Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Πόνος vs Χαρά

Αναλογίστηκες ποτέ πόσο περισσότερο πονάς από ότι χαίρεσαι; Πόσο πολύ μοιράζεσαι τον πόνο σου και πόσο λίγο τη χαρά σου;

Μήπως με την πρώτη ευκαιρία αυτομαστιγώνεσαι κιόλας;

Πες μου, έχεις βρει τρόπο να ενεργοποιείς το κουμπί της χαράς εντός σου;

Κάνε μια αυτοπαρατήρηση και θυμήσου, πόσο εύκολα αναζητάς από τους άλλους να σου απαλύνουν τον πόνο;

Από την μάνα, να σε χαϊδέψει και να σε πάρει αγκαλιά να κλάψεις στον ώμο της, μέχρι την κολλητή ή τον κολλητό, να σου επιβεβαιώσει το δίκιο σου και την υπεροχή σου έναντι όλων των άλλων! Για το ζευγάρι σου δε, άσε μη το συζητάς… ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ. Πρέπει να σου απαλύνει τον πόνο αλλιώς γιατί είστε ζευγάρι , σωστά;

Όλες όμως αυτές οι λύσεις που χρησιμοποιείς είναι έξω από σένα. Αν η μαμά έχει χρόνο θα σε ¨κανακέψει¨, αν δεν έχει θα απογοητευτείς ακόμη περισσότερο και ο πόνος θα αυξηθεί. Αν ο κολλητός έχει τα δικά του θα σου πει μια κουταμάρα και θα σε πάει πιο κάτω και από εκεί που ήσουν. Για το ζευγάρι σου ξέρεις, το ‘χεις περάσει πολλές φορές. Στην αρχή της σχέσης είναι το απόλυτο όπλο έναντι του πόνου γιατί υπάρχει έρωτας. Κι ο έρωτας γιατρεύει κάθε πληγή. Όμως αν ο έρωτας αυτός έχει ημερομηνία λήξης; έληξε μαζί του και η δράση του παυσίπονού σου και τότε επιστρέφεις στη μοναξιά.

Στο σημείο αυτό της ύπαρξης που είσαι υποχρεωμένος να αντέξεις, να αντέξεις τη μόνη-αξία τη δική σου. Κι εκεί μέσα από επιλογή και πνευματική ανάταση να προετοιμαστείς να ενεργοποιήσεις το κουμπί της χαράς και του ορφικού έρωτα. Του έρωτα αυτού που αντιπροσωπεύει το δυναμικό στοιχείο πάσης γενέσεως και φωτός!

Στο σημείο αυτό που όταν βρεθείς ο πόνος είναι περιστασιακός. Έρχεται μόνο για να σου θυμίσει το μεγαλείο της χαράς. Της χαράς που δεν έχει όρια ούτε αρχή κ τέλος. Της χαράς που είναι εδώ και σε περιμένει να την ανακαλύψεις. Εδώ έχεις να κάνεις μόνο μία κίνηση. Να σπάσεις το ταβάνι αυτό που σε χωρίζει από εκείνη.

Ξεκίνα αποφασίζοντας ένα πράγμα: ¨φτάνει πια δεν θέλω να εξελίσσομαι μέσα από πόνο. Επιλέγω το μονοπάτι της χαράς¨

Θα είμαι εκεί και θα σε περιμένω να σε προϋπαντήσω.

Καλωσήρθες!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου