπάρξουν την ίδια ακριβώς στιγμή, το ένα αντικρούει το άλλο και πάντα είτε ενεργούμε από το ένα, είτε από το άλλο, εξού και τα αποτελέσματα που βιώνουμε. Εάν λοιπόν σας βρίσκω να πιστεύετε ότι φταίει κάποιος ή κάτι άλλο για το πού βρίσκεστε και το πώς έχει η ζωή σας τώρα, σας παρακαλώ σταματήστε και δείτε εσείς από πού προέρχεστε. Αγάπη ή Φόβο;

Τώρα επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω ότι στην πραγματικότητα έχετε όλες τις απαντήσεις που χρειάζεστε. Σωστά διαβάσατε. Ο κάθε ένας από εμάς έχει το δικό του σύστημα πλοήγησης, η μόνη διαφορά βρίσκεται στο πόσο ανεπτυγμένο είναι. Αυτό το σύστημα πλοήγησης είναι η διαίσθησή μας και ένας τρόπος να την αναπτύξουμε είναι μέσω αυτής της ερώτησης. Ναι, φυσικά να ακούσουμε και να ενημερωθούμε. Όταν όμως έρθει η ώρα να επιλέξουμε, τότε, “Από πού προέρχομαι; Αγάπη ή Φόβο;” Στην αρχή, θέλει λίγη δουλειά. Όσο περισσότερο όμως το εξασκείτε αυτό, τόσο περισσότερο, όσο περνάει ο καιρός, θα αναπτύσσεται και η διαίσθησή σας.

Την ίδια ερώτηση σας παροτρύνω να υποβάλετε στον εαυτό σας και όσον αφορά τους στόχους σας. Ναι, καμιά φορά μπορεί να φαίνεται σάμπως και το σύμπαν έχει συνωμοτήσει εναντίον μας, παρά υπέρ μας. Εδώ, να έχετε υπόψη σας ότι καμιά φορά κάτι πρέπει να κλείσει, να φύγει, ούτως ώστε να δημιουργηθεί χώρος για το καλύτερο που υπάρχει για εσάς διαθέσιμο. Ότι καμιά φορά αυτό που φαίνεται σαν τραγωδία, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ευλογία μεταμφιεσμένη.

Κάντε την ερώτηση στον εαυτό σας, αποβάλλετε οτιδήποτε προέρχεται από Φόβο και μετά προερχόμενοι πάντα από Αγάπη, ξεκινήστε, λάβετε δράση και προχωρήστε. Προχωρήστε μέχρι εκεί που βλέπετε και όταν φτάσετε εκεί, θα μπορείτε να δείτε παρακάτω. Τα αποτελέσματά σας, η υγεία σας, οι σχέσεις σας, η καριέρα σας, η ζωή σας όλη μπορεί να μεταμορφωθεί, ξεκινώντας από εδώ.
Εσύ για σένα τι θα επιλέξεις;

Σας ευχαριστώ που είστε εδώ. Είμαι στην διάθεσή σας και ανυπομονώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου