Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Απαιτητικός δε σημαίνει πάντα μόνος

Μεγαλώνοντας,  ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας και γινόμαστε πιο σίγουροι γι’ αυτά που ψάχνουμε και μας ταιριάζουν. Γινόμαστε πιο απαιτητικοί με όλα, ακόμη και με εμάς. Συνήθως για αυτό, όσο μεγαλώνουμε η μοναξιά υπάρχει πιο πολύ στην ζωή μας, αν ακόμα δεν έχουμε βρει τον κατάλληλο άνθρωπο για εμάς. Το να είσαι απαιτητικός δεν είναι πάντα κακό, ασχέτως των συνθηκών. Σημαίνει πως γνωρίζεις εσένα και τι θα ήθελες στη ζωή σου. Επίσης, ξέρεις πλέον πώς θα είσαι ευτυχισμένος και με τι, όποτε είναι εύκολο να ξεχωρίζεις τι σου πάει. Άρα, λιγότερα λάθη και λιγότερος άσκοπος χρόνος πέρα-δώθε. Δείχνεις ότι σέβεσαι εσένα, δε διστάζεις να μείνεις μόνος σου και να περιμένεις αυτό που θέλεις να έρθει. Πράγμα που πολλοί άνθρωποι δεν κάνουν γιατί φοβούνται να μείνουν μονοί τους.

Ίσως φοβούνται να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να περάσουν χρόνο μαζί του. Γιατί η μοναξιά κρύβει ένα μεγάλο θησαυρό μέσα της, είναι ένα πολύτιμο ταξίδι για να δούμε όλες τις πλευρές του εαυτού μας. Επίσης, μας δίνει και την ευκαιρία ό,τι δεν μας αρέσει να το αλλάξουμε και να δουλέψουμε πάνω σ’ αυτή την αλλαγή για να μας ταιριάζει απόλυτα.

Οπότε ναι. Να είστε απαιτητικοί, είναι η ζωή σας. Δυστυχώς, δεύτερη δεν έχει και περιθώρια για  λάθη, επίσης δεν έχει. Ναι, καλά είναι τα λάθη, είναι μαθήματα για να γινόμαστε καλύτεροι, όμως, όλα έχουν ένα όριο. Γίνετε απαιτητικοί μ’ εσάς, στη σχέση σας, στους γύρω σας, γιατί το αξίζετε.

Δεν εννοώ να φτάσουμε στο άλλο άκρο και να γίνουμε αχάριστοι και να μην ξέρουμε τι απαιτούμε από τους άλλους. Οι απαιτήσεις σας να είναι ευγενικές, να τις κερδίζετε, απλά να είναι αμοιβαίες. Να μην έχετε μόνο απαιτήσεις. Βασικά, για να το πω καλύτερα, για να ικανοποιηθούν οι δίκες σας απαιτήσεις, πρέπει να δώσετε τροφή να ικανοποιηθούν και του άλλου. Ας μην ξεχνάμε πως το αμοιβαίο και το ταυτόχρονο συναίσθημα είναι ό,τι καλύτερο, μη γίνουμε εγωιστές μέσα στη μοναξιά μας.

Για να βγεις λοιπόν από τη μοναξιά που εσύ ο ίδιος έβαλες τον εαυτού σου, επειδή βρήκες κάποιες προδιαγραφές για τη ζωή σου, δε θέλει ψάξιμο. Όλα είναι γραμμένα, οπότε, αν οι απαιτήσεις σου είναι έτοιμες να βρουν ανταπόκριση, σύντομα θα βρεθεί η άκρη. Αυτό θα είναι η απόδειξη πως έκανες πολύ καλή δουλειά με το εαυτό σου τόσο καιρό. Τον γνώρισες και τον έμαθες, ώστε να είσαι έτοιμος να γνωρίσεις ένα ακόμα άτομο με τον ίδιο τρόπο που γνώρισες κι εσένα.

Θα είναι λίγο διαφορετικό από ότι έκανες συνήθως. Θα τα βλέπεις όλα από την αρχή ξεκάθαρα και θα είσαι σίγουρος αν θέλεις να μείνεις διπλά του ή όχι. Όταν ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας κι είμαστε πλέον καλά μαζί του, ίσως έχουμε την ικανότητα να ανακαλύπτουμε και τους άλλους με το σωστό τρόπο. Όταν λέω με το σωστό τρόπο, εννοώ εκείνον τον τρόπο που θα μας κάνει να δούμε τα πράγματα που ίσως άλλες φόρες δεν ήταν τόσο ξεκάθαρα. Οπότε, ξέρουμε από την αρχή με τι έχουμε να κάνουμε και πλέον η επιλογή βρίσκεται στα χεριά μας αν θα συνεχίσουμε ή αν πρέπει να σταματήσουμε, όσο είναι νωρίς.

Τα καλύτερα πράγματα στη ζωή ξεκινάνε από μεγάλες προσδοκίες που συνοδεύονται μαζί με τις μεγάλες απαιτήσεις. Ο στόχος μπορεί να είναι όμορφος, άλλα η απαίτησή του για να τον κερδίσεις είναι τεράστια. Αν είναι να έχουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στη ζωή μας, ας βάλουμε απαιτήσεις, να μη φτάνουν κοντά στην υπερβολή. Άπλα να είναι αρκετές, ώστε να μας κάνουν πραγματικά ευτυχισμένους μια μέρα!

Η απαίτηση, λοιπόν, μπορεί να στη ζωή που επιθυμείς, στη σχέση που ονειρεύεσαι και σε ό,τι άλλο αγαπάς και πιστεύεις πως μπορείς να το βρεις με τις προδιαγραφές που εσύ ο ίδιος ορίζεις για να είσαι χαρούμενος. Το να είσαι απαιτητικός δε σημαίνει ότι θα είσαι μόνος κι η μοναξιά δε μοιάζει πάντα να είναι τόσο άσχημη. Νομίζεις ότι χάνεις χρόνο από την ζωή σου αλλά μερικές φόρες, η μοναξιά είναι πανέμορφη κι ίσως να είναι η πιο σημαντική περίοδος γιατί γνωρίζουμε εμάς. Είναι το πιο πολύτιμο κατόρθωμα που μπορούμε να πετύχουμε στη ζωή μας. Να γνωρίσουμε στα αλήθεια αυτό που κουβαλάμε μέσα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου