Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Τα ρομπότ του «έρωτα» θα έχουν τη νοημοσύνη στο μέλλον να απατούν τους συντρόφους τους!

Η εξέλιξη της τεχνολογίας είναι ραγδαία! Τα ρομπότ του σεξ φαίνεται πως στο μέλλον θα αναπτύξουν νοημοσύνη που θα τους επιτρέπει να απατούν τους «συντρόφους» τους και μάλιστα, θα είναι ικανά να λένε ψέματα, ώστε να μην ανακαλύπτονται.

Η ψυχολογός ρομποτικής Rebekah Rousi ισχυρίζεται πως οι σχέσεις μεταξύ ανθρώπων και ρομπότ θα γίνουν σύνηθες φαινόμενο στο μέλλον. Η επιστήμονας από το πανεπιστήμιο του Jyvaskla στη Φινλανδία υποστήριξε ακόμα πως:

 «Θα πρέπει να αντιληφθούμε πως τα ρομπότ θα έχουν τις δικές τους σεξουαλικές επιθυμίες και ο,τι θα διεγείρει αυτές. Αν ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε αυτόνομα ρομπότ που θα είναι ικανά να σκέφτονται και να αισθάνονται μόνα τους, τότε οι πιθανότητες για τους ανθρώπους να διατηρήσουν τον έλεγχο σε τέτοιες σχέσεις  ελαχιστοποιείται».

Η ίδια σχολίασε ακόμα πως έρευνες έχουν δείξει πως όσο εξελίσσονται οι γενιές ρομπότ τόσο φαίνεται πως εκείνα γίνονται «εξυπνότερα».  Έτσι, τα ρομπότ μπορεί να αρχίσουν να αντιμετωπίζουν το σεξ ως κάτι θετικό για αυτά, με αποτέλεσμα να το εξερευνήσουν για τον εαυτό τους, με αποτέλεσμα να λένε ακόμα και ψέματα στους ερωτικούς τους συντρόφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου